Úvodní setkání se starosty

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora meziobecní spolupráce
Advertisements

Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR Setkání starostů Středočeského kraje, Poděbrady
I. OFICIÁLNÍ SETKÁNÍ PŘEDSTAVITELŮ OBCÍ V SO ORP KUTNÁ HORA GASK 12. ČERVNA 2014 PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE Projekt Svazu měst a obcí reg. číslo: CZ.1.04/4.1.00/B
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Prohlubování meziobecní spolupráce na území ORP Kutná Hora.
© NSZM ČR 2006 Budování partnerství, projektové kapacity a posilování strategického řízení v Olomouckém kraji.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
1 Se sousedy k vzdělávání, registrační č. CZ.1.04/2.1.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
„OBCE SOBĚ“ projekt meziobecní spolupráce Jak vnímáme meziobecní spolupráci na Rakovnicku Výsledky Dotazníku 1. část.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
Představení projektu „Centra společných služeb“ Setkání s DSO (zájemci o projekt) Praha, 23. února 2016 Olomouc, 1. března 2016.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Pojďme společně podpořit rozvoj meziobecní spolupráce v ČR.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Aktuální informace o přípravě KAP 22. března
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Úvodní setkání starostů
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Projekt Centra společných služeb(CSS) realizovaný Svazem měst a obcí ČR Projekt Centra společných služeb č. CZ /0.0/0.0/15_019/ Operační.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Představení dodatku smlouvy s DSO
MAP – Místní akční plán ORP RK
Strategické řízení a plánování
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Podpora krajského akčního plánování
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
5. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ února 2017.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Výsledky dotazníkového šetření všech CSS
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Svaz měst a obcí ČR Základní informace o činnosti
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
II. Setkání se starosty obcí
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
I. Setkání se starosty obcí
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR
Jaromír Jech Svaz měst a obcí ČR
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
VI. Setkání se starosty obcí
V. Setkání se starosty obcí
III. Setkání se starosty obcí
Mikroregion Bystřicko - CSS
Transkript prezentace:

Úvodní setkání se starosty Posilování administrativní kapacity obcí na bázi meziobecní spolupráce, reg. č.: CZ.03.4.74/0.0/0.0/15_019/0003017 Úvodní setkání se starosty Štětkovice 2. 9. 2016

Obsah Zahájení činnosti CSS Předmět projektu Hlavní cíl projektu Představa o hlavní činnosti CSS Strategie rozvoje území DSO a jejich naplňování Povinnosti SOS vůči SMO ČR Analýza přínosů CSS Realizační tým

Zahájení činnosti CSS Dne 14. 6. 2016 byla podepsána Smlouva o vzájemné spolupráci mezi Svazem měst a obcí a Sdružením obcí Sedlčanska, na jejímž základě zahájilo dne 1. 7. 2016 svou činnost Centrum společných služeb.

Předmět projektu Zvýšení profesionality výkonu veřejné správy, poskytování a rozvoj veřejných služeb v území pomocí sdílení prostředků a kapacit jednotlivých obcí DSO a to nejen po dobu trvání projektu, ale i po jeho ukončení.

Hlavní cíl projektu Dosáhnout: - zkvalitnění a zefektivnění výkonu veřejné správy a veřejných služeb poskytovaných v rámci samostatné, příp. přenesené působnosti obcí, prostřednictvím zkvalitnění a rozšíření služeb poskytovaných občanům DSO - zajištění rovnoprávnějšího přístupu občanů k poskytovaným veřejným službám - zlepšení informovanosti občanů o poskytovaných veřejných službách - zvýšení dostupnosti a kvality poskytovaných veřejných služeb pro občany

Představa o hlavní činnosti CSS Na základě jednání, která probíhala v rámci projektu Meziobecní spolupráce a následných dalších jednáních, se zformovaly počáteční představy o tom, čím by se CSS měla hlavně zabývat a to: - pomoc zejména malým obcím ve zkvalitnění a zefektivnění výkonu veřejné správy a veřejných služeb - podávání informací o vypsaných výzvách a sledování možností čerpání pro jednotlivé obce a občany - pomoc při podávání žádostí o dotace - pomoc při zajišťování právních služeb pro obce - podlimitní a zjednodušená výběrová řízení (příprava podkladů, výběr nejvhodnější firmy na zhotovení VŘ, zpracování výsledků VŘ) ??? (Směrnice města Sedlčan na zjednodušená VŘ – příprava směrnic pro jednotlivé obce) - naplňování Strategie rozvoje území DSO

společné postupy: pořádání seminářů a vzdělávacích aktivit pro obce (starosty, zastupitele, účetní atd.) podle jejich potřeb projekty ve školství Projekt „Šablony do škol“ – vypracování žádostí, následná administrace, včetně zpráv o realizaci a závěrečných zpráv (do projektu zapojeno zatím 12 ZŠ a MŠ z regionu) aktualizace PSERu společné projekty: Krčínova cyklostezka Vltavská cyklotrasa přístaviště a kotviště na Sedlčansku vzdělávání příměstské tábory

Pořádání seminářů a vzdělávacích aktivit obcí Z dosavadních dotazníkových šetření, které jste někteří z vás vyplňovali na přelomu února a března, vyplynulo, že největší zájem o školení je z těchto oblastí Výběrová řízení/veřejné zakázky Účetnictví obcí – rozpočtová skladba, Daně z příjmu, DPH, kontrolní hlášení Sestavování rozpočtu, rozpočtová opatření, rozpočtový výhled Správní řád Evidence obyvatel Czech point Zákon o obcích Správní řízení Majetek obcí, konsolidace Kácení stromů mimo les

Tyto oblasti se v první řadě budeme snažit pokrýt při volbě seminářů a školení, které chceme pořádat přímo zde v regionu. Jaká je pro vás přijatelná cena za seminář, když by byl pořádán v Sedlčanech?

K těmto aktivitám je nutné přičíst ještě stávající aktivity, které Sdružení již vykonává a ve kterých bude dále pokračovat - dotace – KÚ Stř. kraje, Fond hejtmana, ČEZ, a. s. - dopravní obslužnost - VH Svazky, představenstvo - vedení účetnictví DSO + Region Sedlčansko, o. p. s. - propagace regionu - cestovní ruch – Sedlčansko-Toulava - webové stránky SOS - PR - tisk - vydávání kalendáře - otvírání cyklistické sezony na Sedlčansku - spolupráce s powiatem Wagrowietzkym - pořádání farmářských trhů

Strategie rozvoje území DSO a jejich naplňování Na základě projektu meziobecní spolupráce, do kterého bylo Sdružení obcí Sedlčanska zapojeno v letech 2013-2015, vznikl akční plán projektů. Centrum společných služeb se bude snažit pomáhat při realizaci projektů z tohoto akčního plánu a to průběžně podle vypisovaných výzev.

Povinnosti SOS vůči SMO ČR Z projektu CSS vyplývá pro realizační tým Sdružení obcí Sedlčanska mnoho povinností, které je nutné v projektu splnit a to zejména: Absolvování vstupního elearningového a následného dvoudenního školení Rozvíjení znalostí a kvalifikace zaměstnanců CSS prostřednictvím průběžných odborných školení (získávání předepsaného počtu kreditních bodů) Průběžná týdenní evidence aktivit (minimálně 150/ čtvrtletí), z nichž minimálně polovina se musí týkat odborného poradenství Pořádání pravidelných setkání starostů DSO - 2x/rok Hodnocení spokojenosti s činností CSS – 2x/rok (na základě dotazníků) Sebehodnotící zprávy - měsíční Analýza přínosů CSS Vydávání informačního zpravodaje o poskytovaných veřejných službách pro občany Webové stránky CSS a jejich pravidelná aktualizace (kalkulátor sledovanosti)

Analýza přínosů CSS Jedním z cílů projektu je zkvalitnění a zefektivnění výkonu veřejné správy a veřejných služeb. Z tohoto důvodu je CSS povinné zpracovávat pravidelně analýzu přínosů činnosti CSS. Cílem této analýzy je doložit výhodnost zajišťování vybrané agendy prostřednictvím CSS. Agendy : - Dotace Veřejné zakázky Právní podpora Rozvojové aktivity Vzdělávací aktivity Základní poradenství pro obce Ekonomické agendy IT podpora Technická a stavební podpora Společné postupy Sdílení dobré praxe, zkušeností Pravidelná setkávání zástupců obcí

Povinné výstupy z analýzy přínosů CSS Analýza se bude zpracovávat 1x ročně, na konci projektu se zpracuje souhrnná analýza za celé fungování projektu Součástí analýzy musí být finanční analýza a analýza dopadů na obce a občany Rozsah analýzy musí mít min. 2 strany A4, souhrnná analýza musí mít min. 5 stran A4 Obsah analýzy - popis původního stavu řešené agendy - popis aktuálního stavu - analýza původního a aktuálního stavu - zhodnocení přínosů CSS v dané agendě

Realizační tým Manažer CSS Štěpánka Barešová Email: obce@sedlcany.cz Telefon: 604 585 087

Specialista pro rozvoj mikroregionu Lenka Štěpánová Zítková, DiS. Email: stepanova-zitkova@sedlcansko.cz Telefon: 775 044 477

Těšíme se na budoucí spolupráci… REALIZAČNÍ TÝM CSS