Odborný seminář: Vliv čerpání finančních prostředků z OP PIK na konkurenceschopnost české ekonomiky Čerpání dotací z Operačního programu Podnikání a.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Advertisements

Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Program INOVACE Projekty na ochranu práv průmyslového vlastnictví
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
Průběh realizace aktivit projektu TIME Průběh realizace aktivit projektu TIME Lenka Zábranská.
Fakulta biomedicínského inženýrství, ČVUT v Praze, nám. Sítná 3105, Kladno Modernizace výukových postupů a zvýšení praktických dovedností a návyků.
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Představení projektu Rozvoj strojnické výroby - KOVO UNI s.r.o.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ing. Zuzana Nováková Odbor Řídící orgán OP Ministerstvo zemědělství ČR.
Projektový záměr Inovace Státní Imisní Sítě a nástrojů hodnocení kvality ovzduší (ISIS) Jan Macoun, Český hydrometeorologický ústav
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
ROP Jihozápad v územním členění Přednášející: Karel Hron.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
Luhačovice, Libor Lukáš Statutární náměstek hejtmana Zlínského kraje Řídící výbor KOMUNIKAČNÍ INFRASTRUKTURY Zlínského kraje.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
CYKLOSTEZKA VARHANY Ing. Jiří Samšiňák projektový manažer města Česká Lípa.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE - OPPI Program Prosperita.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Pracovní setkání 28. června 2007
Snídaně starostů , Jedlí
Individuální projekt OP VVV
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Novinky z IROP.
Čerpání evropských dotací
Management projektu Fakulta sportovních studií MU Brno 2013 Ing
Implementační projekt KAP
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Výroční zpráva o stavu podnikání v Ústeckém kraji za rok 2017
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Rychlá spojení Příprava pilotních projektů
PŘÍPRAVA SOUBORU STAVEB PRAHA - KLADNO S ODBOČKOU NA LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA KONFERENCE DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA
227. Žofínské fórum Ing. Tomáš Čoček, Ph.D.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Odborný seminář: Vliv čerpání finančních prostředků z OP PIK na konkurenceschopnost české ekonomiky Čerpání dotací z Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Hospodářský výbor Parlamentu České republiky ve spolupráci s Hospodářskou komorou České republiky 27.4.2017 Ing. Petr Řezáč, MBA

ČÍSLO PROJEKTU a PROGRAM: CZ.01.1.02/0.0/0.0/15_019/0000913 NÁZEV PROJEKTU: Progresivní materiálové řešení železničního spodku pod pevnou jízdní dráhou v tunelech se segmentovým ostěním ČÍSLO PROJEKTU a PROGRAM: CZ.01.1.02/0.0/0.0/15_019/0000913 I. Výzva Aplikace v rámci OPPIK pro konkurence schopnost 2014-2020 NUTS 2 S MÍSTEM RELIZACE PROJEKTU: Jihozápad (Jihočeský, Plzeňský kraj) NÁZEV ŽADATELE O PODPORU: Metrostav a.s.

II. PŘEDPOKLÁDANÉ AKTIVITY PROJEKTU: NÁZEV PROJEKTU: Progresivní materiálové řešení železničního spodku pod pevnou jízdní dráhou v tunelech se segmentovým ostěním I. CÍLE PROJEKTU: Návrh nové konstrukce dna tunelu pod kolejovým svrškem v tunelové troubě při ražbách TBM s ohledem na technické požadavky, časovou náročnost realizace a ekonomiku. II. PŘEDPOKLÁDANÉ AKTIVITY PROJEKTU: Popis materiálových a technických řešení, realizace experimentů k ověření předpokládaných charakteristik. Výběr nejvhodnějšího řešení pro právě realizovaný nejdelší železniční tunel v ČR.

ČVUT Praha, FSV katedra železničních staveb; NÁZEV PROJEKTU: Progresivní materiálové řešení železničního spodku pod pevnou jízdní dráhou v tunelech se segmentovým ostěním III. PARTNEŘI: SŽDC, s. o.; ČVUT Praha, FSV katedra železničních staveb; Odborné regionální společnosti v Plzeňském kraji IV. VÝSTUPY PROJEKTU: Užitný vzor konstrukce dna tunelu; Schválený typ konstrukce dna tunelu pro SŽDC s.o. Certifikace nové stavební technologie;   

Zpracování projektu, nákup SW, kooperace s FSV ČVUT NÁZEV PROJEKTU: Progresivní materiálové řešení železničního spodku pod pevnou jízdní dráhou v tunelech se segmentovým ostěním V. ROZPOČET: CELKEM: 6 000 000 Kč Zpracování projektu, nákup SW, kooperace s FSV ČVUT Experimentální model se simulací ukládky konstrukce dna tunelu; Vyhodnocení + schvalovací proces SŽDC s.o.; Certifikace stavební technologie; Zpracování odborného příspěvku; IV. POŘIZOVANÝ MAJETEK: Stavební materiály a služby pro experiment, služby poradců, expertů a laboratoří, výpočetní software.  

V. HARMONOGRAM ŘEŠENÍ PROJEKTU NÁZEV PROJEKTU: Progresivní materiálové řešení železničního spodku pod pevnou jízdní dráhou v tunelech se segmentovým ostěním V. HARMONOGRAM ŘEŠENÍ PROJEKTU 07-09/2015: Vypracování projektu, zajištění partnerů a kooperace 01-05/2016: Realizace experimentů, Vyhodnocení a výběr nejvhodnějšího typu invertu + schvalovací proces u investora 06-09/2016: Realizace invertu v jižní tunelové troubě tunelu Ejpovice 10-12/2016: Vyhodnocení 01-03/2017: Realizace invertu v severní tunelové troubě tunelu Ejpovice 04-06/2017: Vyhodnocení 01/2019: Uvedení tunelu do provozu

VI. SKUTEČNÝ HARMONOGRAM PROJEKTU NÁZEV PROJEKTU: Progresivní materiálové řešení železničního spodku pod pevnou jízdní dráhou v tunelech se segmentovým ostěním VI. SKUTEČNÝ HARMONOGRAM PROJEKTU Říjen 2015: Předběžná žádost a podání Registrace Leden 2016: Podání plné žádosti Leden-květen 2016: Zkoušky materiálů, technické řešení, logistika a realizace Červen 2016: vypsání veřejné zakázky na dodávky materiálů a služeb projektu převyšující 500 000,- Kč Červenec 2016: pozastavení projektu z důvodu nejasnosti budoucnosti projektu (schvalovací proces) Srpen-říjen 2016: příprava standardního řešení dna tunelu Listopad 2016: zahájení realizace standardního řešení 28.12.2016: Schválení projektu řídícím orgánem  

VI. SKUTEČNÝ HARMONOGRAM NÁZEV PROJEKTU: Progresivní materiálové řešení železničního spodku pod pevnou jízdní dráhou v tunelech se segmentovým ostěním VI. SKUTEČNÝ HARMONOGRAM Leden 2017: Alternativní řešení projektu v teoretické rovině, bez praktické realizace Únor 2017: Odstoupení ČVUT z transformovaného projektu Únor 2017: Ukončení projektu – nelze splnit cíle projektu z důvodu pokročilého stadia realizace díla SHRNUTÍ: Schvalování registrovaného projektu řídícím orgánem trvalo 12 měsíců, realizace díla mezitím postoupila natolik, že byla vyloučena možnost splnění cílů projektu.  

Děkuji Vám za pozornost Ing. Petr Řezáč, MBA

Tunely Ejpovice Popis stavby NÁZEV PROJEKTU: Progresivní materiálové řešení železničního spodku pod pevnou jízdní dráhou v tunelech se segmentovým ostěním Tunely Ejpovice Popis stavby Stavba „Modernizace trati Rokycany - Plzeň“ je součástí vnitrostátního III. tranzitního železničního koridoru - západní část. Popis stavby: Stavba řeší modernizaci tratě, vedené z Rokycan až k zastávce Ejpovice převážně po stávajícím drážním tělese. Mezi Ejpovicemi a zastávkou Plzeň Doubravka je pak řešena přeložka trati zcela mimo stávající trasu a trať míjí žst. Chrást u Plzně. Přeložka je vedena ve shodě s výhledovou polohou VRT po nových pozemcích, pod terénními útvary Homolka a Chlum je vedena v tunelech. Délka dvou jednokolejných tunelů od východního portálu k západnímu portálu činí 4.150 m. Délka trati se tím zkrátí o cca 6 100 m.