Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM výroční konference ROP Střední Čechy listopadu 2014.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
LEADER V PRV Metodika pro tvorbu Fichí Černá v Pošumaví,
Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.
Dotace poskytované přes MAS Šipka. IROP - DOPRAVA Opatření:  Telematika – 1 mil. Kč  Cyklo, in-line a pěší stezky a trasy – 6,4 mil. Kč  Bezpečnost.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Havlovice. PRV PRV – 6 priorit:  1. Předávání znalostí a inovací v zem., lesnictví a venkovských oblastech (čl. 14)  2. Zvýšení.
Pro Strategický plán rozvoje území OTEVŘENÉ ZAHRADY JIČÍNSKA z. s. na období
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 2.4 IROP „Vzdělávání“ Průhonice. IROP INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Krajské sdružení MAS Zlínského kraje Regionální stálá konference pro území Zlínského kraje 12. dubna 2016 Aleš Lahoda, předseda krajského sdružení NS MAS.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Možnosti čerpání MAS v rámci jednotlivých OPERAČNÍCH PROGRAMŮ MAS STŘEDNÍ POVLTAVÍ z. s.
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Dotační možnosti pro zemědělce, podnikatele a NNO v MAS
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Náměšť nad Oslavou
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Podpora školství v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přednášející: Ing. Ivana Jágriková
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Místní rozpočtové jednotky
Centrum společných služeb
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Členská schůze MAS Nepomuk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Aktuální stav realizace Programu rozvoje venkova ČR
Státní organizace.
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
Název opory – Právní předpisy – požární ochrana
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Název projektu: Moderní škola
Zákon o lesích (lesní zákon) č. 289/1995 Sb.
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Podpora rozvoje venkova v ČR
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
, Stochov Ing. Luboš Fleischmann Ing. Petra Chvatíková
možnosti dotací pro obce
Informace k uzavřeným a plánovaným výzvám MAS Zubří země
Podpora regionálních potravin v rámci výzev MAS Sdružení Růže
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Příční 405, Bystřice nad Pernštejnem
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Aktuální stav SCLLD.
„Budujeme region se společnou budoucností“
Plán výzev PRV, OPZ, IROP na rok 2019
Integrovaný regionální operační program
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
F5 – Neproduktivní investice v lesích
Program rozvoje venkova
Připravenost na nové plánovací období
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Transkript prezentace:

Programový rámec Integrovaný regionální operační program (IROP)

Opatření BEZPEČNOST A UDRŽITELNOST DOPRAVY Alokace: 6 754 000 Kč Příjemci podpory: obce; dobrovolné svazky obcí; organizace zřizované nebo zakládané obcemi; organizace zřizované nebo zakládané dobrovolnými svazky obcí; kraje; organizace zřizované nebo zakládané kraji; provozovatelé dráhy nebo drážní dopravy podle zákona č. 266/1994 Sb., o drahách Aktivity: Bezpečnost dopravy – především realizace prvků zvyšujících bezpečnost dopravy; rekonstrukce a výstavba chodníků podél silnic I., II. a III. třídy a místních komunikací Cyklodoprava – rekonstrukce a budování cyklotras sloužících k dopravě občanů do zaměstnání, škol a za službami Informace: Výzva č. 53 Udržitelná doprava - integrované projekty CLLD: https://www.strukturalni-fondy.cz/cs/Microsites/IROP/Vyzvy/Vyzva-c-53-Udrzitelna-doprava-integrovane-projekty-CLLD

Opatření INFRASTRUKTURA VZDĚLÁVÁNÍ Alokace: 16 784 000 Kč Příjemci podpory: zařízení péče o děti do 3 let; školy a školská zařízení v oblasti předškolního, základního a středního vzdělávání a vyšší odborné školy; další subjekty podílející se na realizaci vzdělávacích aktivit; obce; organizace zřizované nebo zakládané obcemi; nestátní neziskové organizace; kraje; organizace zřizované nebo zakládané kraji; organizační složky státu; příspěvkové organizace organizačních složek státu; církve a církevní organizace Aktivity: Infrastruktura předškolního vzdělávání Infrastruktura základních škol Infrastruktura středních a vyšších odborných škol Infrastruktura pro zájmové, neformální a celoživotní vzdělávání Informace: Výzva č. 68 Zvyšování kvality a dostupnosti infrastrukt. pro vzdělávání a celož. učení - int. pr. CLLD: https://www.strukturalni-fondy.cz/cs/Microsites/IROP/Vyzvy/Vyzva-c-68-Zvysovani-kvality-a-dostupnosti-Infrastruktury-pro-vzdela

Opatření OCHRANA ŽIVOTŮ, ZDRAVÍ A MAJETKU Alokace: 3 100 000 Kč Příjemci podpory: Ministerstvo vnitra – generální ředitelství HZS ČR; hasičské záchranné sbory krajů; Záchranný útvar HZS ČR; obce, které zřizují jednotky požární ochrany (§ 29 zákona č. 133/1985 Sb., o požární ochraně) – jednotky sboru dobrovolných hasičů kategorie II a III) podle přílohy zákona o požární ochraně); Ministerstvo vnitra – Policejní prezidium ČR; krajská ředitelství Policie ČR; kraje (kromě hl. m. Prahy) jako zřizovatelé zdravotnické záchranné služby krajů; státní organizace, která zřizuje jednotku HZS podniku s územní působností Aktivity: Technika pro integrovaný záchranný systém – výzva umožňuje pouze pořízení dopravního automobilu pro evakuaci a nouzové zásobovaní obyvatel obcí Stanice integrovaného záchranného systému – výzva umožňuje pouze pořízení jednoho zdroje elektrické energie pro OOP Úpice (Policie ČR) Informace: Výzva č. 69 Integrovaný záchranný systém - integrované projekty CLLD: https://www.strukturalni-fondy.cz/cs/Microsites/IROP/Vyzvy/Vyzva-c-69-Integrovany-zachranny-system-integrovane-projekty-CLLD

Opatření ZVÝŠENÍ KAPACITY A KVALITY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Alokace: 5 917 000 Kč Příjemci podpory: kraje a organizace zřizované a zakládané kraji; obce a organizace zřizované a zakládané obcemi; dobrovolné svazky obcí a organizace zřizované a zakládané dobrovolnými svazky obcí; organizační složky státu a jejich příspěvkové organizace; nestátní neziskové organizace; církve; církevní organizace Aktivity: Rozvoj sociálních služeb – především rekonstrukce a úpravy objektů, či zázemí pro poskytování sociální služby; nákup pozemků a staveb a pořízení vybavení a zařízení, které povedou ke zkvalitnění materiálně technické základny sociálních služeb Informace: Výzva č. 62 Sociální infrastruktura - integrované projekty CLLD: https://www.strukturalni-fondy.cz/cs/Microsites/IROP/Vyzvy/Vyzva-c-62-Socialni-infrastruktura-integrovane-projekty-CLLD

Programový rámec Program rozvoje venkova (PRV)

Opatření INVESTICE DO ZEMĚDĚLSKÝCH PODNIKŮ Alokace: 2 075 000 Kč Příjemci podpory: Zemědělský podnikatel Aktivity: Hmotné a nehmotné investice v živočišné a rostlinné výrobě, je určena na investice do zemědělských staveb a technologií pro živočišnou a rostlinnou výrobu a pro školkařskou produkci. Investice na pořízení mobilních strojů pro zemědělskou výrobu a investice do pořízení peletovacích zařízení pro vlastní spotřebu v zemědělském podniku. Informace: Pravidla, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014–2020: http://www.szif.cz/cs/CmDocument?rid=%2Fapa_anon%2Fcs%2Fdokumenty_ke_stazeni%2Fprv2014%2Fopatreni%2Fleader%2F1921%2F1481631863657.pdf

Opatření LESNICKÁ INFRASTRUKTURA Alokace: 3 000 000 Kč Příjemci podpory: Fyzické nebo právnické osoby hospodařící v lesích, které jsou ve vlastnictví soukromých osob nebo jejich sdružení nebo spolků s právní osobností, vysokých škol, obcí nebo jejich svazků Aktivity: Hmotné nebo nehmotné investice, které souvisejí s rekonstrukcí a budováním lesnické infrastruktury vedoucí ke zlepšení kvality či zvýšení hustoty lesních cest. Kromě rekonstrukce a výstavby lesních cest bude podporována i obnova či nová výstavba souvisejících objektů a technického vybavení. Informace: Pravidla, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014–2020: http://www.szif.cz/cs/CmDocument?rid=%2Fapa_anon%2Fcs%2Fdokumenty_ke_stazeni%2Fprv2014%2Fopatreni%2Fleader%2F1921%2F1481631863657.pdf

Opatření ZEMĚDĚLSKÁ INFRASTRUKTURA Alokace: 4 000 000 Kč Příjemci podpory: Obec nebo zemědělský podnikatel Aktivity: Hmotné nebo nehmotné investice, které souvisejí s rekonstrukcí a budováním zemědělské infrastruktury vedoucí ke zlepšení kvality či zvýšení hustoty polních cest. Kromě rekonstrukce a výstavby polních cest bude podporována i obnova či nová výstavba souvisejících objektů a technického vybavení. Polní cesty musí být realizovány na území, kde byly dokončeny pozemkové úpravy, a mimo intravilán obce. Informace: Pravidla, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014–2020: http://www.szif.cz/cs/CmDocument?rid=%2Fapa_anon%2Fcs%2Fdokumenty_ke_stazeni%2Fprv2014%2Fopatreni%2Fleader%2F1921%2F1481631863657.pdf

Opatření PODPORA INVESTIC NA ZALOŽENÍ NEBO ROZVOJ NEZEMĚDĚLSKÝCH ČINNOSTÍ Alokace: 4 000 000 Kč Příjemci podpory: Podnikatelské subjekty (FO a PO) – mikropodniky a malé podniky ve venkovských oblastech, zemědělci Aktivity: Podporovány budou investice do vybraných nezemědělských činností dle Klasifikace ekonomických činností (CZ-NACE). Informace: Pravidla, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014–2020: http://www.szif.cz/cs/CmDocument?rid=%2Fapa_anon%2Fcs%2Fdokumenty_ke_stazeni%2Fprv2014%2Fopatreni%2Fleader%2F1921%2F1481631863657.pdf

Opatření NEPRODUKTIVNÍ INVESTICE V LESÍCH Alokace: 4 000 000 Kč Příjemci podpory: Soukromí a veřejní držitelé lesů a jiné soukromoprávní a veřejnoprávní subjekty a jejich sdružení Aktivity: Způsobilé pro podporu jsou projekty zaměřené na posílení rekreační funkce lesa, značení významných přírodních prvků, výstavba herních a naučných prvků, fitness prvků. Podporovány budou též aktivity vedoucí k usměrňování návštěvnosti území. Realizovat lze také opatření k údržbě lesního prostředí. Projekty musí být realizovány na PUPFL s výjimkou zvláště chráněných území a oblastí Natura 2000. Žadatel na PUPFL, na které žádá o podporu, hospodaří podle platného lesního hospodářského plánu, nebo podle převzaté platné lesní hospodářské osnovy. Informace: Pravidla, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014–2020: http://www.szif.cz/cs/CmDocument?rid=%2Fapa_anon%2Fcs%2Fdokumenty_ke_stazeni%2Fprv2014%2Fopatreni%2Fleader%2F1921%2F1481631863657.pdf

Opatření INVESTICE DO LESNICKÝCH TECHNOLOGIÍ, ZPRACOVÁNÍ LESNICKÝCH PRODUKTŮ, JEJICH MOBILIZACE A UVÁDĚNÍ NA TRH Alokace: 1 000 000 Kč Příjemci podpory: Soukromí držitelé lesů, obce, svazky obcí a malé a střední podniky zaměřené na investice, které zvyšují lesnický potenciál nebo souvisejí se zpracováním, mobilizací lesnických produktů a jejich uváděním na trh Aktivity: Pořízení strojů a technologií určených pro hospodaření na lesních pozemcích. Podpora se může týkat též výstavby či modernizace dřevozpracujících provozoven včetně technologického vybavení. Investice související s používáním dřeva jako suroviny nebo zdroje energie jsou omezeny na všechny pracovní operace před průmyslovým zpracováním; za průmyslové zpracování se nepovažuje mechanické zpracování dřeva na různé polotovary (např. výroba řeziva a jeho základní opracování). Investice související se zvyšováním ekonomické hodnoty lesů musejí být odůvodněné ve vztahu k očekávanému zlepšení lesů v jednom nebo více podnicích a mohou zahrnovat investice do strojů pro lesní těžební práce a postupů těžby, které jsou šetrné k půdě a zdrojům. Žadatel na lesních pozemcích hospodaří podle platného lesního hospodářského plánu, nebo podle převzaté platné lesní hospodářské osnovy - nevztahuje se na dřevozpracující provozovny. Informace: Pravidla, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014–2020: http://www.szif.cz/cs/CmDocument?rid=%2Fapa_anon%2Fcs%2Fdokumenty_ke_stazeni%2Fprv2014%2Fopatreni%2Fleader%2F1921%2F1481631863657.pdf

Programový rámec Operační program Zaměstnanost (OPZ)

Opatření SOCIÁLNÍ SLUŽBY A SOCIÁLNÍ ZAČLEŇOVÁNÍ Alokace: 3 729 000 Kč Příjemci podpory: Pro aktivity A. (níže) jsou oprávněnými žadateli pouze poskytovatelé sociálních služeb registrovaní podle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách Poskytovatelé sociálních služeb registrovaní dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, nestátní neziskové organizace, obce dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, organizace zřizované obcemi, organizace zřizované kraji, dobrovolné svazky obcí, MAS, příspěvkové organizace, vzdělávací a poradenské instituce, školy a školská zařízení, obchodní korporace, OSVČ, profesní a podnikatelská sdružení, sociální partneři Aktivity: A: Podpora poskytování vybraných sociálních služeb v souladu se zákonem č. 108/2006 Sb., s cílem sociálního začlenění a prevence sociálního vyloučení osob sociálně vyloučených či sociálním vyloučením ohrožených Další programy a činnosti v rámci sociálního začleňování nad rámec/mimo režim zákona č. 108/2006 Sb. Informace: Výzva č. 047 pro MAS na podporu strategií komunitně vedeného místního rozvoje: https://www.esfcr.cz/vyzva-047-opz https://www.esfcr.cz/documents/21802/2524297/P3++Popis+podporovanych+aktivit.pdf/dfb109ff-a98d-4d25-8225-6f148dd65c5c

Opatření ZAMĚSTNANOST Alokace: 2 541 000 Kč Příjemci podpory: nestátní neziskové organizace; obce dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích; organizace zřizované obcemi; organizace zřizované kraji; dobrovolné svazky obcí; MAS; příspěvkové organizace; vzdělávací a poradenské instituce; školy a školská zařízení; obchodní korporace; OSVČ; profesní a podnikatelská sdružení; sociální partneři Aktivity: Příprava osob z cílových skupin ke vstupu či návratu na trh práce Zvyšování zaměstnanosti cílových skupin Podpora udržitelnosti cílových skupin na trhu práce Informace: Výzva č. 047 pro MAS na podporu strategií komunitně vedeného místního rozvoje: https://www.esfcr.cz/vyzva-047-opz https://www.esfcr.cz/documents/21802/2524297/P3++Popis+podporovanych+aktivit.pdf/dfb109ff-a98d-4d25-8225-6f148dd65c5c

Opatření PRORODINNÁ OPATŘENÍ Alokace: 3 995 000 Kč Příjemci podpory: nestátní neziskové organizace; obce dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích; organizace zřizované obcemi; organizace zřizované kraji; dobrovolné svazky obcí; MAS; příspěvkové organizace; vzdělávací a poradenské instituce; školy a školská zařízení; obchodní korporace; OSVČ; profesní a podnikatelská sdružení; sociální partneři Aktivity: Zařízení péče o děti zajišťující péči o děti v době mimo školní vyučování (ranní či odpolední pobyt) Příměstské tábory Dětské skupiny Informace: Výzva č. 047 pro MAS na podporu strategií komunitně vedeného místního rozvoje: https://www.esfcr.cz/vyzva-047-opz https://www.esfcr.cz/documents/21802/2524297/P3++Popis+podporovanych+aktivit.pdf/dfb109ff-a98d-4d25-8225-6f148dd65c5c