Kampaň Fairtradová města

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MAS Mikroregionu Frýdlantsko 349 km obyvatel 18 obcí (3 města, 15 vesnic) Vznikla v roce 2004, s aktivním podílem zemědělců a drobných podnikatelů.
Advertisements

Mezinárodní den zdraví V rámci mezinárodního Dne zdraví, který je každým rokem 7. 4., jsme připravili akci „ Soutěž o nejzdravější svačinu“
Další prostředky spotřebitelské orientace I.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Příprava koncepce kvality zdravotnických zařízení –aktuální stav
(NE)SPRAVEDLIVÝ OBCHOD aneb kdyby věci mohly mluvit.
Mezinárodní den lidských práv – 10. prosince. Deklarace lidských práv  Příští rok uplyne 60 let od sepsání Všeobecné deklarace lidských práv (* ).
KRÁSNÁ LÍPA – NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV KRÁSNÁ LÍPA - NÁŠ BEZPEČNÝ DOMOV Město KrásnáMěsto Krásná Lípa se v roce 2007 zapojilo do projektu Ústecko – živý.
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a Zdraví 21 v kraji Vysočina.
Podpora biomasy z invazních nepůvodních druhů? Vývoj právní úpravy
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MŽP Od regulace k ekoefektivnosti – nové zkušenosti a podpora pro podniky Tomáš Kažmierski
Komora sociálních podniků Ing. Vojtěch Miler Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS.
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
Mezinárodní obchod David Štros, Historie Starověk - Středomoří (Féničané, Římané) Středověk – vnitrozemí, středomoří, pobřeží Atlantiku, merkantilismus.
Společenská odpovědnost organizací
Cena za podporu místní demokracie S o u t ě ž O LIDECH S LIDMI.
GLOBALIZACE Formování globálního systému Nadnárodní společnosti
Formování trhu Základní elementy trhu.
Regionální operační program NUTS II Severozápad 2007 – 2013 veřejné projednání
David Štros, 2009 Lukáš Synek, 2011
Účast veřejnosti při naplňování Karpatské úmluvy Setkání se zástupci krajů Barbora Šafářová Ústav pro ekopolitiku, o.p.s.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Marcela Chovancová Název šablonyIII/2.
EKONOMIKA TRH Ing. Hana Kročová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Zdravý kraj Vysočina a MA 21
Rozvojová a humanitární pomoc. Faktory způsobující nerovnosti: A/ vnitřní faktory – v kompetenci chudých států ► fyzickogeografické faktory – podnebí,
PROJEKT MISTER (Military and Industrial SiTes Reuse) Využití vojenských a průmyslových areálů VELKÁ HLEĎSEBE.
FAIR TRADE.
Zdeněk Pospíšil. Mezinárodní obchodní značka, pod kterou japonská firma Panasonic Corporation prodává své výrobky z oblasti domácí elektroniky. Vznikla.
Celkový a mezní produkt
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Společná obchodní politika EU
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
Pracovní skupina pro udržitelnou spotřebu a výrobu (USV) Informace pro VH CBCSD 24. červen Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel EMPRESS, o.p.s.
Doktorské studium na AF
EKOINKUBÁTOR PODNIKOVÁ EKONOMIKA ENVIRONMENTÁLNÍ MANAGEMENT Ing. Eva Štěpánková ESF MU Katedra podnikového hospodářství
PPSD Personální a poradenské družstvo Ing. Vojtěch Miler předseda družstva Hlavní principy sociálního podnikání obcí a MAS Informační seminář MAS Region.
Úvod do ekologie Zkus na kousek papíru napsat co si myslíš že znamenají tyto pojmy: 1.Ekologie 2.Environmentální výchova 3.Udržitelný rozvoj.
Místní agenda 21 Rozvoj venkova.
VOLYNĚ a FAIR TRADE SŠ a JŠ – 1. Fairtradová škola Volyně - 3. Fairtradové město.
Návrh koncepce a implementace CSR Česká zemědělská univerzita Jan Burian - ČZU Lucie Ceplová - ČZU Tereza Dohnalová - UK Kateřina Klimentová - ČZU Tereza.
Fairtradové město Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící / pracovní skupinu pro fair trade Duben 2011 – RM schválila Deklaraci.
1 FoRS – České fórum pro rozvojovou spolupráci Seminář Rozvojová spolupráce měst a obcí, Marie Zázvorková.
Metodický postup pro zavedení CSR do strategie vybrané veřejné vysoké školy Lucie Háková (ČZU) Lucie Susanyiová (ČZU) Anna Cibulková (UK) Lenka Bednárová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Gymnázium pro 21. století Autor: Mgr. Radek Malý Název materiálu: Fair trade Označení materiálu:
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Zelené nakupování. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Rozvojová spolupráce Města Litoměřice Únor 2011 – komise ZM ustanovila Řídící/ pracovní skupinu pro fair trade. Duben 2011 – začal mezinárodní.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
DITTRICHOVA PRAHA 2 ZELENÁ LINKA PRO EXPORT Novinky na rok 2010.
Zahraniční rozvojová spolupráce obcí Šárka Řechková Šárka Zápotocká.
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Centrum Veronica Hostětín Potravinová soběstačnost
5 POTŘEBNÝCH SOUČÁSTÍ místní Agendy 21
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Místní Agenda 21 MŽP a PS MA21 RVUR PS URROU, 3. června 2010.
Vliv potravin na planetu
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
AUTOR: Hana Dvořáčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_31_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
MIKROEKONOMIKA Formování trhu Základní elementy trhu.
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_33_ZEMĚPIS
ENVIRONMENTÁLNÍ MANAGEMENT
Zahraniční obchod. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
ČO JE FAIRTRADE? Ponúka ekonomické a podnikateľské riešenie chudoby v rozvojových krajinách Prostredníctvom stabilných cien posilňuje miestne výrobné a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hnátnice, okres Ústí nad Orlicí
Transkript prezentace:

Kampaň Fairtradová města 30. dubna 2014, Praha Fairtrade International © Fairtrade 2010

Multi Stakeholder consisting of: PR, LI, traders......

Fair trade - principy výkupní cena kryje náklady udržitelné produkce a důstojného živobytí dlouhodobé obchodní vztahy dodržování úmluv Mezinárodní organizace práce (ILO) zákaz nucené a dětské práce dlouhodobě udržitelný rozvoj místních komunit kontrolované využívání pesticidů a další zemědělské chemie šetrnější přístup k využívání přírodních zdrojů Multi Stakeholder consisting of: PR, LI, traders......

Fairtradová města ve světě Kampaň vznikla v roce 2001 ve Velké Británii Aktuálně na světě 1494 Faritradových měst http://www.fairtradetowns.org/ Multi Stakeholder consisting of: PR, LI, traders......

Fairtradová města v ČR

Fairtradová města - 5 kritérií oficiální podpora fair trade dostupnost fairtradových produktů vytvořená řídicí skupina zapojené místní organizace mediální práce

Zapojení měst do kampaní Romana Šafránková, učitelka zeměpisu a němčiny ze Střední a Jazykové školy Volyně, doplňuje: „Studenti přesvědčili zástupce města Volyně, aby se ucházeli o titul Fairtradové město. Uspořádali také akci pro místní podnikatele a dosáhli toho, že několik obchodů a cukráren ve Volyni začalo prodávat fairtradové produkty.“

Fairtrade Česko a Slovensko Hana Chorváthová Fairtrade Česko a Slovensko www.fairtrade-cesko.cz ǀ www.fairtradovamesta.cz h.chorvathova@fairtrade-cesko.cz