Windows 7.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přehled operačních systémů a jejich hlavní funkce
Advertisements

Autor Ing. Martin Allmer Škola Euroškola Strakonice Datum
Pomůcka pro tvorbu prezentací závěrečné a diplomové práce
WINDOWS. Po spuštění se objeví pracovní plocha. Pracovní plocha – má barvu, kterou můžeme měnit. Můžeme na ni dát i obrázek.
MS Windows.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
5.0 WINDOWS. Windows  Je operačním systémem počítače – základním programem, který oživuje počítač.  Existuje několik druhů:  - Windows 98  - Windows.
Historie OS 2. část Od firmy Microsoft. Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309,
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Základy práce s počítačem – lekce I. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Základy práce s počítačem – lekce II. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
POČÍTAČOVÁ MYŠ Společně s klávesnicí slouží jako spojovací prostředek mezi PC a uživatelem. Toto polohovací zařízení převádí informace o svém pohybu po.
Architektura systému Windows
Markéta Mead Anti-Piracy Manager Microsoft Česká republika.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
W w w. n e s s. c o m eLiška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7)
Windows Windows má skoro každý v počítači pokud nemají Apple.
Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou I NFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ TECHNOLOGIE Ing. Jan Roubíček.
Internetový prohlížeč
Popis a ovládání Plocha I
Partner SBSC evening university , Čestlice.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší školeNázev: Práce v OS Windows - soubory Autor: Jaroslav.
Základní pojmy v informatice –II.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
VY_III/2_INOVACE_30_Operační systémy Operační systémy Miroslav Kaňok.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_391_Operační sytém AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Příležitost pro partnery s Windows 7 Lukáš Křovák Produktový manažer divize Windows
Textový procesor (MS Word) Ing. Jan Roubíček. Práce s dokumenty VY_32_INOVACE_10_2_02_AP.
Základy práce s počítačem – lekce III. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Anotace Žák definuje základní SW Autor Petr Samec Jazyk Čeština Očekávaný výstup Dokáže definovat základní software Speciální vzdělávací potřeby Ne Klíčová.
MS WINDOWS Plocha. Plocha  Deska pracovního stolu  Výchozí bod pro práci s PC  Na každém počítači může vypadat různě  Uživatel si ji může sám upravovat.
Základy ovládání operačního systému Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
INFORMATIKA 8 Windows 7 úvod III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Tomáš Koška, Lukáš Křovák Divize Windows Client | Microsoft ČR a SR |
OPERAČNÍ SYSTÉMY.
Windows 7.
Základy práce s OS Windows
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Úvod do práce ve Windows Autor: Mgr. Aleš Kozák.
Ivana Topolová VŠE v Praze
4/18/2017 7:41 PM Lukáš Svoboda.
Naprogramovat operační systém je mnohonásobně složitější, než naprogramovat „obyčejný program“. Základní programové vybavení počítače Fce: ovládání počítače,
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: prosinec.
Windows 7. stejné HW požadavky jako Vista dokonce možná i o malinko nižší snaha prosadit i do netbooků, nettopů a podobných zařízení s nižším výkonem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Jiroušová název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Operační systém Číslo DUM: III/2/VT/2/2/21 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Software.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
 MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) je operační systém firmy Microsoft, který patří do rodiny mnoha podobných a kompatibilních DOS systémů pro.
Název školy Střední škola hotelová aslužeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 32 AnotaceProgramové.
Operační systém (OS) Základní funkce operačního systému: – Zajištění komunikace s okolím. – Řízení a zpracování programů. – Údržba informací na externích.
SOFTWARE Operační systémy.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Orientace na pracovní ploše počítače
Spuštění programu ve windows
Informační a komunikační technologie Informatika Operační systémy
Správa dat, operace s adresáři, vytvoření složky
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
Postup instalace - GALAXY
Transkript prezentace:

Windows 7

Je desktopová verze operačního systému Windows NT, která vyšla 22  Je desktopová verze operačního systému Windows NT, která vyšla 22. října 2009. Ukončení všeobecné podpory bylo naplánováno na 13. ledna 2015, bezpečnostní aktualizace budou vydávány do konce rozšířené podpory dne 14. ledna 2020.  K dispozici je 32bitová a 64bitová varianta. Předchůdcem Windows 7 byly Windows Vista a nástupcem jsou Windows 8.

Historie Poprvé se o Windows 7 začalo mluvit jako o nástupci Windows XP, který měl vyjít v roce 2005. V roce 2003 však byla oznámena mezi verze  Windows Vista, které nakonec vyšly v roce 2007, protože vývoj byl v roce 2003 pozdržen po několika větších problémech s šířením virů pro Windows XP.  V roce 2007 došlo ke konečné změně na název Windows 7. Plná verze Windows 7 vyšla 22. října 2009. Původně měla česká verze vyjít později, avšak nakonec byly všechny jazykové verze vydány společně. Dne 13. července 2010 byla zveřejněna betaverze SP1 (anglicky Service pack).  15. března 2011 byla aktualizace Service Pack 1 oficiálně uvedena spolu s aplikací Internet Explorer verze 9.

Přehled edicí Windows 7 Starter. Edice určená pro netbooky. Windows 7 Home Basic. Edice pro domácnosti, dostupná pouze v rozvojových trzích. Windows 7 Home Premium. Edice pro domácnosti. Windows 7 Professional. Edice určená zejména pro firemní zákazníky, další pokročilé možnosti zajímavé především pro firemní zákazníky a některé pokročilé uživatele. Windows 7 Ultimate. Nejvyšší edice obsahující veškeré dostupné funkce edicí Professional. Windows 7 Enterprise. Edice dostupná pouze firemním zákazníkům s uzavřenou multilicenční smlouvou. Enterprise edice nabízí stejnou funkčnost jako Windows Pro, plus různé multilicenční výhody. Windows 7 Embedded. Edice vyhrazená výrobcům hardware pro bankomaty, pokladní systémy, stroje řídící výrobu

Pracovní plocha Pracovní plocha je tedy první věc, kterou uvidíme po přihlášení do systému Windows. Na ní lze nalézt ikony, popřípadě samotná okna spuštěných programů. Ikona je malý obrázek, v našem případě umístěný na pracovní ploše, který zastupuje určitý program, funkci systému nebo obecný soubor. Dvojitým kliknutím (poklepáním) na ikonu se spustí odpovídající akce – spustí se program, otevře soubor atd. Na plochu můžeme přidávat další prvky tzv. Miniaplikace

Tento počítač Koš Hlavní nabídka START Průzkumník windows Windows media player Hodiny Kalendář