CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Z podkladů ČRDM upraveno pro potřeby SH ČMS
Advertisements

HLÁŠENÍ ÚRAZU POSTUP.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ
OZNÁMENÍ ÚRAZU POSTUP.
Pojištění odpovědnosti za škody Pojištění majetku Pojištění osob
PRACOVNÍ PRÁVO ODPOVĚDOST ZAMĚSTNAVATELE ZA ŠKODU NP2.
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU
POJIŠTĚNÍ ODPOVĚDNOSTI ZA ŠKODU ZÁKLADNÍ INFORMACE KE SMLOUVĚ část III.
POJIŠTĚNÍ A POJIŠŤOVNICTVÍ
Pojistná smlouva pro členy SH ČMS
Zdravotní pojištění cizinců  Zákon č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění  systému veřejného zdravotního pojištění je účasten každý, kdo: a)
Použitá literarura Petr Klínský,Danuše Chromá,Svatava Tesařová,Michal Janák: Finanční gramotnost-obsah a příklady z praxe škol,NÚOV Praha 2008.
T-1 Úvod do teorie pojištění firem
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Zákon FATCA v ČPP červenec 2014.
ÚRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ administrace.
Řešení úrazů u členů JSDH obcí
POJIŠTĚNÍ Mgr. Michal Oblouk.
Pojištění Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Komerční a nekomerční pojištění
POJIŠTĚNÍ Základní pojmy Rizika a změny v rozpočtu domácností Typy pojištění Pojišťovna.
Pojišťovnictví S každou oblastí lidské činnosti je spojeno určité riziko. Proto riziku a jeho dopadům je nutné se nějakým způsobem bránit – pojistit. Pojištění.
13. července 2013VY_32_INOVACE_100304_Pojistovnictvi_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Roman Blaha. Obchodní akademie.
Pojištění v CR = placená služba proti nahodilým a nepředvídatelným událostem = právo účastníka na výplatu peněžních prostředků souvisejících s úhradou.
Pojišťovnictví Charakteristika.
Pojištění Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
SLUŽBY POJIŠTĚNÍ. Princip pojištění vytváření finanční rezervy sloužící k úhradě potřeb nebo škod, které vzniknou pojištěným osobám z nahodilých událostí.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
1 UNIQA slaví 15. výročí působení v ČR Slavíme narozeniny ! Ale dárky dostanete Vy a Vaši klienti !
1 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektuCZ. 1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_EKO165 Název.
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Pojištění.
Pojišťovnictví Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN: ,
ÚVOD DO POJIŠŤOVNICTVÍ
Cestovní pasy vydávané zastupitelskými úřady Ukrajiny od
1 Pracovní úrazy Pracovní úrazy : Zaměstnavatel je povinen vést příslušnou evidenci pracovních úrazů v souladu s nařízením vlády č. 201/2010.
NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLUPOJIŠŤOVNICTVÍ II. ¨ZÁKLADNÍ POJMY AutorING. LIBUŠE MUSELÍKOVÁ Číslo a název šablony05_EKONOMIKA Název vzdělávací oblasti (sada)52_FINANČNÍ.
Ing. František Řezáč, Ph.D. Mgr. Silvie Kafková Masarykova univerzita Pojistné události.
ÚVOD DO POJIŠTĚNÍ 5 POJISTNÉ PLNĚNÍ (NÁHRADY). POJISTNÉ PLNĚNÍ DEF: náhrada, kterou poskytne/zaplatí (v určité podobě/výši a čase) pojistitel pojistníkovi.
Pojištění odpovědnosti 2015 Ing. Olga Hebká Pojištění občanské odpovědnosti 2.Pojištění odpovědnosti zaměstnance.
POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO59 Název.
Vybrané otázky nového ZÁKONÍKU PRÁCE Zákon č. 262/2006 Sb.
LIKVIDACE POJISTNÝCH UDÁLOSTÍ PROJEKT POJIŠTĚNÍ SČMBD Sloužíme Vám s radostí.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Úrazové a další doplňkové pojištění v rámci pojištění osob Marián Belko Petr Slezák.
FINANČNÍ GRAMOTNOST ZÁKLADNÍ DRUHY POJIŠTĚNÍ ZPRACOVALA: MGR. IVA NOVOTNÁ SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA, ČESKÁ KAMENICE, JAKUBSKÉ NÁM. 113, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE.
POJISTNÁ SMLOUVA II. ČÁST Mgr. Lucie Krejčí Generali Pojišťovna a.s.
1 Mgr. Ing. Bc. Radek Neděla. Odpovědnost za škodu Odpovědnost zaměstnavatele = objektivní; předpoklady vzniku: - vznik škody, - protiprávní jednání nebo.
ZÁKONNÁ POJIŠTĚNÍ - teorie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková.
EU_62_A_sada 2_13_M_Druhy pojištění_Pol Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Ing. Jana Poliačíková Anotace.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Havarijní pojištění motorových vozidel Veronika Bučková Romana Slováčková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_20.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Název školyZákladní škola a mateřská škola Libchavy Název a číslo projektu EU peníze pro ZŠ Libchavy CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivityIII/2.
§ 180i Doklad o cestovním zdravotním pojištění při pobytu do 90 dnů (1) Požadavky na cestovní zdravotní pojištění stanoví přímo použitelný právní předpis.
Soukromé pojišťovnické právo (pojistné právo) Dana Šramková.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Pojišťovnictví Pojišťovnické & pojistné právo
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pojištění odpovědnosti za škodu při výkonu povolání a zájmové činnosti
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Zvláštní druhy pojištění (prezentace)
Jméno a příjmení dítěte:……………………………………………………………………………………………………….
Zákon č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny
OZNÁMENÍ ÚRAZU POSTUP.
Transkript prezentace:

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ základní informace ke smlouvě

Jaký je rozdíl mezi úrazovým a cestovním pojištěním? Úrazové pojištění slouží ke zmírnění následků úrazu. Pokud se tedy stane nějaký úraz (v České republice či v zahraničí), postiženému je vyplaceno pojistné plnění dle smlouvy na úrazové pojištění. Člen organizace zastřešené ČRDM je automaticky úrazově pojištěn v rámci úrazové pojistné smlouvy s Kooperativou. POZOR: Pojistná ochrana se však nevztahuje na konkrétní náklady spojené s okamžitým ošetřením úrazu či nemoci v zahraničí, sjednání cestovního pojištění nelze tedy opomenout! Cestovní pojištění, resp. pojištění léčebných výloh v zahraničí slouží k úhradě nákladů, které vzniknou při pobytu v zahraničí v důsledku úrazu nebo náhlého onemocnění, jako např. lékařské ošetření, léky, převoz do nemocnice, pobyt v nemocnici, apod. Generali Pojišťovna a.s. uzavřela s ČRDM smlouvu o cestovním pojištění, na jejímž základě má klient po předložení Potvrzení členství v ČRDM možnost využít nabídku speciálních zvýhodněných tarifů. Není tedy pojištěn automaticky, musí navštívit pobočku Generali a sjednat si na konkrétní výjezd do zahraničí cestovní pojištění (viz dále). Při sjednání cestovního pojištění pojistník obdrží všeobecné a zvláštní pojistné podmínky, jejichž součástí je i hlášení případné škody. Toto hlášení je též k dispozici na webových stránkách www.generali.cz

PŘEDMĚT POJIŠTĚNÍ 1. pojištění léčebných výloh v zahraničí z pojištění se poskytuje úhrada nezbytných nákladů na ošetření pojištěného, který se během pojistné doby byl nucen podrobit ošetření v důsledku úrazu či nemoci. 2. osobních věcí a zavazadel předmětem pojištění jsou věci osobní potřeby, obvyklé pro daný účel cesty, které si pojištěný vzal na cestu, případně je prokazatelně pořídil během cesty. 3. pojištění odpovědnosti za škodu z pojištění odpovědnosti za škodu má pojištěný právo, aby za něj pojistitel uhradil škodu, vzniklou jinému na životě, zdraví nebo zničením či poškozením věci, případně jinou majetkovou újmu, vyplývající ze škody na životě nebo zdraví.

KDO SE MŮŽE POJISTIT? členové jednotlivých členských organizací ČRDM osoby, které se účastní akcí pořádaných ČRDM a/nebo jednotlivými členskými organizacemi osoby, které doprovází účastníky výše zmíněných pořádaných akcí např. organizátoři, funkcionáři, vedoucí oddílů, hospodářští pracovníci

ROZSAH POJIŠTĚNÍ Vzájemná práva a povinnosti se řídí: občanským zákoníkem zákonem o pojišťovnictví VPP - Všeobecnými pojistnými podmínkami pro cestovní pojištění č.j. 323/27895/1995 ze dne 4. září 1995 příslušnými Smluvními ujednáními

POTVRZENÍ O ČLENSTVÍ Pojištění lze sjednat na pobočkách Generali pojišťovny. K vyřízení je potřeba Potvrzení o členství v ČRDM, které získáte na vyžádání v kanceláři ČRDM na adrese sekretariat@crdm.cz. K vystavení potvrzení potřebujeme následující údaje: jméno a příjmení vedoucího, který půjde pojištění vyřídit název organizace adresa organizace IČ organizace

DOTAZY? Pojistné smlouvy a informace o pojištění jsou k dispozici na webových stránkách ČRDM crdm.cz/pojisteni/. V případě dalších dotazů, kontaktujte, prosím, kancelář ČRDM: Česká rada dětí a mládeže Senovážné nám. 24 110 00 Praha 1 tel.: + 420 211 222 860 e-mail: sekretariat@crdm.cz