Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Specifika vzdělávání finanční gramotnosti v dětských domovech
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Krok do života 1 projekt, který pomáhá mladým lidem odcházejícím z dětských domovů vstoupit do samostatného života.
Hmotná nouze Mgr. Terezie Pemová.
Ekonomická gramotnost
Hospodaření domácnosti Rodinný rozpočet
Sociální rehabilitace pro děti, mládež a mladé dospělé, ohrožené společensky nežádoucími jevy.
Sociální zabezpečení 3. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociálně-aktivizační služba pro rodiny s dětmi
Přechod z ústavní do komunitní služby
Nadace Terezy Maxové Programu Iniciativy Společenství Equal
o.s. Vhled – Centrum Sámovka
Eva Brožová Alexandra Bečvářová
Sociální služby poskytované ohroženým rodinám (na příkladu Slezské diakonie)
Ekonomika domácnosti.
Ing. Lucie Kratochvílová
Rozumíme penězům Buštěhrad Projekt Rodina Splátkova  Sociální postavení  Ekonomická situace  Příjmy  Výdaje  Finanční produkty / stavební.
Jak se postavit na vlastní nohy Brožurka jako pomocník při startu do života Brožurka jako přehled zajímavých informací a užitečných rad o bydlení, hledání.
Mgr. Vendula Baboučková. A – akce R – rehabilitace P – pomoc I – integrace D – dobrovolnost A – agapé (-láska pečující), křesťanská láska, sounáležitost,
3. téma HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTÍ. Rozpočet - Příjmy Mzdy/platy Mzdy/platy Státní sociální zabezpečení Státní sociální zabezpečení Nájemné Nájemné Úrokové.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Produkty finančního trhu Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Sociální zabezpečení Sociální služby
Finanční gramotnost Jana Leciánová Gymnázium Uherské Hradiště, 2013 Pojištění.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Sylva Čekalová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
DANĚ a jak na ně. daň odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) odvody do veřejných rozpočtů (státu a obce) daň: přímá z příjmů z příjmů z nemovitostí,
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
VZDĚLÁVÁNÍ VE FINANČNÍ GRAMOTNOSTI Lenka M. Maléřová.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk. ROZPOČET seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů porovnání pravidelných příjmů a výdajů, rozdělování a užití peněz druhy:
1 Školka ve VFN v Praze Tisková konference,
S K ARTA. Jedná se o platební kartu od České spořitelny sKartu postupně obdrží všichni klienti, kteří pobírají sociální dávky a podporu v nezaměstnanosti.
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Sociální prostředky rehabilitace zdravotně postižených JUDr. Pavel Ptáčník, MPSV.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_04.
Diakonie Církve bratrské celocírkevní sbírka 2016.
Daně a rozpočty (Státní rozpočet, daňová soustava, hospodaření domácnosti, mzda, ZP + SP) Finanční gramotnost pro 9. ročníky 2016 / 2017 Bc. Tomáš Janda.
MLADÍ A ÚŘAD PRÁCE – NEZAMĚSTNANOST MLÁDEŽE Z POHLEDU PŘÍMÉ PRÁCE Barbora Pšenicová mezinárodní konference v rámci Projektu realizovaného z programu Erasmus+
Andrea Doubková, Janus, z. s.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Lenka Herčíková,
Bydlení pro seniory v Praze
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
MINULOST – PŘÍTOMNOST - BUDOUCNOST KARIÉRA Vlasta Krejčová
FINANČNÍ GRAMOTNOST Hospodaření domácnosti.
Mgr. Veronika Vaňousová Datum vytvoření: Vyučovací předmět:
Domov pro osoby se zdravotním postižením
DAŇOVÁ EVIDENCE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Domov sv. Markéty pro matky s dětmi v tísni Oblastní Charita Brno.
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
PODNIKÁNÍ CIZINCŮ V ČESKÉ REPUBLICE 10/2017
hospodaření domácnosti.
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Benefity.
LET ZAPOJENÝCH DĚTÍ PROJEKTŮ 6 15 KOL PROJEKTU ROZHLED.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
RODINNÝ ROZPOČET (PŮJČKA, HYPOTÉKA)
Transkript prezentace:

Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci PRojektu realizovaného z programu Erasmus+ „Zvyšování kompetencí u pracovníků s mládeží pro lepší start mladých do života“ - 13. – 14. 2. 2017

Finanční gramotnost a osobní hospodaření Virtuální fond na kulturu - každé dítě bez ohledu na věk - 200,-- Kč na měsíc - děti nejčastěji využívají na kino, vstupenky na koncerty Vaření včetně nakupování - za asistence vychovatele - nácvik orientace v cenách - nácvik hospodárného a zdravého stravování Od 15 let mají děti bankovní účet - trénink v používání bezhotovostních plateb - využívání platební karty (včetně limitů) - není to vždy možné – k účtu mají přístup rodiče

od 18 let si každý klient stává příjemcem přídavků na děti - trénink procesu jednání s úřady práce - povinnosti využití (antikoncepce, předplatné na hromadnou dopravu apod.) od 18 let mohou 3 klienti využívat k tréninku startovací byt - do ukončení přípravy na budoucí povolání - samostatně hospodaří s částkou 4.000,-- Kč - nákup potravin, drogerie, potřeb do domácnosti - trénink sociálních kompetencí (spolubydlení, sousedé, odpovědnost za studium, denní režim apod.) - prostředky na osobní potřeby - brigády

mladí dospělí – služba sociální rehabilitace - pouze pro osoby, které byly v DD Radost - profesní poradenství (výběr zaměstnání, pracovní smlouva, práva a povinnosti zaměstnanců) - poradenství v hledání bydlení (včetně pomoci při uzavírání smluv a jejich plnění) - finanční poradenství (úspory, půjčky, příjmy x výdaje) - podpora v jednání s úřady - další oblasti (rodinné a osobní vazby, zdravotní stav apod.) www.radost-ops.cz facebook Dětský domov Radost

Budova DD Radost 2001 od 2006

Startovací byt