ŠPANĚLSKO Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem,na severovýchodě s Andorrou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počátky osídlení našeho území
Advertisements

Španělsko oficiálně : Španělské království
Španělsko Referát 5.B.
Itálie.
KOMBI Obsah shrnutí: Důvod vzniku a cíle evropské integrace
Španělsko Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
HISTORICKÝ VÝVOJ EVROPSKÉ CIVILIZACE
Polsko Eliška Pokorná.
Oblast: Jižní Evropa Řecko
Oficiální název: Nizozemské království Rozloha: km² Počet obyvatel:16,491,461 Hl. m. Amsterdam Úřední jazyk: nizozemština, fríština Státní.
Španělsko a Portugalsko
Portugalsko Info a obrázky.
NIZOZEMÍ Leží v západní Evropě Hlavní město: Amsterdam
Itálie 30. září 2005.
STÁTY A MĚSTA JIŽNÍ EVROPY
Politický systém Itálie
Oblast: Západní Evropa Andorra
Monako.
Portugalsko Pod tímto pojmem si většina návštěvníků představí prosluněné Algarve, za rekreačními středisky se však skrývá nepoznaná země nepřeberných možností.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Věra Floriánová Třída/ročník:
Členské státy a jejich hlavní města
Oblast: Jižní Evropa Španělsko
Státy Evropské Unie a podnebí jejich hlavních měst
D O B A Ř Í M S K Á století po Kristu
Turecko Eliška Novotná.
Itálie. Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
MARIA-Luisa houzarová
Španělsko.
Švédsko.
EVROPA Španělsko III2-Z7-III-03.
STAROVĚKÝ ŘÍM.
Peter Gabaĺ – 5.A.
LIGA SEVERU Úvod Název: Itálie Rozloha: km 2 Počet obyvatel: (údaj z roku 2001) Hl.město: Řím (3 milióny obyvatel) Měna: do roku 2002.
Belgie Vlámové vs. Valoni.
Itálie Kryštof Lehečka.
Nejmocnější státy Evropy

Fáze ekonomické integrace
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Máte se na co těšit.. Moje první prezentace
Velká británie ( Anglie ) Hlavní město je Londýn ( obyvatel ). Sousedí s Irskem. Sousedí s mořemi Severní moře, Keltské moře, Irské moře, průliv.
EVROPSKÁ UNIE OFICIÁLNÍ VZNIK EU 1993 Současná politická společnost má neustálou potřebu se sdružovat. Sdružení jako hlavní myšlenku má i Evropská.
Kočí Kristýna UČO: Oficiální název: Španělské království Hlavní město: Madrid Rozloha: km² Počet obyvatel: 46 milionů.
Č í slo projektuCZ.1.07/1.5.00/ N á zev š kolyGymn á zium, Soběslav, Dr. Edvarda Bene š e 449/II K ó d materi á luVY_32_INOVACE_63_06 N á zev materi.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_261 _Španělsko Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo.
Š PANĚLSK O Vypracoval Tomáš Ptáčník. Š PANĚLSKO Španělské Království km² Katolické náboženství.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Miloš Kluiber Název:VY_32_INOVACE_267_Belgie Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_03_Španělsko Téma:
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
ČÍSLO PROJEKTU: 1.4 OPVK AUTOR:Mgr. Jana Neugebauerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_16_ŠPANĚLSKO ROČNÍK: 8. ročník ZŠ VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda VZDĚLÁVACÍ.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_19 Autor: Marcela Holíková Anotace: Tento výukový materiál slouží k výuce a procvičování zeměpisu na základní škole. Zeměpis –
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Občanem Evropské unie.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV ŠKOLY:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
Název projektu: Učíme obrazem Šablona: III/2
OBDOBÍ PO TŘICETILETÉ VÁLCE DO FRANCOUZSKÉ REVOLUCE
Fáze ekonomické integrace
Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava
Andorra Vatikán San Marino
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Gertruda Miličková NÁZEV: Starověký Řím – Punské války TÉMATICKÝ.
Jižní Evropa Slunečný jih Evropy.
Předmět: Zeměpis Ročník: 8.
Španělsko Turza lubor 4.a.
Vypracovala: Veronika Zedníčková, CR3
Transkript prezentace:

ŠPANĚLSKO Španělsko, oficiálně Španělské království, je stát ležící na Pyrenejském poloostrově. Na západě hraničí s Portugalskem,na severovýchodě s Andorrou a Francií a na jihu s Gibraltarem ŠPANĚLSKO má 47 256 321 obyvatel

Jdeme o kousek dál Španělsko je konstituční monarchií, členem Evropské unie, NATO a dalších organizací. Podle demokratické ústavy z roku 1978 je v celé zemi úředním jazykem španělština,další jazyky jsou uznávány jako úřední jednotlivými autonomními společenstvími. Zde vidíme španělský jazyk

Dějiny-dávná historie.. V historické době jsou zde doloženy četné kmeny, zčásti keltského, zčásti iberského původu . Ve třetím století sem expandovalo Kartágo, následované římskou říší. Od 2. století př. n. l. postupně ovládl celý poloostrov Řím a jeho představitelé zde zřídili několik provincií (Lusitania, Baetica). Spolu s tím nastoupila romanizace vycházející z nově zřizovaných či starších městských center, jako byly Toletum, Hispalis a Tarraco.Římané stavěli cesty, vodovody, přístavy a zcela změnily tvář celé oblasti… TOŽ IDEME DÁL, NÉ?? Toš idem dál né??

21.STOLETÍ Od 1. ledna 2002 zavedla země euro, které nahradilo předchozí španělskou pessetu. Španělská ekonomika v té době rychle rostla zejména následkem stavebního boomu; to však skončilo s ekonomickou krizí v roku 2008… Ještě jeden slaid

Zajímavosti….. Ve Španělsku jsou nejoblíbenější fotbalové týmy světa, jako je například Real Madrid CF nebo FC Barcelona a to jsou i moje nejoblíbenější týmy. A to je vše nevážení.Čus ubrus!!! ubrus!

Vypracoval :Pavel Tomeček Čerpal jsem z www.wikipedie.cz dík za pozornost!!