Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

Univerzita a společenství průmyslových podniků Ivo Vondrák VŠB - Technická univerzita Ostrava
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
Spolupráce veřejného výzkumu s podniky Současná situace a bariéry na straně výzkumné sféry Michal Pazour, Vladislav Čadil 20. dubna 2012.
Priorita č. 3 Aktivní zapojení výzkumné a vývojové základny do rozvoje podnikání.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
Reforma systému výzkumu, vývoje a inovací v ČR  změny v pravidlech pro podporu VaV v právu ES  reforma VaVaI v ČR Inovační potenciál ČR Praha,
ZÁKLADY TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Inovační aktivity a transfer technologií Zdroje, prostředky a dovednosti Význam TT Proces řízení TT Mezinárodní kooperace.
SEMINÁŘ Možnosti podpory podnikatelského sektoru a jeho dalšího rozvoje v Libereckém kraji Příprava projektu vědecko technického parku v Liberci Mgr. Tomáš.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Regionální inovační strategie Moravskoslezského kraje
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Pavel Švejda Praha, INOVACE 2011, Týden výzkumu, vývoje a inovací.
Podpora firmám umístěným ve vědeckotechnických parcích poskytovaná v rámci Operačního programu Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost PETR PORÁK,
Metodický výklad výzvy
Metodický výklad výzvy
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
PRIORITNÍ OSA 1 Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací
Metodický výklad výzvy Mgr. Filip Týc. Obsah Aktivity Specifika výzvy Cílové skupiny Místo dopadu realizace Monitorovací indikátory
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ERDF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
PRAKTICKÉ PŘÍKLADY ÚSPĚŠNÝCH INOVAČNÍCH PROJEKTŮ
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV ESF výzva pro vysoké školy Ing. Martin Hajnala Praha, duben 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Příprava OP VVV – PO VŠ Adam KRČÁL Skupina pro výzkum a vysoké školství MŠMT 08/02/2013.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Prioritní osa 2 Výzva 2.3 Lidské zdroje ve Výzkumu a vývoji Mgr. Filip Týc Odbor programů výzkumu.
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Individuální projekt OP VVV
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj
Výroční konference OP PIK
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Spolek pro budování a implementaci softwarových open-source nástrojů
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
OP VVV.
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc

Metodický výklad výzvy

Obsah Klíčové aktivity Specifika výzvy Cílové skupiny Monitorovací indikátory

Specifický cíl: Cílem výzvy je podpořit centra transferu technologií, aby se stala relevantním partnerem výzkumných pracovníků i pracovníků z průmyslu a uznávanou součástí systému výzkumu a vývoje rozvojem lidských zdrojů v odborných znalostech v centrech transferu technologií pomocí dále uvedených podporovaných aktivit.

Podporované aktivity Povinné aktivity: a) Vzdělávání pracovníků týmu transferu technologií (TT) v oblastech spojených s transferem technologií a komercializací, a to včetně rozvoje pomocí praktických zkušeností a dovedností; V případě týmu v již fungujícím CTT budou u jednotlivých pracovníků podpořeny pouze relevantní kurzy/školení, které dosud nebyly jednotlivým pracovníkem navštěvovány. b) Procesní nastavení transferu technologií v instituci, v případě již fungujícího CTT další rozvoj a zefektivňování procesního nastavení; c) Řízení projektu – popis obsahu této aktivity, je uveden v Pravidlech pro žadatele a příjemce – obecná část více viz kapitola 5.2.4.;

a) Vzdělávání pracovníků týmu transferu technologií (TT) v oblastech spojených s transferem technologií a komercializací, a to včetně rozvoje pomocí praktických zkušeností a dovedností Povinná příloha k žádosti o podporu Plán vzdělávání pro jednotlivé pozice. Stejné školení lze absolvovat maximálně třemi různými pracovníky, kteří postupně za sebou zastávali stejnou pozici. Pracovník může absolvovat pouze kurz/školení, který dosud neabsolvoval, tj. jehož obsah není shodný s již absolvovaným kurzem/školením.

b) Procesní nastavení transferu technologií v instituci, v případě již fungujícího CTT další rozvoj a zefektivňování procesního nastavení Daný produkt (směrnice apod.) musí být institucí schválen a implementován, aby mohl být započítán v indikátorech (2 15 02) (a byl způsobilý).

c) Řízení projektu – popis obsahu této aktivity, je uveden v Pravidlech pro žadatele a příjemce – obecná část více viz kapitola 5.2.4. Žadatel je povinen tuto aktivitu v žádosti o podporu uvést jako samostatnou klíčovou aktivitu s názvem Řízení projektu. Obsahem popisu klíčové aktivity musí být: popis složení realizačního týmu složeného z administrativního a odborného týmu; popis případných podpůrných systémů (například SharePoint) sloužících k efektivnímu řízení projektu; - další informace k řízení projektu (například porady realizačního týmu aj.).

Volitelné aktivity: d) Vytvoření a rozvoj propagačních aktivit CTT směrem k výzkumným pracovníkům v organizaci pro výzkum a šíření znalostí (případně studentům v organizaci pro výzkum a šíření znalostí), včetně zapojení výzkumných a dalších pracovníků instituce do procesů a činností CTT; e) Rozvoj technologického skautingu včetně institucionalizace a systematizace této činnosti v instituci; f) Podpora, případně vytvoření v případě neexistence, panelu z aplikační sféry na úrovni instituce (např. rada pro komercializaci); g) Konzultantské poradenství (studie, průzkumy trhu) za účelem budoucího zhodnocení duševního vlastnictví a know-how instituce pro účely projektu;

Volitelné aktivity: h) Vytvoření a implementace konceptů alternativních zdrojů financování transferu technologií; alternativním zdrojem je chápán zdroj jiný než veřejný dotační zdroj financování; i) Vytvoření v případě neexistence či rozvoj informačního systému pro TT; j) Partnerství CTT s mezinárodně uznávanými CTT v daném oboru, včetně spolupráce s výzkumnými organizacemi – společné workshopy, předávání zkušeností, či spolupráce na společných projektech transferu technologií, včetně twinningu; k) Budovaní a rozvíjení partnerství CTT s relevantními partnery z aplikační sféry pomocí aktivní účasti na veletrzích, výstavách, účasti na roadshow či jiných business-to-business a business-to-client/customer aktivitách, včetně marketingových kampaní; l) Vytvoření a rozvoj propagačních aktivit CTT směrem k aplikační sféře.

Vyloučené aktivity: m) Proof-of-concept aktivity; n) Pre-seed aktivity; o) Vytvoření a rozvoj propagačních aktivit směrem k veřejnosti; p) Poradenství pro komercializaci konkrétního výsledku výzkumu a vývoje – právní a finanční služby (ochrana duševního vlastnictví, přihláška patentu nebo průmyslového/užitného vzoru, práce s potenciálními investory, příprava smluv…) nezbytné pro zajištění komercializace;   q) Rekonstrukce a stavební úpravy.

Cílové skupiny Pracovníci výzkumných organizací a vysokých škol, Pracovníci zabývající se výzkumem v soukromém sektoru, - Pracovníci veřejné správy v oblasti řízení a implementace VaVaI včetně pracovníků podílejících se na implementaci RIS3 (aktivita f)

Monitorovací indikátory

Počet nových výzkumných pracovníků v podporovaných subjektech ID: 6 00 00 MJ: Osoby Počet osob vykazovaný v indikátorech 2 08 03 a 2 08 00 snížený o opakovanou podporu – tj. každá konkrétní osoba podpořená v rámci projektu se vykazuje pouze jednou. Dokládá se kartou účastníka.

Počet podpořených výzkumných a akademických pracovníků ID: 2 08 00 MJ: Osoby Počet podpořených výzkumných pracovníků, kteří zvýšili, prohloubili či rozšířili své znalosti v rámci transferu technologií a/či ochrany práv duševního vlastnictví.

Počet podpořených administrativních a technických pracovníků ve VaV ID: 2 08 03 MJ: Osoby V rámci této výzvy se jedná především o pracovníky centra transferu technologií. V případě aktivity a) ve výzvě budou započítány pouze ty osoby, které absolvovaly kurz/školení úspěšně. Úspěšné absolvování je vždy definováno jednotlivým poskytovatelem kurzu/školení, včetně informace, zda je případně nutné pro úspěšné absolvování složit závěrečný test. Náklady na kurz/školení jsou způsobilé pouze v případě, že byl kurz/školení absolvován úspěšně.

Počet nových produktů modernizujících systémy strategického řízení ve výzkumných organizacích ID: 2 15 02 MJ: Produkty Povinná příloha žádosti o podporu - Přehled klíčových výstupů k naplnění indikátoru projektu ESF. Do tohoto indikátoru se budou započítávat produkty vytvořené v rámci volitelných aktivit výzvy a povinné aktivity b) výzvy. V případě produktů k aktivitám b), e), h) je pro započítání nutné, aby daný produkt byl institucí schválen a implementován, aby mohl být započítán (a byl způsobilý).

Počet organizací, jejichž pracovníci zvýšili svou kvalifikaci ve VaV, jeho řízení a oblastech souvisejících ID: 2 08 10 MJ: Organizace Do tohoto indikátoru se započítají příjemci a jejich partneři v této výzvě. Indikátor se vztahuje především k aktivitě a) a d).

Počet podpořených spoluprací ID: 5 43 10 MJ: Spolupráce Do tohoto indikátoru se budou započítávat spolupráce navázané v rámci volitelných aktivit výzvy j) a k).