Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Advertisements

Způsobilé výdaje projektů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Personalistika a odměňování pracovníků
Financování regionálního školství
III. Finanční řízení Ing. Lenka Nováková.
Finanční řízení Ing. Michal Čech.
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 3. výzva oblast podpory
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 5. výzva oblast podpory
Petra Němcová Finanční rámec grantových projektů z OP VK, zaměření na oblast podpory 3.2 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce OP LZZ z řad státní správy Finanční část Praha, 3. a 4. prosince 2014 Ing. Martina Tomová Bc. Jana Komrsková, DiS.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Praha, 12. února 2016 Seminář pro žadatele.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE 13. výzva IROP INDIVIDUÁLNÍ OVĚŘENÍ POTŘEB FINANCOVÁNÍ Praha.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu - Výzva č. 51 Finanční řízení 1.
1 Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Finanční část projektu Operační program Vzdělávání.
1 Finanční část projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele.
Finanční řízení Lenka Geržová. 2 Rozpočet Sestavování rozpočtu do žádosti o podporu 3.
Finanční řízení Lenka Geržová Ing. Michal Čech. 2 Rozpočet.
Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Finanční řízení Lenka Geržová. 2 Rozpočet 3 Sestavování rozpočtu do žádosti o podporu 4.
Účelová neinvestiční dotace z rozpočtu MV – GŘ HZS ČR na výdaje jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
1 Finanční řízení Ing. Jana Čandová. Obsah Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje 2.
IV. Finanční řízení Rozpočet projektu Nepřímé náklady Nezpůsobilé výdaje Ing. Petra Kalinová 1.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (zpracování rozpočtu globálních projektů)
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Odbor regionálního rozvoje oddělení grantů Jana Patočková 20. června 2012 Tento seminář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK, oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Liberec.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
VÝZVA VYŠŠÍ ODBORNÉ ŠKOLY
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční řízení Lenka Geržová
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Program MŠMT VIII v roce 2017
Informace o výzvě pro školy
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Finanční rámec grantových projektů oblast podpory 3.2 (3. výzva)
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Způsobilé výdaje projektu a související
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Seminář MAS– Prorodinná opatření - realizace
Operační program Zaměstnanost
Rozpis rozpočtu a normativy
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI

Finanční část

Základní informace Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 10.000.000 Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů: 150.000.000 Kč Pro projekty této výzvy platí, že způsobilé výdaje budou vykazovány formou úplného vykazování výdajů.

Výdaje projektu Aby mohl být výdaj považovaný za způsobilý, musí splňovat následující hlediska způsobilosti: Věcná způsobilost Přiměřenost výdaje Časová způsobilost Místní způsobilost Prokázání výdaje

Rozpočet projektu 1 Celkové způsobilé výdaje 1.1   1.1 Výdaje na přímé aktivity 1.1.1 Výdaje na přímé aktivity - innestiční (nad 40 tis. Kč HIM a 60 tis. Kč NHIM) 1.1.1.1 Budovy a stavby 1.1.1.2 Stroje a zařízení 1.1.1.3 Hardware a osobní vybavení 1.1.1.4 Nehmotný investiční majetek

Rozpočet projektu 1.1.2 Výdaje na přímé aktivity – neinvestiční 1.1.2.1 Osobní výdaje   1.1.2.1.1 Platy, odměny z dohod a autorské příspěvky 1.1.2.1.1.1 Platy 1.1.2.1.1.2 DPČ 1.1.2.1.1.3 DPP 1.1.2.1.1.4 Autorské příspěvky 1.1.2.1.2 Pojistné na sociální zabezpečení 1.1.2.1.3 Pojistné na zdravotní zabezpečení 1.1.2.1.4 FKSP 1.1.2.1.5 Jiné povinné výdaje 1.1.2.1.5.1 Pojištění odpovědnosti zaměstnavatele 1.1.2.1.5.2 Ostatní jiné povinné výdaje

Rozpočet projektu 1.1.2.2 Cestovní náhrady 1.1.2.2.1 Tuzemské   1.1.2.2.1 Tuzemské 1.1.2.2.2 Zahraniční 1.1.2.2.3 per diem 1.1.2.3 Hmotný majetek a materiál 1.1.2.3.1 HW a osobní výbavení 1.1.2.3.2 Stroje a zařízení 1.1.2.3.3 Materiál 1.1.2.4 Nehmotný majetek 1.1.2.5 Odpisy 1.1.2.6 Místní kancelář 1.1.2.6.1 Telefony, poštovné, internet 1.1.2.6.2 Energie 1.1.2.6.3 Nájem 1.1.2.6.4 Ostatní výdaje

Rozpočet projektu 1.1.2.7 Nákup služeb 1.1.2.7.1 Outsorcované služby   1.1.2.7.1 Outsorcované služby 1.1.2.7.2 Nájem a leasing 1.1.2.7.3 Správní a jiné poplatky 1.1.2.8 Přímá podpora

Limity rozpočtu Položka rozpočtu Outsourcované služby – na tuto položku rozpočtu je stanoven limit max. 35 % celkových způsobilých výdajů projektu. Kapitola rozpočtu Výdaje na přímé aktivity – investiční – na tuto kapitolu rozpočtu je stanoven limit max. 30% celkových způsobilých výdajů projektu. Kapitola rozpočtu Místní kancelář – na tuto kapitolu rozpočtu je stanoven limit max. 15% celkových způsobilých výdajů projektu.

Osobní výdaje Pro projekty v rámci této výzvy platí v souladu s kapitolou 8 Pravidel pro žadatele a příjemce – obecná část níže uvedené varianty pro stanovení mezd/platů, které jsou definovány v dokumentu Seznam mezd/platů, a možné postupy stanovení mezd/platů pro zaměstnance/pracovníky podílející se na realizaci projektů Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání verze 2 zveřejněném na tomto odkazu: http://www.msmt.cz/strukturalni- fondy-1/zpusobilost-mezd-platu-op-vvv: – dle bodu 1 – Stanovení sazby pomocí ISPV; – dle bodu 2 – Alternativní způsob výpočtu sazby mzdy/platu/odměny z dohody; – dle bodu 3 – Stanovení sazby pro klíčové/excelentní zaměstnance/pracovníky.

Stanovení sazby dle ISPV http://www.mpsv.cz/ISPV.php ISPV uvádí průměrné výdělky jak pro mzdovou, tak pro platovou sféru. Při stanovování sazby pomocí ISPV uvede žadatel v žádosti o podporu o jakou sféru se jedná a uvede zároveň i kód zaměstnání CZ-ISCO včetně názvu zaměstnání, které pro stanovení konkrétní sazby využil.

Stanovení sazby dle ISPV Horní limit tvoří hodnoty uvedené na ISPV pro třetí kvartil (Q3). Maximální limit hrubé způsobilé měsíční mzdy/platu, který je způsobilým výdajem v OP VVV, činí 56.000 Kč nebo 390 Kč/hod.

Alternativní stanovení sazby Alternativní způsob výpočtu sazby mzdy/platu Článek 68 odst. 2 nařízení (EU) č. 1303/2013 zavádí nové pravidlo, aby se usnadnilo využívání hodinových jednotkových nákladů pro výpočet mzdových nákladů: 1720 hodin je standartní roční „pracovní doba/, kterou lze použít přímo. Čitatel musí být odůvodněn. Poslední roční hrubé osobní náklady musí být doloženy spolu s žádostí o podporu (např.: prostřednictvím výpisů z bankovních účtů, výplatních pásek atd.) a musí být kontrolovatelné.

Hodnotící kritéria s vazbou na finanční část V2.1 Struktura a velikost administrativního týmu (úvazky včetně případného externího zajištění) V2.2 Struktura a velikost odborného týmu (úvazky včetně případného externího zajištění) V5.1 Přiměřenost a provázanost rozpočtu k obsahové náplni a rozsahu projektu V5.2 Obecné podmínky způsobilosti výdajů V5.3 Způsob zajištění spolufinancování projektu v realizační fázi

Finanční milníky Milníky nastavuje ŘO na základě předloženého finančního plánu Průběžným finančním ukazatelem projektu je 80% kumulativní částky vyúčtování uvedené ve finančním plánu za každé dvě po sobě následující sledovaná období. Jeden z průběžných finančních ukazatelů bude příjemci stanoven jako závazný hraniční finanční ukazatel Hraničním ukazatelem projektu je 60% kumulativní částky vyúčtování uvedené ve finančním plánu za období odpovídající cca 60% doby realizace projektu.

Děkuji za pozornost