RASC Založení projektu Smart city

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Představení společnosti
Nadpis Portál pro komunikaci s občany 1 Portál pro komunikaci s veřejností Portál pro komunikaci s veřejností DATRON, a.s. ing. Jaromír Látal projektový.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Facility management ČSN EN
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Vzdělávání v oblasti základní registrů a dalších kmenových projektů eGovernmentu Mgr. Monika Pálková, odbor veřejné správy a eGovernmentu MV ČR.
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
© Radek Maca MSK Radek Maca odbor 55 - SIPVZ ČR MŠMT SIPVZ pro nový školský zákon.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji - Klíčové aktivity projektu a jeho úloha v rámci současného vzdělávacího systému ČR přednáší.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
ISSS 2003 BusinessInfo.cz Portál státní správy pro malé a střední podnikatele Miloslav Marčan, Ministerstvo průmyslu a obchodu Michal Sontodinomo, CzechTrade.
Řízení lidských zdrojů v mezinárodním prostředí Seminář pro studenty VŠE listopad 2003 Alena Olšarová, HR & Development Manager.
Informační kulturní portál
Projekt je spolufinancován Evropskou unií a Českou republikou Atlas Labe na území Královéhradeckého kraje prezentace výsledků projektu.
Nové formy vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Sekce digitální ekonomiky Digitální Česko v. 2.0 Cesta k digitální ekonomice Milníky cesty k digitální ekonomice Co bude dál? 1.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Řešení informační bezpečnosti v malých a středních firmách Pavel Šnajdr – Informační management 2 Diplomová práce.
Digitální strategie krajů Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Digitální strategie krajů Datum:
Ministerstvo informatiky Cíle a plány 2003 Vladimír Mlynář ISSS
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Porada MV s tajemníky úřadů obcí s rozšířenou působností Institut pro veřejnou správu Praha Benešov 12. říjen 2011.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zapojení se do "evropských" procesů a diskusí o sociálním začleňování Sociální inkluze ve světle současného vývoje a nového programovacího období Seminář.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
Interaktivní personální portál
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Představení Czech Smart City Clusteru Radovan Polanský, výkonný ředitel.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Ministerstvo informatiky Cíle a plány. Cíle  Čtvrtina agend veřejné správy dálkově přístupná – ČR lídr e-Governmnetu ve střední Evropě  IT gramotná.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Projektové poradenství Agentury pro sociální začleňování Petr Huptych, konzultant pro projekty EU.
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Diskuse u kulatého stolu o udržitelných cílech rozvoje ve zdravotnictví.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
RASC Systémový přístup a Big Data
Chytrý Jihomoravský kraj ?
RASC Financování Smart City
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Lidské zdroje jako jedna z priorit RIS3 strategie
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
RASC Standardy řízení služeb
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
RASC a Veřejné služby typu Smart City
Role SVAZU při podpoře městské mobility
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
Vize, mise, cíle Vize Mise Cíle
Transkript prezentace:

RASC Založení projektu Smart city RADA a AKADEMIE pro SMART CITY „4.0, eGov, eHealth, Smart City, Open Data, Big Data, DataQ, eKomunikace, Bezpečnost, Kyberbezpečnost, Sdílení, Vzdělávání“

RASC Jsme připraveni stát se Vašimi průvodci ve světě Digitální transformace (včetně SMART CITY) i partnery v klíčových rozhodnutích a procesech přípravy a realizace projektů

průvodci Digitální transformací (i Smart City) Jsme stálými účastníky jednání PS SC ÚV

Základní Formát AGILNÍ spolupráce RASC Spolupracujeme se všemi významnými odborníky a organizacemi: s nejvýznamnějšími odborníky v celém spektru odborností se zkušenostmi ze všech typů organizací s úřady, odbornými sdruženími a asociacemi k odborné veřejnosti jsme transparentní Nejsme ! : Pračka marketinkových prostředků Neorganizujeme „obchodní vláčky“ dodavatelů

Formáty spolupráce RASC Spolupráce vychází z logiky Digitální transformace - tedy pracuje s více podobami struktury, které existují současně: Otevřená Platforma pro Smart City (Digitální transformaci), formát H2H Pracovní skupina Digitální ekonomika (Smart City ) ICTU a HK, … jako prostor na budování partnerství s rezorty, regiony, odbornými spolky a firmami Konkrétní projekty (například vzdělávání, konzultace, strategie, studie proveditelnosti, průzkumy, posudky, odborná podpora investora…) Developeři, architekti, bezpečnost budov a objektů

Digitální transformace Základní postuláty společenské změny DT (Smart City): Přecházíme z vlastnictví statku na užití služby (ISO41000) Spojil nás nový komunikační prostor – internet a data Průběžná redefinice úlohy přirozených komunit reflektujících i nové sociální vzorce i v souvislosti s internetem Udržitelnost, předcházení vyloučení Akceptace přirozené exponenciální křivky změn

Smart City, Digitální transformace a role eGovernment Cesta ke Společnosti 4.0 = cesta strategie Digitální transformace Od dat k informacím a od informací ke znalostem Solidní infrastruktura (back-end) eGovernmentu Posun v rozvoji eGovernmentu k využívání back-endových funkcí pro integraci dat a obsluhu klientů (front-end)

Hledá se pantáta pro Chytrá řešení… eGovernment RVIS Služby v oblasti SMART CITIES jsou z povahy věci decentralizované Decentralizace ≠ nesdílení dat, informaci a zkušeností Digitální transformace je cestou sdílení Průmysl 4.0 MPO eHealth MZD MPSV Digitální agenda RVKHR Cirkulární ekonomika MŽP Ekonomika 4.0, MF SMART CITY MMR „Chytrá doprava“ MD ICTU KISMO KI AK Municipality

Klademe důraz Komunitární přístup k veřejným službám Správný model spolufinancování projektu (motivační, komunitární i transferový) Správné založení projektu a nastavení cílů Správné řízení projektu vzniku služby a jejího provozu Správný model, otevřenost a aktivní nabízení služby / instance ke sdílení Čisté řízení a financování provozu veřejné služby Jako služby veřejného / hospodářského zájmu, komunitární systémy Jako služby transparentní, otevřené, nediskriminační a nezakládající vyloučení Modely hodnocení vycházejí z reálné CBA; založení principů zlepšování i do finančního modelu Popis transferu benefitů od beneficienta služby k jejímu poskytovateli

MMR: Metodika Konceptu inteligentních měst Základní strategický dokument Smart City v ČR Adresa: https://www.mmr.cz/cs/Microsites/Smart-Cities/Koncept- Smart-Cities Tento standard je v poslední fázi schvalování

MMR: Metodika KIM: územní dimenze Tento standard je v poslední fázi schvalování

MMR: Metodika KIM: Definice Smart City Tento standard je v poslední fázi schvalování

Schéma Smart City MMR: Metodika KIM Tento standard je v poslední fázi schvalování

MMR: Metodika KIM: Rámce Smart City Tento standard je v poslední fázi schvalování

MMR: Metodika KIM: Rámce Smart City Tento standard je v poslední fázi schvalování

MMR: Metodika KIM: Rámce Smart City Tento standard je v poslední fázi schvalování

MMR: Metodika KIM: Rámce Smart City Tento standard je v poslední fázi schvalování

Územní souvislosti projektů Smart City Prakticky neexistují služby, které by se vztahovaly specificky k jednomu městu / obci!!! Individuální projekty a zkušenosti s eGovernmentu Komunitární / koordinované projekty a jejich výhody Koordinační role regionů / rezortů

Vzdělávání RASC Akademie RASC servisně zajišťují: Panatec s.r.o. Semináře o problematice Digitální transformace (včetně Smart City) pro veřejnou správu Školení odborníků a stakeholderů FM Institute s.r.o. Akreditovaný Rekvalifikační kurz Facility managera Semináře a webináře o FM CityOne s.r.o. Portál www.cityone.cz Semináře a školení o Smart City

Spolupráce ve Vzdělávání Spolupracujeme s nejvýznamnějšími experty na všechny odbornosti Digitální transformace: Odborníci Pracovníci úřadů a veřejných organizací Odborné asociace s odpovídajícím odborným a morálním profilem Pokud splňujete naše podmínky, velmi stojíme o spolupráci s Vámi!

S Vámi to půjde lépe! Děkuji za pozornost!