Customer Contact Praha 6. 4. 2017.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průzkum v azylových domech
Advertisements

SPIS Systém Psychosociální Intervenční Služby
XII. Dostálovy dny 12. – 13. října 2005
Pohled kraje na nepřetržitou péči MUDr
Zdravotnická záchranná služba hl.m. Prahy
Příběh ZKUŠENÉHO ???? podnikatele
Spolupráce ZZS s obecními samosprávami a perspektivy jejího rozvoje
24 hodinová dostupnost lékařské péče Lékařská pohotovostní služba
ZZS ČR v datech ÚZIS Dostálovy dny 2005 Dr. Ondřej Franěk, ZZS HMP - ÚSZS.
Český červený kříž Oblastní spolek Chrudim
Jednotný postup při poskytování první pomoci
Základní informace.
Integrovaná střední škola,Slaný
Mobilní elektronická podpora ZZSHMP.
Distribuované ZOS kraje aneb příspěvek k úvahám o možnostech operačního řízení ZZS v rámci kraje MUDr. Ondřej Franěk, ZZS HMP – ÚSZS.
Integrovaná střední škola,Slaný
ISSS 2004 Technická infrastruktura IZS kraje Vysočina.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Jak to celé vzniklo? Nejdříve jsme ve Finsku našli výrobce zajímavého zařízení, které když upadne, tak to pozná a někomu to zavolá. Řekli jsme si, to.
Úvod do první pomoci. Právní odpovědnost 40/2009 Sb. - trestní zákoník § 150 Neposkytnutí pomoci (1)Kdo osobě, která je v nebezpečí smrti nebo jeví známky.
Elektronická učebnice – II
Zdravotnická záchranná služba příspěvková organizace
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Mimořádné události – co dělat!
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
... jednotné evropské číslo tísňového volaní 112
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_3.1 Tematická oblast: První pomoc, péče o zdraví člověka Obecné zásady první pomoci Typ: DUM - výkladový Předmět:
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství.
Letecká záchranná služba
První pomoc Přivolání pomoci z okolí
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Bakalářské studium III. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení IV. ročník – ošetřovatelství – kombinované 559Základy řízení.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Příprava zákona o elektronických komunikacích Jaromír Šiška, CSc. náměstek ministra - ředitel sekce elektronických komunikací a poštovních služeb Konference.
Zdravotní záchranná služba
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony:
Navigace vozidel IZS Vítěz geoaplikace roku 2001 Vyhodnocení projektu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Traumatologický plán ÚSZS
Specifické metody SP LS 2014
Zdravotnická záchranná služba (dále jen ZZS)
První pomoc - úvod K výukovým účelům zpracovala Mgr. Kubíková 11/2007.
První pomoc při úrazu elektrickým proudem
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
Úlohy Horské služby  24-hodinová služba a pohotovost  provoz záchranných stanic HS  provázání na dispečinky HZS a ZZS  záchranné a pátrací akce v.
ZÁKON O ZZS zkušenosti z provozu. Zákon o ZZS a související předpisy. Dne byl po dlouholetých diskuzích konečně schválen zákon o zdravotnické.
INTEGROVANÉ BEZPEČNOSTNÍ CENTRUM krok k bezpečnému regionu Ing. Evžen Tošenovský Dr. h. c. hejtman Moravskoslezského kraje.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
Člověk a jeho svět Dopravní nehoda. Anotace:  Materiál slouží k nácviku jednání při zátěžové situaci, např. pokud se dítě stane účastníkem či svědkem.
OCHRANA ČLOVĚKA ZA MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ I MIMOŘÁDNÁ UDÁLOST DRUHY MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ VŠEOBECNÉ ZÁSADY CHOVÁNÍ LINKY TÍSŇOVÉHO VOLÁNÍ.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_17_Integrovaný záchranný systém Číslo a název klíčové.
MUDr. Marek Slabý předseda AZZS ČR. Zdravotnická záchranná služba je zdravotní službou dle zákona č. 372/2011 Sb. o zdravotních službách, v jejímž rámci.
XII. Konference samospráv Olomouckého kraje 21. 4
Čísla integrovaného systému
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
DŮLEŽITÁ TELEFONNÍ ČÍSLA ZÁCHRANNÁ SLUŽBA
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina,p.o.
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina,p.o.
Vliv časné defibrilace na přežití náhlé zástavy oběhu
Digitální učební materiál
Vzdělávací a výcvikové středisko Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Projekt časné KPR a časné defibrilace v Jihočeském kraji Verze dokumentu:
HORSKÁ SLUŽBA ČR First Responders Bc. Michal Janďura, DiS. Prášily 2018 Horská služba ČR, o.p.s. Tel.:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Kurz základní resuscitace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Resort zdravotnictví Liberec,
Obsah Co je to GIS Segmentace GIS HZS ČR GIS portál HZS ČR
Transkript prezentace:

Customer Contact Praha 6. 4. 2017

… aneb jak to chodí na lince 155… Voláte záchranku? … aneb jak to chodí na lince 155… Dr. Ondřej Franěk ZOS ZZS hl. m. Prahy

Co děláme - Příjem a vyhodnocení hovorů na tísňové lince 155 (vč. volání se zdravotnickou tématikou z linky 112) - Určování priorit zásahů - Operační řízení provozu záchranné služby - Koordinace spolupráce v rámci IZS - Poskytování rad a informací

„Střecha“ alias NIS ČR ZZS v ČR 14 krajů 14 ZOS

Záchranářů rok - Cca 2 mil. hovorů na tísňové lince 155 - Cca 850.000 řešených událostí - Cca 5.000 vzletů vrtulníků LZS - Cca 770.000 pacientů, z toho cca 40.000 pacientů s psychickým onemocněním, 25.000 s „mrtvičkou“, 15.000 s infarktem… 2.500 s vážným úrazem - Cca 6.500 resuscitovaných

Jak nám to jde? - 98% úspěšnost dovolání - 95% volání vyzvednuto do 10 sekund - Průměrná dojezdová doba v ČR 9,2 minuty - 85% pacientů se zástavou oběhu laicky resuscitováno (obvykle na pokyn operátorů) - Úspěšnost oživování (do propuštění z nemocnice) až 50%

Telefonicky asistovaná resuscitace - V Praze od roku 2002 - Odborný standard v ČR od roku 2007 - Povinnost ze zákona v ČR od 2011 - Doporučeno ve světových „Guidelines“ od 2015

Naši lidé - 100% specializované zdravotnické vzdělání (záchranáři a „zdravotní sestry“) - Obvykle zkušenosti z nemocnic (JIP) - Průměrný věk cca 35 let - (Téměř) nulová fluktuace

A co vy - máte na to...? - Vysoká ODBORNOST - Odolnost vůči STRESU - Časová i prostorová PŘEDSTAVIVOST kombinovaná se schopností VĚŠTBY - Schopnost rychlého a přesného ROZHODOVÁNÍ. - Schopnost práce s POKROČILÝMI TECHNOLOGIEMI. - Jistý druh BLÁZNOVSTVÍ.

Hledáme nové zaměstnance na ZOS. Zn: Znalost věštby výhodou. 16.10.2017 Hledáme nové zaměstnance na ZOS. Zn: Znalost věštby výhodou. 10

16.10.2017 11

Dispečink záchranky vs. ŘLP ZZS Prostředí - Vysoce organizované prostředí - Chaos - Mnoho psů, zajícova smrt... Pravidla - Jasná a stálá Predikce - Nevíš dne ani hodiny... - Dobrá A když je nejhůř... - Provoz lze zastavit - Jede se dál...

A co ideální volající? - Volá přímo na linku 155, nejlépe prostřednictvím aplikace „Záchranka“ - Volá přímo od pacienta (postiženého) - Ví, kde je a co se stalo (aspoň zhruba) - Nechá se vést a odpovídá na položené otázky

Aplikace „Záchranka“ www.zachrankaapp.cz Celostátně jednotný systém Mezinárodní přesah Návod k první pomoci Nejbližší pohotovostní zdravotní služby Důležité zdravotní údaje Nadstavba pro neslyšící … a další.. Přesné GPS souřadnice www.zachrankaapp.cz

Nebojte se zavolat! „Jednejte, i když si nejste jisti, že skutečně jde o život ohrožující situaci, nebo když postižený vaši pomoc odmítá. Nikdy se nebojte zavolat 9-1-1 jenom proto, že si nejste jisti, že jde o skutečné nebezpečí. Vytočte 9-1-1 a nechte profesionální dispečery a záchranáře, aby vám pomohli v situaci nejistoty i zmatku. Od toho tu jsou.“ Z letáku pro veřejnost, který vydala National Academy of Emergency Dispatch, Salt Lake City, USA

...a na závěr něco ze života... 16.10.2017 ...a na závěr něco ze života... 16

Dr. Ondřej Franěk, ZOS ZZS hl. m. Prahy 16.10.2017 Děkuji za pozornost Dr. Ondřej Franěk, ZOS ZZS hl. m. Prahy ondrej.franek@zzshmp.cz 17

Dr. Ondřej Franěk, ZOS ZZS hl. m. Prahy 16.10.2017 Děkuji za pozornost Dr. Ondřej Franěk, ZOS ZZS hl. m. Prahy ondrej.franek@zzshmp.cz 18