Grafické karty Klaudie Mazůrková 6.A

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grafické karty Základní parametry.
Advertisements

* Nejdůležitějším krokem při výběru počítače je uvědomit si, za jakým účelem nám bude sloužit. * Stolní nebo přenosný? * Jaký výkon budu potřebovat? *
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/8.
HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
Tato prezentace byla vytvořena
Hardware- počítačové komponenty
Vytvořil: Petrásek Jan
Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými.
HARDWAROVÉ POŽADAVKY NA MULTIMEDIÁLNÍ POČÍTAČ
Hardware Název materiálu: VY_INOVACE_723_hardware
PC komponenty.
Základní součásti PC Základní Škola.
SESTAVA PC.
HARDWARE PC Uvnitř počítače.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Ř ADIČ RASTROVÝ, ELEKTROLUMINISCEN ČNÍ A VEKTOROVÝ.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Opakování učiva pro 7. ročník
GRAFICKÉ KARTY Úvodem:
Štěpán Lískovec, 4.A.  =základní programové vybavení počítače (tj.software)  hlavní úkol:  A, zajistit uživateli možnost ovládat PC  B, vytvořit pro.
Hardwarové vybavení počítače
Informatika 1_5 5. Týden 9. A 10. hodina.
Složení počítače Informatika 5. třída.
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Výrok "Sedíme tady a snažíme se dát na hromadu několik PC a zapálit je. A ty zatracené věci ne a ne hořet. To je jediná věc, která se IBM skutečně povedla.
Počítačová grafika.
Řadič obrazového podsystému
G R A F I C K É K A R T Y.
OBRÁZKY Popis karty Grafická karta se stará o grafický výstup na monitor, TV obrazovku či jinou zobrazovací jednotku. V případě, že grafická karta obsahuje.
Napsal: Michal Straka Třída: 3IT Rok: 2012/2013. OSNOVA Úvod – Co je to GPU? Historie firem AMD Radeon Nvidia Porovnání výkonu Závěr.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Hardware 2.
Opakování učiva pro 8. ročník
Počítačová sestava – Základní hardware I.
ELEKTROTECHNIKA Elektronické počítače
Počítač a jeho složení.
Chlazení osobních počítačů
Filip Fiala, 4.C.  Základní deska  Procesor  Paměťové karty  Grafické karty  Pevný disk.
Architektura počítače
INFORMATIKA 9 Karty III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
SKLADBA PC 7 OP VK VYT 2.7 Grafická karta Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického portálu.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Hardware osobních počítačů
Přídavné karty Grafické karty Zvukové karty Síťové karty Modemy.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/11 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Procesor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/03 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín VY_32_INOVACE_ICT_02 HARDWARE POČÍTAČE Zpracovala: Mgr. Květoslava Štikovcová Číslo.
Hardware - komponenty (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
ZŠ Brno, Řehořova 3 S počítačem snadno a rychle Informatika 7. ročník III
Grafická karta je součást počítače, která se stará o grafický výstup na monitor, TV obrazovku či jinou zobrazovací jednotku. je součást počítače, která.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Projektor Číslo DUM: III/2/VT/2/1/12 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Grafická karta Číslo DUM: III/2/VT/2/1/05 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_06_GRAFICKA_KARTA.
Simona Korbová, 1.L. Seznámení s počítačem Současný počítač je elektronický a skládá se z hardwaru, který představuje fyzické části počítače (mikroprocesor,
Základní deska. Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je.
Grafická karta
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_02
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Monitor
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Procesor
Centrální procesorová jednotka
Základní desky Anna Daňková
Vytvořila: Sabina Dolečková
Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení
Opakování učiva pro 7. ročník
Opakování učiva pro 8. ročník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Mgr. Václav Chvál
Opakování učiva pro 8. ročník
Transkript prezentace:

Grafické karty Klaudie Mazůrková 6.A Dnes jsem si pro Vás připravila prezentaci o grafických kartách.

Grafické karty Grafická karta je v informatice součást počítače, jejímž úkolem je vytvářet grafický výstup na monitoru. Grafická karta může být integrovaná (tj. používá operační paměť počítače, je výrobci prezentována jako levnější) nebo dedikovaná (má vlastní videopaměť a je typicky inzerována jako výkonnější), při čemž nezáleží na tom, zda je grafická karta na vlastní samostatné desce.

Osnova Stavba karty Výstupy s kancelářské karty Chlazení grafické karty Omezení grafické karty Historie Tady je osnova o čem budu mluvit.

Stavba karty V případě, že grafická karta obsahuje tzv. VIVO (video - in a video-out), umožňuje naopak i analogový vstup videosignálu. Grafická karta se stará o grafický výstup na monitor, TV obrazovku či jinou zobrazovací jednotku.VRAM nebo Video RAM je dvoupotrové provedení dynamické RAM.GPU je počítačový program na detekci procesoru grafické karty.

Chlazení grafické karty Na vzduchové chlazení grafické karty se používá buď pasivní kovový chladič, nebo se přidává ventilátor. Většinou se používá pouze u nejvýkonnějších grafických karet, který produkují největší odpadní teplo a to jenom jako TOP edice.

Historie Pravou revoluci mezi 3D akcelerátory udělala firma 3dfx s řadou Voodoo. Na tu dobu "velmi revoluční", ale i "moc výkonné" řešení. Zprvu firma nebyla schopna najít někoho, kdo by podporoval její API Glide nebo vyrobil karty (a to tento nápad nabízeli jako "výhodnou" nabídku). Nakonec po méně vydařené řadě Voodoo 4 a problémové řadě Voodoo 5 byla odkoupena společností NVIDIA. V dnešní době jsou na trhu již velice výkonné grafické adaptéry, které bez problému zvládají i rozlišení 3200×2400 pixelů při barevné hloubce 32 bitů, tak vysoké hodnoty však obvykle nedokáže zobrazit jeden monitor.

Zdroje https://cs.wikipedia.or g/wiki/Grafick%C3%A1 _karta#Omezen.C3.AD_ grafick.C3.A9_karty https://cs.wikipedia.or g/wiki/Grafick%C3%A1 _karta Tady jsou zdroje:

Obrázky Tady jsou obrázky:

Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost