Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stručný návod na prodej florbalových hokejek UNIHOC
Advertisements

1 Florbal je co do popularity jedním z nejoblíbenějších sportů u nás. Tento kolektivní sport není náročný na vybavení a dá se hrát prakticky všude. florbalprotebe.cz.
menu S čím se hraje tenis Raketa Hůl Pálka
KOPANÁ.
Hry třetího tisíciletí
BASKETBAL II..
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
aneb plážová házená v Mostě.
FLORBAL.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
Začali to Finové Do České republiky se florbal dostal třemi různými cestami. Vůbec první setkání s florbalem v České republice se událo díky výměnnému.
Herní princip ve sportovní přípravě dětí Licence B
Airsoft hra na válku.
Zásady v tréninkové přípravě mládeže Licence B
VOLEJBAL 2.
Fotbal.
Je kolektivní halový sport…
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
FOMEI a.s. – divize golf Vám představuje Multifunkční simulátor VisualSports.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Moje první Prezentace!!.
Florbal.
Volejbal.
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
 Hokejové hřiště je z ledu  Hřiště má na šířku 26-30m a na délku má m  Ke hře je zapotřebí hlavně puk který má  průměr: 7,62cm tloušťku: 2,54cm.
Fotbal.
je očekávaná FPS hra v tomto roce.Operation Flashpoint 2: Dragon Rising je očekávaná FPS hra v tomto roce. Jedná se o velmi taktický akční simulátor s.
Zimní sporty.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HÁZENÁ.
ATLETIKA.
LEDNÍ HOKEJ - POČÁTKY.
SOFTBALL 1.
STOLNÍ TENIS.
Florbal Patrik Převrátil.
CURLING.
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
FYZIOLOGICKÉ ASPEKTY SPORTOVNÍCH HER: LEDNÍ HOKEJ
VOLEJBAL 1.
Florbal Jiří Plic.
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
Házená Kateřina Horáková.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Filozofie změn  reakce na rychlý vývoj hry;  důraz na plynulost hry;  utkání mají být co nejzábavnější, bezpečná, férová a pochopitelná hráči, trenéry,
Florbal Florbal vznikl původně v zámoří, ale organizovaně se začal hrát na Skandinávském poloostrově – ve Švédsku. Švédové tuto hru nazývali „innebandy“.
Basketbalová pravidla
JOSEF KAZATEL, IX. A MOJE ZÁJMY. ROZDĚLENÍ ZÁLIB DLE OBLÍBENOSTI.
Výchova ke zdraví Projekt POHYB.
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Mgr. Jan Charousek Liberec  Florbalový míček v dnešní podobě paradoxně nevyvinuli florbalisté, ale basebalisté. Plastový děrovaný míček podobných.
 kolektivní halový sport, který se hraje na hřišti o rozměrech 40x20 metrů a lehkým dutým míčkem z plastu. V jednu chvíli je z každého.
Florbal Ročník: Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: S portovní hry Téma: Florbal – základní pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
Vznik volejbalu * Springfild, stát Massachusetts (USA) * Kanada, Indie, Jižní a Strední Amerika * Japonsko (pan Ohmori) * Čína. V Asii v 16,12,9 hráčích,
Lední hokej Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
FLORBAL.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
TJ Sokol Vikýřovice.
Hokej Patrik Bařica 5.B.
JUMPING Natálie Gajdošová 5.B Hluchák.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Historie, pravidla volejbalu a basketbalu
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Transkript prezentace:

Florbal Matěj Pírek 5.B Hluchak

Osnova Základní informace Co potřebujeme Činosti brankáře Rok založení florbalové federace Historie Zdroje Závěr

Základní informace o florbalu Florbal je kolektivni halový sport V hřišti 5 hráčů a brankář Hřiště : 40x20 Vznikl v USA Florbal je kolektivní halový sport. Hraje se na hřišti o rozměrech 40×20 metrů s lehkým dutým plastovým míčkem. Při standardní herní situaci je z každého týmu na hřišti v jeden moment pět hráčů v poli a jeden brankář. Hráči při hře používají speciální florbalové hole (tzv. florbalky). Brankáři žádnou hůl nepoužívají, chytají pouze svým vlastním tělem, zejména rukama a nohama. Florbal začíná být čím dál populárnější.

Zakladní postoj brankáře V kleče Celou holení Kolena svírají úhel V zakladní postoji brankář klečí na kolenou a opírá se o celou holení, Nárty a špičkami nohou.Kolena jsou skrčeny že svýrají ostrý úhel 45 až 60 stupňů.Kolena jsou zhruba na úrovni ramen.

Potřebné věci Tenisky Florbalku Míček Pití Vhodné oblečení Tenisky,Florbalku,Míček,Pití,vhodné oblečení můžou být i ochrané brýle

Trénink Rozcvička Nahrávky Rozchytání brankáře Vysokoškolácům se hra ve Finsku zalíbila.Posléze,při pobytu v Praze Finové v roce 1984 zanechali darem dvanáct florbalek s míčky.

Historie Proslavil se ve Švédsku První Misrovství světa 15000 diváků Dnes zemí v florbalové Unie :16 Za kolébku florbalu je všeobecně považována Skandinávie. Málokdo však ví, že původně florbal vznikl ve Spojených státech amerických v továrně na plasty Cosom, ve státě Minneapolis. Zdejší dělníci si vyrobili plastikové hokejky, kterými ovládali míček již v roce 1958. Tehdy nově zrozená hra dostala název floorhockey. Velkého rozkvětu, se ale dočkal až ve Švédsku, kam byly přivezeny plastové hole.

Zdroje https://cs.wikipedia.org/wiki/Florbal https://books.google.cz/books?id=vTIwNQyEBuYC&printsec=frontcover&dq=florbal&hl=cs&sa=X&redir_esc=y#v=onepage&q=florbal&f=false

Závěr Děkuji za pozornost