Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úroky ve slovních úlohách Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Advertisements

Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: Mgr. Anna Červinková Název prezentace (DUMu): 7. Kinematika – rozlišování pohybů a jejich skládání v prakt. úlohách.
Hustota látky Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkŠestý - prima Stručný.
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Vypařování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkOsmý - tercie Stručný.
Jméno autoraMgr. Vojtěch John Datum vytvořeníBřezen 2013 Ročník6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Přírodní vědy Fyzika (DUM 36) Tlak Téma – název.
P RÁCE A VÝKON Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání pro potřeby.
POHYB TĚLES PROTI SOBĚ – STEJNÁ DOBA Slovní úloha o pohybu I.
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Závislost odporu kovového vodiče na teplotě Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Rachotová Markéta Název: VY_32_INOVACE_11C_15_Slovní úlohy o pohybu-příklady.
Disperze světla Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4. ročník čtyřletého.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F7.Vl.33_Prumerna_rychlost_graficke_znazorneni.
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
R OVNOMĚRNÉ A NEROVNOMĚRNÉ POHYBY Mgr. Kamil Kučera.
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
Věty o shodnosti trojúhelníků
Slovní úlohy o pohybu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Slovní úlohy o pohybu Lineární rovnice Matematika 8.ročník ZŠ
Rovnice ve slovních úlohách II.
Elektrický proud Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Pohyb těles Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Sčítání a odčítání mnohočlenů
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_90_M8
NEROVNOMĚRNÝ POHYB 2 Název školy
Jednoduché úrokování Tematická oblast
Práce se sloupkovými diagramy
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Vzdělávací oblast: Člověk a příroda
Vlastnosti zvuku - test z teorie
Elektrická energie Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Geomorfology Tematická oblast The Czech Republic Datum vytvoření
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Pohyb těles-fyzika hrou
1. Čím se liší pohyby těchto těles?
Rovnoměrný pohyb Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
PRŮMĚRNÁ RYCHLOST SLOVNÍ ÚLOHY
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Rychlost a zrychlení kmitavého pohybu
Příčné zvětšení zrcadla
Ohyb světla na optické mřížce
Tání pevné látky Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
Násobení lomených výrazů
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
PRŮMĚRNÁ RYCHLOST SLOVNÍ ÚLOHY
2. ROVNOMĚRÝ A NEROVNOMĚRNÝ POHYB
Coulombův zákon Tematická oblast FYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Rovnoměrný pohyb konstantní (stejná) rychlost
Dělení lomených výrazů
Pohyb tělesa rychlost, dráha, čas.
Slovní úlohy o pohybu Pohyby stejným směrem..
Interference na tenké vrstvě
Slovní úlohy O pohybu 2 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
M-Ji-CU058-Slovni_ulohy_o_pohybu
Název vzdělávacího materiálu Tělesa a jejich rychlosti
Mechanika VY_32_INOVACE_05-16 Ročník: VI. r. VII. r. VIII. r. IX. r.
Obvod a obsah rovnoběžníku
NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_02_F7_Hanak TÉMA: Pohyb tělesa
Konstrukce lichoběžníku
Zobrazení tenkou čočkou
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
C# konzole – Textový výstup
Pythagorova věta Tematická oblast Planimetrie Datum vytvoření Ročník
Intenzita elektrického pole
Příklady - opakování Auto se pohybovalo 3 hodiny stálou rychlostí 80 km/h, poté 2 hodiny rychlostí 100 km/h, pak 30 minut stálo a nakonec 2,5 hodiny rychlostí.
Transkript prezentace:

Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření 30.7.2012 Ročník Sedmý - sekunda Stručný obsah Jak se tělesa pohybují - teorie a příklady Způsob využití Opakování učiva a procvičení na příkladech Autor Mgr. Albert Vacek Kód VY_32_INOVACE_26_FVAC14 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín

Jak se tělesa kolem nás pohybují ? Většina těles se pohybuje nerovnoměrným pohybem. Loď na řece Kluk na skeybordu Kyvadlo

Průměrná rychlost pohybu tělesa Počítáme u nerovnoměrného pohybu tělesa Průměrnou rychlost pohybu Vp vypočítáme, když celkovou dráhu s dělíme celkovou dobou pohybu t. celková dráha s celková doba t Vp = = (m/s)

Loď pluje průměrnou rychlostí 4 m/s Jakou rychlostí pluje loď po řece,jestliže za 15min urazí vzdálenost 3,6 km ? s = 3,6 km = 3600m t = 15min = 900 s vp = ? m/s vp = s : t vp = 3600 : 900 vp = 4 m/s Loď pluje průměrnou rychlostí 4 m/s

Ze Zlína do Brna je vzdálenost 100 km Ze Zlína do Brna je vzdálenost 100 km. Za jak dlouho dojede autobus do Brna průměrnou rychlostí 72 km/h? vp = 72 km = 20 m/s s = 100 km = 100.000 m t = ? t = s : v t = 100.000 : 20 t = 5000 s = 1 h 23min 20s Autobus dojede do Brna za 1h 23min 20s

Jakou vzdálenost ujel cyklista na kole rychlostí 18 km/ h za 20 min? v = 18 km/ = 5 m/s t = 20 min = 1200 s s = ? km s = v × t s = 5 × 1200 s = 6000 m = 6 km Cyklista ujel vzdálenost 6 km.