Geotermální energie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hrátky s elektřinou Vypracovala: Anna Doležalová Datum:
Advertisements

Z obnovitelných zdrojů
ELEKTRÁRNY Denisa Gabrišková 8.A.
TEPELNÁ ELEKTRÁRNA.
VY_32_INOVACE_03 - ZDROJE ENERGIE
Energie uvnitř planety Země
Anna Šimonová. Těžba uhlí již od r Vyrábí zhruba polovinu celkové elektrické energie na území ČR Staré technologie – vysoké procento znečišťování.
Jaderná energie Výroba paliv a energie.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_ZMAJA_VYTAPENI_13
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
ALTERNATIVNÍ ZDROJE ENERGIE
Jaderná energie.
JADERNÁ ELEKTRÁRNA.
Sluneční energie.
Michal Lukášek Michal Lukášek 8.A Michal Lukášek.
OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE
Elektrárny.
FINSKO ISLAND.
Sopečné jevy.
Vypracoval: Michal Schöniger Výroba el. energie, bezpečnost v elektrotechnice.
Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.
ZŠ Rajhrad Ing. Radek Pavela
JADERNÁ ELEKTRÁRNA.
ZDROJE ENERGIE Chemie 9. ročník
Uhlí Výroba paliv a energie.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST 2011
Jaderné elektrárny Vypracoval: Matěj Kolář Obor: Technické lyceum Třída: 2L Předmět: Biologie Školní rok: 2014/15 Vyučující: Mgr. Ludvík Kašpar Datum vypracování:
GEOTERMÍLNÍ ENERGIE Ch_113_Energie_Geotermální energie Autor: Mgr. Jiří Sukaný Škola: Základní škola Velehrad, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace.
Digitální učební materiál
Spalovací Turbína.
Česká republika: Tepelné elektrárny Hospodářský zeměpis
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_261_Sopky na Zemi AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Jedna ze dvou jaderných elektráren v ČR - Temelín
VY_32_INOVACE_16 - JADERNÁ ENERGIE - VYUŽITÍ
Ch_113_Geotermální energie
Geotermální energie Využití na Islandu.
Geotermální elektrárna
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Geotermální energie Využití na Islandu.
Jaderná elektrárna.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Výroba a přenos elektrické energie Číslo DUM: III/2/FY/2/2/17 Vzdělávací předmět: Fyzika Tematická oblast:
Obnovitelné zdroje energie. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Nevyčerpatelné energetické zdroje Zbožíznalství 1. ročník.
David Tomáš E.3 OBNOVITELNÉ ZDROJE ENERGIE. OBSAH PREZENTACE Úvod Obsah Co jsou to obnovitelné zdroje ? Energie ze slunce Větrná energie Kinetická energie.
Jaderné reaktory Pavel Tvrdík, Oktáva Jaderný reaktor Jaderný reaktor je zařízení, ve kterém probíhá řetězová jaderná reakce, kterou lze kontrolovat.
Elektrárny VY_32_INOVACE_2A_17 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Richard Dlouhý. Druhy elektráren  Vodní  Solární  Jaderná  Větrná  Tepelná  Geotermální Tyto elektrárny vytvářejí elektrickou energii.
Elektrárny Zbožíznalství 1. ročník Elektrárny - rozeznáváme: 1. tepelné elektrárny 2. vodní elektrárny 3. jaderné elektrárny.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Ing. Hana Zmrhalová Název: VY_32_INOVACE_07_CH9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: UHLÍ Anotace:
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
+. Adam Mach 12 let, 7.A Ak.Heyrovského Chomutov Ústecký kraj Kontakt na školu:
Energetické přeměny Zbožíznalství 1. ročník Energetické přeměny - energii z přírodních zdrojů je nutné přeměnit na formy vhodnější pro dopravu i k použití.
Autor: Kateřina Lapáčková. Vznik Vzniká uvnitř planety Země. Jedná se o energii, kterou Země částečně dostala již při svém vzniku z mlhoviny a následnými.
Teplo Seminární práce z fyziky Vypracoval: Tomáš Pařízek a Jan Šplíchal Základní škola a Mateřská škola, Nový Hradec Králové, Pešinova 146 Leden 2013.
VY__III/2__INOVACE __215 FYZIKA. Autor DUMMgr. Jarmila Borecká Datum (období) vzniku DUM Ročník a typ školy 7. – 9. ročník ZŠ praktické ŠVP„Učíme.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Lubomíra Moravcová Název materiálu:
Historie Spalovacích motorů
Určeno pro: žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Termika VY_32_INOVACE_05-52 Ročník: Vzdělávací oblast:
Fyzika – Jaderná elektrárna
Digitální učební materiál:
Název : VY_32_INOVACE_01_13B_09_Sopečná činnost
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_05_Island
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Elektřina VY_32_INOVACE_05-36 Ročník: IX. r. Vzdělávací oblast:
Toky energií v přírodě a v člověkem ovlivněné krajině, efektivní využití energie Kristina Zindulková, 2016.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Transkript prezentace:

Geotermální energie

Jak vzniká Geotermální energie je přirozený projev tepelné energie zemského jádra, která vzniká rozpadem radioaktivních látek a působením slapových sil. Jejími projevy jsou erupce sopek a gejzírů, horké prameny či parní výrony (což se využívá k vytápění třeba na Islandu)

využití Tuto energii lze v příznivých podmínkách využívat k vytápění nebo výrobě elektřiny v geotermálních elektrárnách Samotné využití je poměrně složité hlavně z horkých gejzírů protože voda je velmi minerální a špiní stroje, takže je nutné často čistit či měnit potrubí nebo jiné stroje kudy prochází

Jak funguje?

Island a geotermální energie Více než 85% geotermální energie se využívá na Islandu ze sopky (Hekla) na vyhřívání domů Island jako si hodně lidí myslí přeci jenom nespotřebovává nejvíce energie v žebříčku spotřeby je na 6. místě první jsou spojené státy americké

Typy elektráren Dnes se využívají tři druhy elektráren - na suchou páru, na mokrou páru a horkovodní Systém suché páry používá přímo páru získanou ze země na pohon turbíny. Systém mokré páry nechá nejprve horkou vodu přeměnit v páru a ta pak slouží k pohonu turbíny. Horkovodní systém použije vodu s vysokou teplotou

To je vše děkuji za pozornost :) Matěj Vejvoda Zdroje: táta, wikipedie, energie (stránka), obrázky google, seznam