Blázníš? No a! Preventivní program pro studenty středních škol

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Advertisements

Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Výuka anglického jazyka s interaktivní tabulí a e-learningem
Nabízené služby společnosti  Poskytování služby Excel24 ( outsourcingový způsob řešení úkolů a problémů s tabulkovým procesorem ) ; Ing. Roman Ševčík.
Zahraniční stáže v oblasti péče o duševní zdraví.
Společenský a ekonomický význam zdraví a nemoci
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
HESLO NA WIFI KULTURAEVROPA. RE: FORMA, na které záleží aneb zaměstnávání osob s chronickým duševním onemocněním PARALELNÍ ŽIVOTY je název projektu, který.
Koncepce péče o staré občany
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Sociální událost Mgr. Terezie Pemová.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Internet a jeho využití pro obchod Projekt SZIF. Popis a zaměření semináře Na tomto semináři se seznámíte s problematikou využití internetu a jeho různých.
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Průřezové problémové okruhy ke zkoušce
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Emoční inteligence součást sociální inteligence, schopnost a dovednost vnímat, poznávat a diferencovat vlastní i cizí pocity, emoce, afekty a nálady a.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
I N S T I T U T D O P R A V Y VŠB – Technická univerzita Ostrava Fakulta strojní 17. listopadu 15; Ostrava – Poruba tel.: ; 5210
Martin Tomášek Jan Jakeš Tomáš Jiříček Linh vedoucího projektu:
Systém sociálního zabezpečení Úvod. Používané zkratky ÚP – úřad práce OSVČ – osoba samostatně výdělečně činná OBZP – osoba bez zdanitelných příjmů ČSSZ.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | Miloš Polák, Věra Varmužová, Ivana Dušková SENIOŘI V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Tisková.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Fokus Mladá Boleslav – Karlovy Vary –
Prevence sociálně patologických jevů. Prevence  Prevence (z lat. praevenire, předcházet) znamená soustavu opatření, která mají předcházet společensky.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ Informační, poradenské a sociální centrum.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Domov Sue Ryder, o.p.s. „Šance pro důstojné stáří“ Mgr. Michaela Hronová, Domov Sue Ryder, o.p.s. Michelská 1/7, Praha 4 Tel:
PREZENTUJÍCÍ Porada vedoucích zařízení školního stravování Olga Johanidesová.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Linka bezpečí a důvěry - komunikace se službami odborné pomoci
Evropská obchodní akademie, Děčín I, Komenského náměstí 2, příspěvková organizace IČ tel Reg.č. projektuCZ.1.07/1.5.00/
ANOTACE Zjistit, co je majetek, jaké jsou druhy majetku a jak ho lze získat. Vysvětlit žákům, co to je vlastnictví a kdo může být vlastníkem. Objasnit.
Zpracovali: Ing. Alena Zitová, Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) * Žákovský minipodnik 1.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.
Дац.В.А.Міхедзька Геапалітычнае становішча Беларусі ў я гг. XX ст. Заходняя Беларусь у складзе польскай дзяржавы 1.Рыжская мірная дамова 1921 г.
Financování a účetnictví základních škol
Cíle péče a paliativní přístup v pobytových službách
Petra Martináková , ČJ+AJ se zaměřením na vzdělávání
Liberecký inspektorát ČŠI
Individuální projekt „Podpora zkvalitnění a rozvoje služeb pro osoby s duševním onemocněním“ Starzewská Sylvie, DiS
Účetní závěrka ve vybraném podniku
Nabízené služby společnosti
Modelový koncept hodiny výtvarné výchovy
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
Centrum sociální rehabilitace Terénní tým - Sokolov - Cheb
Insolvence 2018 Restrukturalizace a insolvence v číslech
Nabízené služby společnosti
Stigmatizace osob s duševním onemocněním u studentů VŠPJ
Statky a služby CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
Práce multidisciplinárních týmů v oblasti duševního zdraví v Karlovarském kraji Jaroslav Hodboď.
Výzvy v politice duševního zdraví 2019+
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Aplikovaný výzkum Program Beta:
Transkript prezentace:

Blázníš? No a! Preventivní program pro studenty středních škol 4 školské dny v průběhu školního roku Seznámit studenty s tématem duševního zdraví a nemoci Probudit porozumění k lidem, kteří mají těžkosti v oblasti duševního zdraví Normalizovat téma Možnosti pomoci www.blaznis-no-a.cz

Blázníš? No a! Školský den Část Závěrečné hodnocení

Blázníš? No a! FOKUS České Budějovice – poskytuje služby lidem s duševním onemocněním Další činnosti související se změnou přístupu k těmto lidem Zaměření na naději, optimismus a možnost změny k lepšímu Součástí týmu jsou peer konzultanti

Rozpočet Spotřebované nákupy 700 spotřební materiál - fixy, papíry, provázky, lepící páska, lepítka, 500 PHM do služ. auta 200 Služby 3 604 Cestovné 4x69x4 osoby -stravné/školský den 1 104 cestovné - auto 1000 Spoje - telefon, internet Účetní a právní služby 1 000 Osobní náklady 24 000 DPP 4 os. X 4 ŠD x1500 celkem 28 304

Blázníš? No a! Proč zrovna nám? Jediný program pro studenty, který se věnuje problematice duševního zdraví a duševní nemoci Dle WHO každý 4 člověk má nějakou zkušenost s problémy v oblasti duševního zdraví V ČR – nejčastější příčina přiznání ID, předčasného starobního důchodu a pracovní neschopnosti Nejčastější věk vzniku onemocnění 14 let

Blázníš? No a! Děkujeme za pozornost  Zdena a Tomáš FOKUS České Budějovice z. ú., Bezdrevská 1118/1 370 11 České Budějovice Tel.: +420 774 893 657 eMail: fokus@fokus-cb.cz www.fokus-cb.cz