Cíl a identifikace výzvy

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ (KAP)
Advertisements

BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Avízo výzvy č.02_16_022 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro MŠ a ZŠ I Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy,
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Workshop – KAP Pk Návrh Šablon pro SŠ a VOŠ Pardubice, 29. srpna 2016.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Krajský Akční Plán rozvoje vzdělávání 11. prosince 2015.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje Analýzy potřeb pro KAP Olomouc, RNDr. Bronislava Vláčilová Věcná manažerka KAP Krajský.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Místní akční skupina SVATOVÁCLAVSKO, z.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno Dům Kultury Stochov.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Moravskoslezském kraji CZ.1.07/1.1.00/ Ing.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro žadatele Výzva 02_16_041 VOŠ
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
MAP – Místní akční plán ORP RK
Krajská inkluzivní koncepce
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Šablony pro SŠ a VOŠ I 14. prosince 2016 Ing. Iva Prokopová
Šablony pro SŠ a VOŠ I.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Šablony OP VVV a podpora nadání
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Analýza potřeb škol Hlavní zjištění
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání (KAP)
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Plán vzdělávacích aktivit
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE CZ /0
Výzva OP VVV 02_17_044 Šablony pro SVČ.
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Pracovní skupina Vzdělávání
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Polytechnické vzdělávání v praxi
Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Šablony II Výzva č. 02_18_063 a 02_18_064.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Workshop 2: Šablony pro střední a vyšší odborné školy
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Řídicí výbor DDM Monet v Praze 12
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro SŠ a VOŠ I

Cíl a identifikace výzvy Základní informace Cílem výzvy je podpořit střední a vyšší odborné školy formou projektů zjednodušeného financování (šablon). Podpora je cílena na osobnostně sociální rozvoj pedagogů, posílení personální základny škol, extrakurikulární rozvojové aktivity žáků středních škol, podporu polytechnického vzdělávání. Druh výzvy: Průběžná Alokace na výzvu: 1 000 000 000 Kč Datum vyhlášení výzvy: na konci listopadu 2016 Délka trvání projektů: 24 měsíců Maximální částka na žadatele nesmí překročit částku 5 000 000 Kč. Každá škola, která splňuje podmínky výzvy, může podat v této výzvě pouze jednu žádost o podporu = 1 projekt. Školám byl v rámci šetření realizovaného pro potřeby výzvy Krajské akční plány rozvoje vzdělávání (KAP) rozeslán dotazník, jehož vyplnění je podmínkou možnosti čerpání finančních prostředků prostřednictvím šablon.

Cíl a identifikace výzvy Rozpočet projektu Minimální výše: 200 000 Kč Maximální výše: maximální výše finanční podpory na jeden projekt se stanoví dle vzorce: 200 000 Kč + (počet žáků/studentů školy v denním studiu x 2 000 Kč + počet žáků/studentů v ostatních formách studia x 500 Kč) = maximální částka na školu. Počet žáků/studentů školy k 31. 3. 2016 bude zveřejněn u vyhlášené výzvy na webových stránkách MŠMT. Maximální výši podpory na jeden projekt žadatel vypočítá v „Kalkulačce indikátorů“, která je povinnou přílohou Žádosti o podporu.

Oprávnění žadatelé a Cílová skupina Střední školy Vyšší odborné školy Cílová skupina Žáci středních škol a konzervatoří Studenti vyšších odborných škol Pedagogičtí pracovníci středních škol a konzervatoří, včetně vedoucích pedagogických pracovníků Pedagogičtí pracovníci vyšších odborných škol, včetně vedoucích pedagogických pracovníků

Věcné zaměření výzvy Personální podpora Školní asistent (SŠ) Školní speciální pedagog (SŠ) Školní psycholog (SŠ) Sociální pedagog (SŠ) Koordinátor spolupráce školy a zaměstnavatele (SŠ a VOŠ) Školní kariérový poradce (SŠ a VOŠ) Aktivity rozvíjející ICT a polytechnické vzdělávání Zapojení ICT technika do výuky (SŠ a VOŠ) Vzdělávání a sdílení ve školním cloudu (SŠ a VOŠ) Polytechnické vzdělávání prostřednictvím polytechnických pomůcek (SŠ) Extrakurikulární rozvojové aktivity Doučování žáků SŠ ohrožených školním neúspěchem Podpora podnikavosti žáků SŠ prostřednictvím fiktivní firmy

Věcné zaměření výzvy Osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů Vzdělávání pedagogických pracovníků SŠ a VOŠ – DVPP v rozsahu 8 hodin Vzdělávání pedagogických pracovníků SŠ a VOŠ – DVPP v rozsahu 16 hodin Vzdělávání pedagogických pracovníků SŠ a VOŠ – DVPP v rozsahu 24 hodin Vzdělávání pedagogických pracovníků SŠ a VOŠ zaměřené na inkluzi – DVPP v rozsahu 24 hodin Vzdělávání pedagogických pracovníků SŠ a VOŠ – DVPP v rozsahu 80 hodin Vzdělávání pedagogických pracovníků SŠ a VOŠ zaměřené na inkluzi – DVPP v rozsahu 80 hodin Sdílení zkušeností pedagogů různých škol prostřednictvím vzájemných návštěv (SŠ a VOŠ) Stáže pedagogů u zaměstnavatelů (SŠ a VOŠ) Tandemová výuka (SŠ a VOŠ) Zapojení odborníka z praxe do výuky (SŠ a VOŠ) CLIL ve výuce (SŠ a VOŠ)

Implementace krajských akčních plánů I Individuální projekt OP VVV

Cíl výzvy Cílem výzvy je podpořit intervence naplánované v krajském akčním plánu vedoucí ke zkvalitnění řízení škol a zvýšení kvality vzdělávání na území krajů.

Identifikace výzvy Druh výzvy: průběžná Datum vyhlášení výzvy: březen 2017 (zveřejnění avíza únor 2017) Datum ukončení příjmu žádostí: do vyčerpání alokace, nejpozději 20. 12. 2017 Trvání projektu: min. 18 měsíců, max. 36 měsíců Nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu – 31. 12. 2022

Identifikace výzvy Alokace na výzvu: 700 000 000 Kč Minimální výše celkových způsobilých výdajů: 10 000 000 Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů pro Královéhradecký kraj: 39 148 564 Kč (stanoveno pro jednotlivé kraje dle počtu žáků) Spolufinancování min. 5 % Způsob financování: ex-ante

Oprávnění žadatelé a partneři Vyšší územní samosprávné celky – kraje Partneři Příspěvkové organizace územních samosprávních celků Organizace zaměstnavatelů (svazy) Odborové organizace Hospodářská komora Veřejné vysoké školy Právnické osoby vykonávající činnost škol a školských zařízení Soukromoprávní subjekty vykonávající veřejně prospěšnou činnost

Věcné zaměření výzvy Povinné aktivity: Aktivita č. 1: Řízení projektu Aktivita č. 2: Implementace plánovaných aktivit k naplnění klíčových témat krajských akčních plánů Zastřešující aktivity, které jsou komplementární s aktivitami škol a zároveň s pojetím podpory středního školství v individuálních projektech systémových vedoucích k naplnění alespoň jednoho z povinných klíčových témat

Věcné zaměření výzvy Volitelné aktivity Aktivita č. 3: Implementace plánovaných aktivit k naplnění nepovinných témat krajských akčních plánů Aktivita č. 4: Tvorba školské inkluzivní koncepce kraje Aktivita č. 5: Syntéza a zhodnocení produktů vytvořených v rámci grantových projektů a individuálních projektů OP VK

Podaktivity k aktivitám 2 a 3 Zkvalitnění vedení škol prostřednictvím podpory vedoucích pedagogických pracovníků a středního managementu škol formou, mentoringu a síťování se zkušenými kolegy. Podpora síťování škol, výměna zkušeností ve výuce cizího odborného jazyka, rozvoje základních gramotností, polytechnickém a odborném vzdělávání, podpoře podnikavosti a kreativity dětí a žáků. Podnícení zájmu dětí a žáků z mateřských, ze základních a středních škol o polytechnické vzdělávání (technické, přírodovědné i environmentální vzdělávání) Podpora spolupráce mezi školami vzájemně a mezi školami a dalšími vzdělávacími zařízeními a organizacemi, sdílení dobré praxe a propojení neformálního, zájmového a odborného vzdělávání Vytvoření motivačního systému podpory pro žáky základních a středních škol ohrožené předčasným ukončením počátečního vzdělávání

Podaktivity k aktivitám 2 a 3 Vytvoření funkčního systému spolupráce a podpory všech zainteresovaných stran při vzdělávání žáků a studentů se SVP (žák/student VOŠ - rodina - škola- OSPOD - ÚP - zaměstnavatelé). Podpora pedagogických pracovníků na všech stupních škol prostřednictvím síťování a tvorby zázemí pro výměnu zkušeností při vyhledávání, koordinaci a péči o nadané a mimořádně nadané děti a žáky, včetně proškolení a metodické podpory. Podpora kariérového poradenství prostřednictvím síťování a tvorby zázemí pro výměnu zkušeností výchovných a kariérových poradců a jejich metodickým vedení. Podpora rozvoje předpokladů odborných škol realizovat vzdělávání dospělých ve vazbě na definované profesní kvalifikace. Podpora speciálních pedagogů v zapojení se do procesu inkluzivního vzdělávání.

Vyloučené aktivity Stáže pedagogických pracovníků ve firmách a podnicích. Tato aktivita je součástí šablon. Zahraniční stáže pedagogických pracovníků, dětí, žáků a studentů VOŠ. Tato aktivita je hrazena z programu Erasmus +. Zřizování následujících pracovních pozic ve školách: školní asistent, asistent pedagoga, školní psycholog, speciální pedagog, kariérový poradce, metodik ICT, koordinátor spolupráce školy a firem, odborník z praxe ve výuce, rodilý mluvčí ve výuce. Tyto aktivity jsou součástí šablon. Tvorba výukových a metodických materiálů pro výuku všeobecné ani odborné složky cizího jazyka. Aktivity jsou součástí projektů systémových a koncepčních. Tvorba výukových a metodických materiálů pro všeobecnou a odbornou složku středního a vyššího odborného vzdělávání, vyjma výukových a metodických materiálů pro kariérové poradenství. Aktivity jsou součástí projektů systémových a koncepčních.