5 věcí, za které vás váš dermatolog nepochválí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Viditelné spektrum záření vysoké frekvence Nízké frekvence Světlo, UV záření, IF záření mají charakter elektromagnetického vlnění, ale současně jsou tvořeny.
Advertisements

Tipy Audrey Hepburnové na krásu
Jak stárnu,více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
OSOBNÍ SEZNAMKA BEATRIS. PROČ OSOBNÍ? Dostane se Vám osobního přístupu Budete komunikovat s živým člověkem (se mnou) ☺ Nebudete vystavovat svůj profil.
Masáže Liberec Svlečená 12 Liberec Tel:
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Základní vzdělávání - Člověk a příroda - Přírodopis – Biologie člověka
KOŽNÍ SYSTÉM.
Ženy přes 50 nemají děti, protože by je někam odložily a pak zapomněly kam.
Předtím než vám ukážu svou prezentaci o životu ve Vesmíru si uvědomte si, že nejsou vědecky potvrzené žádné informace ! ! ! ! !
Ozonová díra.
Atopická dermatitida v číslech
PRODUKTY FLP NA PODZIMNÍ MĚSÍCE
VY_32_INOVACE_ICT2.5_3_51 Anotace
Radioterapie-využití v medicíně i aktuální protonové urychlovače
Nemoci a poškození kůže
Svět mýma očima Názor – základ osobnosti. Obsah jak stránek, tak hlavy Co se u mě dočtete? Co uvidíte? Na co se připravit? A na co raději zapomenout?
Křivice Téma: Štefková Kristýna 2.HB.
Tipy Audrey Hepburnové na krásu
OPALOVÁNÍ JE SLUNCE NEBEZPEČNÉ? Ne, ultrafialové záření je vždy stejné. Filtrace záření se změnila, protože došlo k narušení ozónové vrstvy z důvodu neblahého.
Program dovolené a seznam věcí potřebných pro absolvování pobytu
Ultrafialové záření.
PŘIROZENÁ ANTIKONCEPCE
Zatmění Slunce a Měsíce
PŘÍRODNÍ PŘÍPRAVKY NA VŠI
ŽIVOT JAKO LEPORELO, REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.4.00/ Kůže Autor: Mgr. Kateřina Čermáková Datum: Cílový ročník: 8.
Každý den jsme trochu starší…
DARUJ SVOJE VAJIČKO… Co to je????
Dopis od Boha.
GNU /Linux Jakub Konečný Simona Bartková. CO nabízí? moderní koncepce stabilní systém svoboda použití žádné viry žádný spyware ohromná základna aplikací.
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
Mravenci Mravenci jsou drobný blanokřídlý hmyz s velikostí od několika milimetrů po několik centimetrů. Jejich tělo tvoří oddělené části: - hlava - hruď.
ATOMOVÁ,VODNÍ,VĚTRNÁ, SLUNEČNÍ
Biologie člověka.
NEMOCI A IMUNITA Ema Volešová.
VY_52_INOVACE_ZB03_1064TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Prague International Marathon D O B R O V O L N I C T V Í.
Věk mezi 60 a 90 lety má velké výhody !!! NEVĚŘÍTE ???
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Měsíc Iva Ouhelová.
Vliv ozónové vrstvy na životní prostředí
BEZPEČNOST PŘI VÝUCE LYŽOVÁNÍ
Zdravý Životní Styl Michal Burda.
ČÍST CIZOJAZYČNÉ KNÍŽKY ?.  Asi každý z nás někdy narazil na nějakou knížku, časopis nebo jakýkoliv jiný materiál, který sice obsahoval velice zajímavé.
„Sluneční“ Vitamín D - v zimě nedostatkové zboží.
Kůže Vypracovala: Nováková Kristýna 8.B. Zdroje:
Nanotechnologie, které už dnes mění náš svět Mgr. Jakub Navařík, Ph.D RCPTM, Přírodovědecká fakulta UP.
6 NÁPOJŮ, KTERÉ BYSTE NEMĚLI PÍT PŘED BĚHÁNÍM Jak na běžecké tejpování.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Zdraví a JÁ Výchova ke zdraví ročník III
LIDSKÝ ORGANISMUS KŮŽE. Šablona : V/2 Sada: 2/19 Ověření ve výuce: Třída: 5 Datum: Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu.
Kožní soustava VY_32_INOVACE_06-08 Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Přírodověda Tematický okruh: Člověk a jeho zdraví.
Z.V.V.S (Proklikávejte klidně dle vlastního tempa.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
Přírodopis – 8. ročník, Kůže
VY_52_INOVACE_24_01_význam kůže
Jak stárnu, více si vážím žen nad 40 let. Jen několik příkladů, proč.
Improvizovaná ochrana dýchacích cest a povrchu těla
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
KŮŽE ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_11_28_Kůže.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Návykové látky Kouření
Prevence onkologických onemocnění – kde hledat informace
Animace v aplikaci PowerPoint 2007
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
SLUNCE.
Jak stárnu, více si vážím ženy nad 40 let. Jen několik příkladů, proč
Improvizovaná ochrana dýchacích cest a povrchu těla
Každý den jsme trochu starší…
Transkript prezentace:

5 věcí, za které vás váš dermatolog nepochválí

5 věcí, za které vás váš dermatolog nepochválí Spáleniny od slunce, holé hlavy a horní část těla to jsou některé z nich, které vaší kůži zrovna neprospívají. Zvlášť pokud se věnujete běhání. Běh má spoustu zdravotních výhod, ale je tu také jedna nevýhoda, zejména pokud běháte na delší vzdálenost. Výzkum ukázal, že všechny ty uběhnuté kilometry na slunci zvyšují riziko vzniku maligního melanomu a abnormálních kožních výrůstků, které jej předcházejí. Existuje jednoduché řešení – opalovací krém. Bohužel velmi mnoho běžců jej nepoužívá. Dle jejich argumentů, buď nenašli ten správný, nebo je pálí při pocení v očích či štípe na kůži. Zeptali jsme se tedy několik dermatologů, jaká poškození kůže u běžců sami sledují.

5 věcí, za které vás váš dermatolog nepochválí Loupání kůže díky slunečnímu záření Řekněme, že trénujete na nějaký jarní maraton a běháte stále ještě v několika vrstvách běžeckého oblečení. V den závodu si zapomenete opalovací krém a když se dostanete do tempa, zahřejete se natolik, že běžíte jen v běžeckém tílku. Dle dermatologů – velká chyba. Pocení na slunci po dobu 3 a více hodin vás nejen spálí ale také tím zvýšíte riziko vzniku melanomu a jiných kožních nádorů. Je důležité na to myslet i v případě běžeckého tréninku. Dokonce i když běháte ještě velmi brzo ráno, protože pravděpodobně poběžíte i po východu slunce. Pokud je zataženo, slunce se můžete objevit pouze o něco později. Takže se namažte krémem s ochranným faktorem, vezměte si klobouk a sluneční brýle sebou bez ohledu na aktuální podmínky.

5 věcí, za které vás váš dermatolog nepochválí Nešetřete s opalovacím krémem Nezapomenout na ochranu proti slunečnímu záření je jen polovina bitvy. Musíte také použít krém s tím správným ochranným faktorem dle informací na obalu. Zvolíte – li krém nebo mléko, znamená to různou konzistenci a vydatnost. Pokud vám vystačí jedno balení na celé léto, něco není v pořádku. Zatímco ochranné přípravky ve spreji představují určitou alternativu. Pouze když krém vtíráte do pokožky máte jistotu, že jste nevynechali žádné místo na kůži.

5 věcí, za které vás váš dermatolog nepochválí Získejte základní opálení Pokud existuje aspoň jeden mýtus, je to myšlenka že když trochu ztmavnete hned na začátku sezóny, tak vás to ochrání před spálením nebo poškozením kůže později v sezóně. Myslete na to tak, že ztmavnutí a popáleniny slouží tělu jako určitý poplašný systém, kdy je čas zmizet ze slunce. Jako dermatolog, pokud vidím opálenou kůži, vidím poškozenou kůži. Což pro mě nevypadá vůbec zdravě. Ještě hůře to pak vypadá, když jste o něco starší. Protože slunce urychluje vývoj linek, vrásek a dalších známek stárnutí na kůži.

5 věcí, za které vás váš dermatolog nepochválí Běhání bez trička Ano vypadá to dobře, zvlášť když předbíháte další běžce na traťi. Ovšem ať už jde o vaši motivaci se ochladit nebo předvést, dvakrát si to rozmyslete, než běžecké tričko sundáte. Mnoho výrobců již nyní vyrábí speciální běžecké oblečení s ochranou proti slunci. Hledejte na etiketě termín UPF. Dokonce i běžné šortky na běhání nebo tričko poskytuje určitou ochranu, což odpovídá opalovacímu krému s faktorem 8. Svléknutím se zbavujete i této ochrany. Ve většině případů jste také nepoužili opalovací krém na břiše a zádech, takže je pokožka více náchylná k poškození slunečními paprsky.

5 věcí, za které vás váš dermatolog nepochválí Nezapomeňte na hlavu a rty U mužů s prořídlými vlasy se mohou první nestandardní výrůstky a melanomy objevovat právě na hlavě. Je to obzvlášť nebezpečné místo, protože zbývající vlasy mohou poškozenou kůži ukrýt a pravděpodobně nikdo netráví čas tím, že si prohlíží vrcholek hlavy v zrcadle. Použijte ochranu proti slunci i v těchto místech, respektive u řidších vlasů si raději vezměte běžeckou čepici. Pokud máte vlasů dost věnujte se okrajovým částem a čelu. Případně použijte kšiltovku, která vás ochrání před slunečními paprsky v očích i na kůži.

5 věcí, za které vás váš dermatolog nepochválí Dalším často opomíjeným místem jsou vaše rty. Rty se dokáží spalovat stejně jako kůže. Použijte ochranný krém proti slunci nebo balzám na rty se SPF faktorem. Přihoďte také sluneční brýle, které ochrání vaše oči a kůži kolem před rakovinou a šedým zákalem. S opalovacím krémem vám sice nepomůžeme ale pokud hledáte kvalitní běžecké oblečení s ochranným faktorem – vyberte si na www.mujbeh.cz

Více zajímavých článků o běhání a všem s tím spojené – najdete na http://blog.mujbeh.cz a běžecké speciálce http://www.mujbeh.cz