Farm Telemetry Karel Charvát jr., WIRELESSINFO

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Objednatel Cíl projektu Dokumentace Technologie Aktualizace a správa dat Publikace dat DIGITÁLNÍ MAPA PRAHY Petr Šebesta.
Advertisements

Základní pravidla při finančním investování, rentabilita, riziko, likvidita Zdeněk Jelínek.
Sedm základních nástrojů managementu jakosti
Podívejme se nejen na mobilní bezpečnost v širším kontextu Michal Rada Iniciativa Informatiky pro Občany.
poskytujeme služby v oblasti ochrany majetku a osob (EZS, EPS, CCTV …) od roku 2004 poskytujeme služby v oblasti logistiky a zabezpečení vozidel (systém.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Gs-Loc logistika a zabezpečení vozidel
Přemysl PAVKA EKOTOXA s.r.o., pracoviště Olomouc Hálkova 2, Olomouc GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU GIS – ÚVOD DO ODPOLEDNÍ.
Moravská zemská knihovna a zpřístupňování starých map.
Informační systém Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
PROLAND Nástroj geodeta, projektanta pozemkových úprav a pracovníka pozemkového úřadu 5. listopadu 2007.
ICT podpora komunikace nejen v distančním vzdělávání DisCo 2010, Plzeň, Jiří Jelínek Lukáš Novotný Fakulta managementu Jindřichův Hradec VŠE.
Finanční řízení podniku
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Výhody užití architektury ITS ve veřejné osobní dopravě
 Jeho principy začala uplatňovat M. Thatcherová v reakci na zvyšující se tlak veřejnosti na politiky v 70. letech 20. století ve Velké Británii.  Veřejnost.
Nitrátová směrnice v LPIS
Datum: Zpracovali: Tomáš Hirt, Daniel Hůle, Ladislav Toušek Analýza potřebnosti služeb sociální prevence v Plzeňském kraji Zadavatel:
Moderní kartografické metody modelování měst Autor: Bc. Lukáš HERMAN Vedoucí práce: RNDr. Tomáš ŘEZNÍK, Ph.D. Geografický ústav, Přírodovědecká fakulta,
Přehled
Sítě 2000 Okresní úřad Hodonín geografický informační systém.
Nemoforum jako zdroj legislativních námětů v oblasti informací o území Růžena Zimová Nemoforum / Stavební fakulta ČVUT Konference ISSS, , Hradec.
GIS??? Ve státní správě Karel Charvát. GIS?????? Je správné používat v souvislosti s využíváním prostorových informací ve státní správě, ale i v komerčním.
IBM Global Services ČR © 2006 IBM Corporation April, 2006 E-stát a EU Pavel Hrdlička.
1 Mechanika s Inventorem 10. Shrnutí Petr SCHILLING, autor přednášky Ing. Kateřina VLČKOVÁ, obsahová korekce Tomáš MATOVIČ, publikace FEM výpočty Optimalizace.
Vytěžování dat z RÚIAN - VDP, VFR, služby INSPIRE
Updating and maintenance of data models in ModelBuilder GIS Ostrava 2005 Dr. Ing. Jarmil Vyčítal Hydroprojekt CZ, a.s.
Vedoucí diplomové práce: Ing.Tomáš Peňáz Ph.D.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Výzkum uplatnění dat laserového skenování v katastru nemovitostí
Výzkumné projekty MŽP v oblasti odpadového hospodářství
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Daniela Adámková Radka Folvarčíková
GIS V PRAXI ZEMĚDĚLSKÉHO PODNIKU
Mapové podklady Vyhláška č. 500/2006 Sb. Mapovými podklady pro zpracování územně analytických podkladů a územně plánovací dokumentace (dále jen "mapové.
Vytváření registru územní identifikace a adres v ČR Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor informatiky Mgr. Karel Lux vedoucí oddělení koncepce
… najdu tam, co neznám !. … najdu tam, co neznám ! Historie vývoje Leden 2009 první kroky k vývoji nového systému Duben 2009.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
IP kamery Instalace + použití. Obsah prezentace Typy a rozdělení Postup instalace Oživení – vyhledání kamer Oživení – spuštění sledovacího programu Závěr.
ČVUT – fakulta stavební Geografické informační systémy IDRISI Software pro GIS a analýzu obrazu Pelinková Martina
ZÁKLADY GEOINFORMATIKY
, Banská Bystrica Zbyněk Stein CENIA, česká informační agentura životního prostředí Projekt EnviSec Nástroje pro zpracování a vizualizaci dat.
GIS prostoru haldy a.s. NH Ostrava
1 GISáček 2006 GIS v podání Autodesku GISáček 2006 Pavel Robek Tech Data Distribution s.r.o.
Český portál FOODIE Otevřená data jako příležitost pro komerční sektor Praha, 18. ledna 2016 jeden přístupový bod k integrovaným informacím pro farmáře.
Organizace a řízení systému oceňování Richard Almy.
ZEMĚMĚŘICKÝ ÚŘAD Letecké měřické snímkování a ortofotografické zobrazení území ČR Plzeň Petr Dvořáček.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ POUŽITÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ PRO MODELOVÁNÍ A SIMULACE KRIZOVÝCH SITUACÍ - T3 ING. JIŘÍ BARTA Operační program Vzdělávání.
Vizualizační 3D projekt rozhleden na území Moravskoslezského kraje řešitel : vedoucí projektu : konzultant : zadavatel : Michal Osovský Mgr. Ivana Češková.
Otevřená mapa využití krajiny Karel Charvát, Dmitrij Kožuch, Otakar Čerba, Tomáš Mildorf Open Land Use Map.
EPreskripce – lékařský záznam – pozadí a zkušenosti z Dánska 17. prosince 2008 SÚKL Praha Příprava lékáren na ePreskripci a poskytování údajů o vydaných.
Analýza činnosti zemědělských strojů: nechme naše stroje pracovat efektivněji Otevřená data jako příležitost pro komerční sektor Praha, Karel.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Rozšíření informačního systému OBZOR projekt spolufinancovaný z ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
1 Výdejní aplikace pro územně analytické podklady České geologické služby Vít Štrupl.
Otevřená mapa využití krajiny (OMVK)
1. národní workshop projektu ATTRACTIVE DANUBE: Národní indikátory, Praha Indikátory pro územní plánování nejen v turistice na bázi otevřených.
Datové modely FOODIE Tomáš ŘEZNÍK, Masarykova univerzita/WIRELESSINFO
Michal Kubáň Martin Nečaský Tomáš Pecha 31. března 2017
Geografické informační systémy
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
Projekt byl řešen v rámci projektu FRVŠ 2839/2010 F1 d.
Clever Farmer Clever Swagfactory.
Telematika (K620TM) Druhotné využití dat systému dálničních mýtných bran * + pattern recognition * z projektu COST OC194 Inteligentní dopravní systémy.
Prezentace modulů ROSTLINNÁ VÝROBA
PREZENTACE MODULU AGROEVIDENCE
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Vyhodnocení stavební zakázky
Transkript prezentace:

Farm Telemetry Karel Charvát jr., WIRELESSINFO Vojtěch Lukas, Mendelova univerzita/WIRELESSINFO Marek ŠplíchaL, WIRELESSINFO Michal Kepka Tomáš Řezník, Masarykova univerzita/WIRELESSINFO Zbyněk Křivánek, WIRELESSINFO Karel Charvát, WIRELESSINFO www.foodie-project.eu Grant agreement no: 621074 CIP-ICT-PSP-2013-7 Pilot Type B OTEVŘENÁ DATA A OTEVŘENÝ SOFTWARE NEJEN PRO KOMERČNÍ SEKTOR Praha, 23. ledna 2017

Účel aplikace Nástroj pro zaznamenávání, zpracování a analýzu dat z traktorů Zaznamenávání pozic a dalších údajů Zobrazení aktuální polohy Souhrnné i detailní přehledy za jednotlivé traktory Přehledy za pozemky Porovnání částí pozemku (management zóny) Pomoc při tvorbě výkazů a podpora rozhodování pro management farmy nebo agronoma

Sledovací jednotky Teltonika Fons Teltonika: získávání dat prováděno vlastními prostředky Fons: využíváme API poskytované firmou Fons

Denní přehled pro traktor

Přehledy pro pozemek

Přehledy pro zóny v rámci pozemku

Vazba na otevřená data Využívané v současnosti Plánované v budoucnu LPIS Možno volně stáhnout v souborech po jednotlivých katastrálních územích, nebo na vyžádání zdarma získat od Ministerstva zemědělství datovou sadu za celou ČR. Využíváno pro získání hranic půdních bloků na sledovaných farmách Enhanced Vegetation Index (EVI) Datové sady získané z Landsat 5, Landsat 8 Využíváno pro výpočet výnosového potenciálu Plánované v budoucnu Silniční síť využívající dopravní datový model Rozšíření INSPIRE datového modelu pro dopravní sítě SDI4Apps, OpenTransportNet, Plan4All + rozšíření FOODIE

Souvislost s datovým modelem FOODIE Půdní bloky Pokud není pozemek dělený plot = site V České republice – open data (LPIS) Ve většině ostatních zemí EU musí být hranice pozemků získány přímo od farmáře. Výnosový potenciál Management Zóny Získané Multispektrálních satelitních snímků a LPIS – open data Sledování strojů Soukromá data farmy Souhrnná data možno uložit jako prvky Intervention nebo Treatment

Vazby na otevřený software Využíván pro přijímání a zpracování dat z traktorů Datový model Senslog propojen s datovým modelem FOODIE Využíván jako mapový klient