T I S K O V Á K O N F E R E N C E K O N F E R E N C E

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR 14. června 2007 Michnův palác, Praha OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti.
Advertisements

Aktuální stav operačních programů implementovaných MPO 25. května 2009 Hradec Králové JUDr. Ing. Břetislav Grégr Ředitel odboru koordinace SF.
Projekty realizované Policií České Republiky v rámci Evropského návratového fondu Evropský návratový fond (ENF)
Využití strukturálních fondů pro úvěry a záruky Pro regionální konferenci MPO „Úspěšné projekty OPPP“ ČMZRB, a.s., pobočka Hradec Králové.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Výroční konference MH SR k OP HKR Implementace Operačního programu Podnikání a inovace v ČR a zkušenosti s využitím strukturálních fondů k částečnému zmírnění.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Operační program Průmysl a podnikání Exportní klub CzechTrade 29. dubna 2005 Ing. Martin Tlapa, MBA Náměstek ministra průmyslu a obchodu.
Nejčastější chyby při administraci projektů OPPP a OPPI.
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Strukturální fondy v gesci Ministerstva vnitra Ing. Pavel Kryštof Ředitel odboru strukturálních fondů MV ČR.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Struktura financování VVŠ RNDr. Alexander Černý Výjezdní zasedání managementu UTB ve Zlíně dne 20. března 2013.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Firemní inovační politika Seminář 2 Ing. Jiří Polách.
Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.
Výroční konference Operačního programu podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Palác Lucerna, Praha 14. prosince 2016.
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Evropský návratový fond (ENF)
Dosavadní přínosy Kohezní politiky pro ČR
Financování dopravní infrastruktury v období
Členská schůze MAS Nepomuk,
Vyhodnocení realizace IPRM v IOP
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
EVALUACE v OP RLZ PaedDr. Jaromír Krejčí Mgr. Jana Ostrýtová MŠMT.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Inovační potenciál České republiky
JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D. Ministerstvo průmyslu a obchodu
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
hejtman Pardubického kraje
Pracovní skupina ŘKV Finance
Podpora nabídky dalšího vzdělávání v JMK
Evropský návratový fond (ENF)
Operační programy 2007 – 2013 pro podnikatele
Operační program Zaměstnanost 2014 – 2020
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 1. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
19. zasedání Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava
Vzdělávání Lokální partnerství Liberec Magistrát města Liberec, 1. březen 2017 Prezentace / akce se koná v rámci projektu "Inkluzivní a kvalitní vzdělávání.
Podpora klastrů v působnosti MPO Operační program podnikání a inovace pro konkurenceschopnost
Kotlíkové dotace v Moravskoslezském kraji
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Průmysl možnosti podpory
Technologická platforma silniční doprava
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Úřad vlády České republiky Odbor Rady pro výzkum, vývoj a inovace
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Seminář k Národnímu rozvojovému programu mobility pro všechny
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Aktivity Olomouckého kraje v oblasti podpory podnikání v roce 2016
Transkript prezentace:

T I S K O V Á K O N F E R E N C E K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR T I S K O V Á K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Podpora českým podnikům v průběhu sedmi let nového programovacího období OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Investice do Vaší budoucnosti 4. prosince 2007 Boscolo Carlo IV, Praha 14. června 2007 Michnův palác, Praha Ing. Martin Říman ministr průmyslu a obchodu

Operační program Podnikání a inovace (OPPI) navazuje na Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) zkráceného programovací období let 2004-2006 realizován prostřednictvím 15 jednotlivých programů podpory, tedy 6 věcných priorit celková alokace ze SF v letech 2007 – 2013 včetně národního spolufinancování tvoří téměř 100 mld. Kč Globální cíl: je zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a přiblížit inovační výkonnost sektoru průmyslu a služeb úrovni předních průmyslových zemí Evropy

Vyhlášené programy OPPI Harmonogram Vyhlášené programy OPPI Od 1. března 2007 ( příjem registračních žádostí od 1.3. ): ROZVOJ – ukončené první kolo příjmu plných žádostí; předpokládaná II. výzva k 1. 10. 2008; kolová výzva MARKETING – ukončení příjmu plných žádostí I. výzvy k 31.12., kontinuální, časově omezená výzva Od 1. června 2007 ( příjem registračních žádostí od 1.6. ): ICT v PODNICÍCH – ukončení příjmu plných žádostí 29. 12. INOVACE – Inovační projekt – ukončené první kolo příjmu plných žádostí, předpokládané vyhlášení II. výzvy 1. 5. 2008 POTENCIÁL - ukončení příjmu plných žádostí pro I. výzvu 31. 12. EKO-ENERGIE – ukončení registrace žádostí 1. 7., plné žádosti od 1. 11., ukončení příjmu plných žádostí 31. 12.

Harmonogram Předpokládané vyhlášení dalších programů k 2. 1. 2008 Od 1. července 2007 (úvěrové programy realizované ve spolupráci s ČMZRB, a.s.): START, PROGRES, ZÁRUKA Předpokládané vyhlášení dalších programů k 2. 1. 2008 ICT a strategické služby – registrace žádostí od 1. 3. NEMOVITOSTI - registrace žádostí od 1. 3. INOVACE – Patent – registrace žádostí od 1. 6. POTENCIÁL (II. výzva) – registrace žádostí od 1. 6. ŠKOLÍCÍ STŘEDISKA - registrace žádostí od 1. 6. Další programy PROSPERITA – probíhá pre-notifikační jednání s EK SPOLUPRÁCE – dosud není shoda na přístupu k realizaci programu, vazba na OP VaVpI, možná bude nutno notifikovat

Stav implementace OPPI Aktuální stav OPPI: dosud přijato 2674 registračních žádostí (ve výši požadované dotace více jak 20,5 mld. Kč) 1158 plných projektových žádostí (v objemu 4,7 miliard Kč) předpoklad MPO, že do konce roku 2007 budou již vydána první ROZHODNUTÍ o přidělení dotace v programech podpory ROZVOJ a MARKETING MPO předpokládá v první vlně výzev uvolnění finančních prostředků v celkové výši 5,6 miliardy Kč

Operační program Průmysl a podnikání (OPPP) pro OPPP bylo celkem vyčleněno na 347,8 mil. € (cca 9,4 mld. Kč) včetně národního spolufinancování celková alokace v letech 2004 – 2006 ze SF byla 260 852 142€ (cca 7,5 mld. Kč) MPO uvolnilo na realizované úspěšné projekty pro konkrétní firmy k 31.10. 2007 dotace ve výši 5,057 mld. Kč možnost dočerpání prostředků až do roku 2008! do konce roku 2008 zbývá v resortu průmyslu a obchodu vyplatit cca 4,3 mld. Kč

graf čerpání OPPP

Aktuální informace naleznete na Děkuji za pozornost! Aktuální informace naleznete na www.mpo.cz www.czechinvest.org zelená linka 800 800 777