Andrea Doubková, Janus, z. s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Prezentace výstupů z odborné stáže ve Zvoleně
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Sanace rodiny Alena Svobodová, vedoucí sociální služby, koordinátorka projektů.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
Plánovaný rozvoj služeb
Farní charita Prachatice
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
ohroženým domácím násilím
1. Povinnosti KÚ jsou uvedené v § 93 písm. b) a c) ZSS, KÚ zajišťují metodickou, koordinační roli vůči činnostem sociální práce na úřadech obcí s rozšířenou.
Pobočka Sokolov Zpracovala: Mgr. Kamila Lišková. Začátky Společnost Člověk v tísni působí v Karlovarském kraji od roku Prvním městem v Karlovarském.
Cílová skupina Děti, dospívající a mladí dospělý, kteří se připravují na svůj odchod do samostatného života. Mladí lidé, kteří již opustili náhradní péči.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Činnost asistentů prevence kriminality ve městě Bruntál
Návrh legislativních změn v oblasti náhradní rodinné péče (výstupy projektu) PhDr. Miloslav Macela Praha, 16. června 2015.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Podpora sociálního začleňování a boj proti chudobě
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Fungování ASZ v lokalitách na příkladu Kutné Hory Jiří Franc/místostarosta Kutné Hory Vít Lesák/Agentura pro sociální začleňování Praha,
13. jednání PS bydlení Brno Téma: Novinky v oblasti bydlení a výhled na nadcházející období 24. května 2016.
Prezentace služeb Komunitní plánování Litomyšl
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Koncepce Sociálního bydlení „ZKUŠENOSTI Z PRAXE“ Praha
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
KS Osoby v krizi Mgr. Barbora Fleischerová
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Platforma pro sociální bydlení: Prevence ztráty bydlení a potřeby lidí bez domova 27. leden 2015 Jan Milota.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Šluknovsko – dopady migrace na život v obcích 09/2011 Volfová Hana, Kafková Jiřina.
Příklad dobré spolupráce ADP s poskytovateli sociálních služeb Koppová L., Walachová D. MEDICA zdravotní péče, s.r.o.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Varianty řešení problémů s užíváním návykových látek spolupráce se specializovanými zařízeními SEČ říjen 2007 Dr. Martina Richterová Těmínová.
Odbor sociální péče Magistrátu města Brna Helena Krištofová
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Sociální práce s osobami v hmotné nouzi se zaměřením na dávky mimořádné okamžité pomoci Městský úřad Lovosice.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Podpora odborného partnerství – Sociální bydlení v Plzeňském kraji
Prezentace k výzkumu cílové skupiny Další osoby ohrožené sociálním vyloučením pro přípravu 5. komunitního plánu Autorský tým Centrum praktických a evaluačních.
M_ANIMA radí – Sama sobě vedoucí
Krajský projekt „Resocializační program MSK 2016“ Solenice, červen 2016 Petra Havláková
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Středisko výchovné péče FRÝDLANT
Festival lokální ekonomiky 2016
Terezie Mertlíková, ředitelka
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
metodik služeb Podpory bydlení
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Andrea Doubková, Janus, z. s. Zkušenosti se začleňováním mladých lidí opouštějících zařízení ústavní a ochranné výchovy do společnosti 15. června 2017 Andrea Doubková, Janus, z. s. Janus … společně do samostatného života 1

Janus … společně do samostatného života něco o nás registrace v prosinci 2008 jako Občanské sdružení Janus klientské centrum otevřeno v dubnu 2010 v Brně, ul. Novobranská otevřeno pro děti a mladé lidi z NP, kteří „vypadávají“ ze systémů ročně spolupracujeme s cca 35 - 40 dětmi a mladými lidmi dále s cca 5 rodinami (matkami samoživitelkami) 2

věnujeme se formy podpory Janus … společně do samostatného života věnujeme se dětem a mladým lidem, kteří se chystají odejít z náhradní péče mladým lidem, kteří již odešli do samostatného života mladým rodinám z řad našich klientů formy podpory doprovázení praktické doprovázení sociálně právní poradenství péče o duševní zdraví, rozvoj osobnosti a emoční stability, krizová intervence 3

na čem stojí naše práce dlouhodobá spolupráce (několik let) Janus … společně do samostatného života na čem stojí naše práce budování vztahu, individuální přístup dlouhodobá spolupráce (několik let) soustředíme se na kvalitu a ne na kvantitu pracujeme pod pravidelnou supervizí, vzdělávání spolupracujeme s dalšími subjekty 4

Odchod z ústavní péče neboli kam s ním a co s ním? Janus … společně do samostatného života Odchod z ústavní péče neboli kam s ním a co s ním? Možnosti BYDLENÍ po odchodu – původní rodina, DPC, CESOP, startovací byty, sociální byty, ubytovny, spolubydlení, azylové domy pro matky s dětmi, chráněné bydlení. Pozor! Vysoká hrozba bezdomovectví Naše spolupráce s dalšími subjekty - (úřady městských částí Brna, Magistrát města Brna, obecní úřad Kuřim, NNO, soukromí pronajímatelé, dětský domov) 5

Odchod z ústavní péče neboli kam s ním a co s ním? Janus … společně do samostatného života Odchod z ústavní péče neboli kam s ním a co s ním? Jednání na ÚŘADECH po odchodu – zajištění sociálních dávek a příspěvků, registrace na ÚP, podání žalob o výživné (studující), doprovody k soudu, účast na případových konferencích, spolupráce s OSPODy (samoživitelky), zdravotní a sociální pojištění, bytové úřady, obecní úřady - trvalé bydliště, vyřizování osobních dokladů, spolupráce s mediační a probační službou atd. Naše spolupráce s dalšími subjekty - (úřady práce, soudy, obecní úřady, MMB, zdravotní pojišťovny, SSZ, mediační a probační služba atd.) 6

Odchod z ústavní péče neboli kam s ním a co s ním? Janus … společně do samostatného života Odchod z ústavní péče neboli kam s ním a co s ním? Možnosti získání PRÁCE po odchodu – závisí na získaném bydlení, dosaženém vzdělání, zadluženosti, osobních možnostech každého mladého člověka, motivaci a hloubce pracovních návyků, regionu Naše spolupráce s dalšími subjekty - (NNO, pracovní agentury, firemní podpora, obecní úřady, peer programy v Janus, z. s.) 7

Odchod z ústavní péče neboli kam s ním a co s ním? Janus … společně do samostatného života Odchod z ústavní péče neboli kam s ním a co s ním? Jak je to s PENĚZI? - odchodné z ÚV a OV - propojení s prací, bydlením, úřady - zacházení s penězi a osobním rozpočtem - zadluženost a exekuce Naše spolupráce s dalšími subjekty - (zaměstanavatelé, bytové odbory, obecní úřady, ÚP, občanská poradna, právní služby, exekutorská komora, DPMB atd.) 8

Janus … společně do samostatného života Příběh Nikoly 9

Děkuji za pozornost www.janus-os.cz Janus … společně do samostatného života Děkuji za pozornost Rádi vás přivítáme v našem klientském centru na ulici Novobranská 14, Brno. www.janus-os.cz andrea.doubkova@janus-os.cz 10