◦Možnosti financování geografických informačních systémů ve výzvě č

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Advertisements

Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Company LOGO Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby Integrovaný operační program 2007 – 2013 Ministerstvo vnitra České republiky.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“
PRIORITNÍ OSA 3: Dobrá správa území a zefektivnění veřejných institucí
STRUKTURA IROP Prioritní osa 1 - Infrastruktura Konkurenceschopné, dostupné a bezpečné regiony Alokace 1,6 mld. EUR Doprava, integrované dopravní systémy,
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K 10. VÝZVĚ IROP „KYBERNETICKÁ BEZPEČNOST“ PRAHA.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Integrovaný regionální operační program Možnosti podpory sociálního začleňování v IROP.
28. výzva IROP „SPECIFICKÉ INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ SYSTÉMY A INFRASTRUKTURA II.“ Praha.
26. výzva IROP „eGovernment I.“ Praha.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Seminář k „Výzvě na technologická centra a elektronické spisové služby“ Oblast podpory: 2.1 Zavádění ICT v územní.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky DSO ORP Příbram.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Úprava systému cizinecké policie a vytvoření relevantního datového fondu pro ROB Projekt spolufinancovaný Evropskými fondy prostřednictvím Integrovaného.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Podpora kvality ve výzvách Analýza výsledků proběhlých výzev
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Informace o výzvě pro školy
Další výzvy ve Specifickém cíli 3.3 IROP Regulační plány
Seminář pro žadatele výzvy č
Aktuální dotační příležitosti IROP
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013
Energetické úspory v bytových domech III
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Integrovaný regionální operační program – IROP
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Národní podpora využití potenciálu kulturního dědictví prostřednictvím Integrovaného operačního programu
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Aktuality k územním studiím krajiny z hlediska IROP
Transkript prezentace:

◦Možnosti financování geografických informačních systémů ve výzvě č ◦Možnosti financování geografických informačních systémů ve výzvě č. 26 IROP 12. 3. 2017 Plzeň

StruktUra IROP Prioritní osa 1 - Infrastruktura Prioritní osa 2 - Lidé Konkurenceschopné, dostupné a bezpečné regiony Alokace 1,6 mld. EUR Doprava, integrované dopravní systémy, IZS Prioritní osa 2 - Lidé Zkvalitnění veřejných služeb a podmínek života pro obyvatele regionů Alokace 1,7 mld. EUR Sociální služby/bydlení, sociální podnikání, zdravotní péče, vzdělávání, zateplování Prioritní osa 3 - Instituce Dobrá správa území a zefektivnění veřejných institucí Alokace 0,8 mld. EUR Kulturní dědictví, e-Government, dokumenty územního rozvoje Prioritní osa 4 - Komunitně vedený místní rozvoj - Alokace 390 mil. EUR - Posílení CLLD, provozní a animační náklady

Prioritní osa 1 Prioritní osa 1 - Infrastruktura SC 1.1 Zvýšení regionální mobility prostřednictvím modernizace a rozvoje sítí regionální silniční infrastruktury navazující na síť TEN-T SC 1.2 Zvýšení podílu udržitelných forem dopravy SC 1.3 Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof

Prioritní osa 2 Prioritní osa 2 - Lidé SC 2.1 Zvýšení kvality a dostupnosti služeb vedoucí k sociální inkluzi SC 2.2 Vznik nových a rozvoj existujících podnikatelských aktivit v oblasti sociálního podnikání SC 2.3 Rozvoj infrastruktury pro poskytování zdravotních služeb a péče o zdraví SC 2.4 Zvýšení kvality a dostupnosti infrastruktury pro vzdělávání a celoživotní učení SC 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení

Prioritní osa 3 Prioritní osa 3 - Instituce SC 3.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního dědictví SC 3.2 Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systémů SC 3.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje

Prioritní osa 4 Prioritní osa 4 - Komunitně vedený místní rozvoj SC 4.1 Posílení komunitně vedeného místního rozvoje za účelem zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a aktivi- zace místního potenciálu SC 4.2 Posílení kapacit komunitně vedeného místního rozvoje za účelem zlepšení řídících a administrativních schopností MAS

kybernetická bezpečnost SC 3.2 Zvyšování efektivity a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím rozvoje využití a kvality systémů IKT 330 mil. EUR rozšíření, propojení, konsolidace datového fondu, zajištění úplného elektronického podání a elektronizaci agend (např. eCulture, eHealth, eJustice, GIS…) modernizace informačních a komunikačních systémů pro specifické potřeby subjektů veřejné správy a složek integrovaného záchranného systému kybernetická bezpečnost

Strategický rámec rozvoje veřejné správy Dělí se na implementační plány, pro IROP relevantní IP 3 - Zvýšení dostupnosti a transparentnosti veřejné správy prostřednictvím nástrojů eGovernmentu IP 3 se skládá z tzv. projektových okruhů, každý projekt v SC 3.2 musí být v souladu s některým z okruhů Výzvy připravuje ŘO IROP ve spolupráci s RVIS a věcným garantem; RVIS určuje prioritizaci okruhů

Projektové okruhy IP3 3.1. Úplné elektronické podání 3.2. Kontaktní místa 3.3. Elektronizace odvětví: eLegislativa, eSbírka 3.4. ELEKTRONIZACE ODVĚTVÍ: ECULTURE 3.5. ELEKTRONIZACE ODVĚTVÍ: EEDUCATION 3.6. ELEKTRONIZACE ODVĚTVÍ: SOCIÁLNÍ SLUŽBY, POJIŠTĚNÍ, DÁVKY 3.7. ELEKTRONIZACE ODVĚTVÍ: EHEALTH 3.8. ELEKTRONIZACE ODVĚTVÍ: VÝBĚR DANÍ A POJIŠTĚNÍ 3.9. ELEKTRONIZACE ODVĚTVÍ: EJUSTICE 3.10. Elektronizace odvětví: eProcurement 3.11. Elektronizace odvětví: eArchivace (NDA)

Projektové okruhy IP3 4. Zpřístupnění obsahu, transparentnost, opendata 5.1. Rozšíření, propojení a konsolidace datového fondu veřejné správy a jeho efektivní a bezpečné využívání dle jednotlivých agend 5.2. Prostorová data a služby 6.1. Technologická a komunikační infrastruktura (datová centra) 6.2. Bezpečnost a krizové řízení 6.3. Sdílitelné služby technologické infrastruktury 7. Kybernetická bezpečnost 8.1. ELEKTRONICKÁ IDENTITA  8.2. ELEKTRONICKÉ DORUČOVÁNÍ A EKVIVALENCE DOKUMENTŮ (EIDAS) 9. Elektronizace podpůrných procesů

SC 3.2 – Vyhlášené a plánované výzvy 4. Výzva – Aktivity vedoucí k úplnému elektronickému podání (září 2015) 10. Výzva – Kybernetická bezpečnost (říjen 2015) 17. Výzva – eLegislativa, eSbírka, NDA (prosinec 2015) 23. Výzva – Specifické informační a komunikační systémy a infrastruktura I. (únor 2016) 26. Výzva – eGovernment I. (březen 2016) 28. Výzva - Specifické informační a komunikační systémy a infrastruktura II. (duben 2016)

26. výzva IROP – egovernment I.

26. výzva IROP – egovernment I. Vyhlášení výzvy: 24. 3. 2016 Příjem žádostí: od 31. 3. 2016 do 29. 9. 2017 Průběžná výzva – hodnocení projektů probíhá průběžně podle data podání žádosti Datum zahájení realizace projektu: od 1. 1. 2014 Datum ukončení realizace projektu: do 31. 12. 2021 realizace projektu nesmí být ukončena před datem podání žádosti o podporu.

26. výzva IROP – eGovernment I. Míra podpory: Organizační složky státu, příspěvkové organizace organizačních složek státu, státní organizace:   80, 863 % Evropský fond pro regionální rozvoj; 19, 137 % státní rozpočet. Státní podniky: 0 % státní rozpočet.

26. výzva IROP – eGovernment I. Míra podpory: Kraje, organizace zřizované kraji, obce (kromě Prahy a jejích částí), organizace zřizované obcemi:   85 % Evropský fond pro regionální rozvoj; 5 % státní rozpočet. Organizace zakládané kraji, organizace zakládané obcemi: 0 % státní rozpočet.

26. výzva IROP – finanční limity Alokace Celková částka dotace z EFRR a SR   Evropský fond pro regionální rozvoj – 2 436 000 000 Kč, SR – max. 576 614 395, 25 Kč.

26. výzva IROP – finanční limity Minimální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt: 1 000 000 Kč Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt: Organizační složky státu 450 000 000 Kč Příspěvkové organizace organizačních složek státu, státní organizace, státní podniky Kraje Organizace zakládané nebo zřizované kraji Obce (kromě Prahy a jejích částí) Organizace zakládané nebo zřizované obcemi (kromě Prahy a jejích částí) 100 000 000 Kč

26. výzva IROP – podporované aktivity Prostorová data a služby Hlavní podporované aktivity: Vybudování národní infrastruktury pro prostorové informace (NIPI), která zajistí koordinovanou tvorbu, správu, propojení datového fondu prostorových informací veřejné správy a jednotný garantovaný přístup pro data a služby - Národní geoportál (NGP). Vytvoření informačního systému pro tvorbu a prezentaci prostorových informací pro složky IZS s ohledem na specifické úkoly v oblasti IZS a krizového řízení. Zkvalitňování, harmonizace a další rozvoj datového fondu prostorových dat České republiky nejvyšší míry přesnosti a garance kvality jako podklad pro rozhodovací procesy veřejné správy s možností jejich nového pořízení nebo využití a konsolidaci stávajících prostorových dat a s tím spojená tvorba nových služeb a nových funkcionalit ve stávajících informačních systémech. Zajištění garantovaných informačních systémů veřejné správy a IZS pro efektivní využívání prostorových informací pro činnosti veřejné správy a další široké využití celou společností (včetně využití prostorových dat při řešení životních situací).

26. výzva IROP – podporované aktivity Vedlejší podporované aktivity (max. 15% CZV kumulativně): koncová HW zařízení (PC stanice, notebooky, tablety, telefony, mobilní telefony, vysílačky, IP telefony, tiskárny, čipy apod.) bezprostředně související s funkčností pořízeného informačního systému. výdaje na zpracování studie proveditelnosti, výdaje na zpracování zadávacích podmínek k zakázkám a na organizaci výběrových a zadávacích řízení, výdaje na služby odborné konzultace a dozoru implementace pořizovaného informačního systému, výdaje na nákup a pořízení dat výdaje na stavební úpravy, bezprostředně související s realizací projektu stavební práce, které vyžadují stavební povolení, bezprostředně související s realizací projektu (kromě liniových staveb) povinná publicita

26. výzva IROP – podporované aktivity Způsobilé výdaje – hlavní aktivity: Pořízení majetku pořízení drobného hmotného majetku – HW, pořízení drobného nehmotného majetku – SW, pořízení dlouhodobého hmotného majetku – HW, pořízení dlouhodobého nehmotného majetku – SW DPH pokud nemá plátce DPH k podporovaným aktivitám nárok na odpočet vstupu, DPH je způsobilým výdajem, jen je-li způsobilým výdajem plnění, ke kterému se vztahuje. Do pořízení HW/SW se řadí i následná implementace, nezbytné zaškolení obsluhy, testovací provoz a provozní dokumentace pořízeného HW/SW.

26. výzva IROP – podporované aktivity Nezpůsobilé výdaje (výběr): datové úložiště bez vazby na nově pořízený nebo modernizovaný informační systém, pronájem vlnové délky („lambdy“) ve vlákně, které není ve vlastnictví příjemce, náklady na mzdy, platy, náhrady mezd a platů, ostatní osobní náklady, povinné pojistné hrazené zaměstnavatelem, nestandardní záruky za jakost, cestovné

26. výzva IROP – indikátory Indikátor výstupu 3 05 00 Počet pořízených informačních systémů Povinný k výběru a naplnění pro všechny projekty výzvy. Výchozí hodnota je vždy 0. Žadatel v žádosti o podporu vyplňuje cílovou hodnotu a datum, ke kterému se zavazuje ji naplnit. K naplnění cílové hodnoty indikátoru musí dojít nejpozději k datu ukončení realizace projektu. Indikátor výsledku 3 05 15 Nová funkcionalita informačního systému Povinný k výběru a naplnění pro všechny projekty výzvy. Žadatel v žádosti o podporu vyplňuje výchozí hodnotu (k datu zahájení realizace projektu) a cílovou hodnotu a datum, ke kterému se zavazuje ji naplnit. K naplnění cílové hodnoty indikátoru musí dojít nejpozději k datu ukončení realizace projektu. min. 3 nové funkcionality, tolerance 1 funkcionalita, pokud žadatel zvolí 4 nebo více funkcionalit

26. výzva IROP – vazba na strategie Všechny projekty musí mít oporu v Geoinfostrategii 2014 - 2020

26. výzva IROP – Souhlasné stanovisko ÚHA Záložka Přiložené dokumenty Souhlasné Stanovisko hlavního architekta eGovernmentu Souhlasné stanovisko podepsané ředitelem Útvaru hlavního architekta eGovernmentu Ministerstva vnitra ČR dle vzoru v příloze č. 3 pravidel 26. výzvy. Místo stanoviska podle vzoru č. 3 Pravidel je možné přiložit stanovisko hlavního architekta eGovernmentu podle usnesení vlády ČR č. 889 ze dne 2. 11. 2015.

26. výzva IROP - egovernment Udržitelnost Povinnosti příjemce definovány v Obecných pravidlech (kapitola 20); Příjemce v této výzvě je také povinen: řádně uchovávat veškerou dokumentaci a účetní doklady související s realizací projektu; zajistit, aby pořízený informační systém a jeho funkcionality sloužily svému účelu a umožňovaly výkon agend s tímto účelem spjatých, zejména se zohledněním maximálně přípustné doby odstávky systému či akceptovatelného výpadku; zajistit financování veškerých výdajů na provoz a údržbu informačního systému.

Zkušenosti z podpory ICT projektů veřejné správy v minulém programovém období 2007–2013 Desatero dobré praxe Vytvořit strategii realizace a případného dalšího rozvoje informačního systému; Zajistit nezávislé a odborné posouzení studie proveditelnosti projektu a rovněž dokončeného projektu; Pořídit dostatečné podklady o stanovení předpokládané hodnoty informačního systému; Aktivně monitorovat riziko střetu zájmů a předcházet mu; Při zpracování studie proveditelnosti projektu zaměřeného na upgrade informačního systému vždy zhodnotit nulovou variantu, rozvoj stávajícího systému a vytvoření zcela nového systému; U veřejných zakázek na pořízení SW a HW klást velký důraz na vymezení smluvních podmínek, zejména v oblasti autorského práva (vlastnictví zdrojových kódů, právo upravovat a jinak zasahovat do autorského díla i bez svolení autora, apod.);

Zkušenosti z podpory ICT projektů veřejné správy v minulém programovém období 2007–2013 Desatero dobré praxe Nedopustit změny během realizace, které by vedly k podstatným změnám v projektu (např. změna subdodavatele vedoucí ke změně architektury); Budovat stabilní realizační týmy a v maximální možné míře omezit počet změn na vedoucích pozicích ; Zavést a dodržovat metodiku řízení projektů; Vytvořit pravidla pro testování a evaluaci dat obsažených v informačních systémech, např. z hlediska úplnosti, spolehlivosti a aktuálnosti;

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST PhDr. Aleš Pekárek Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor řízení operačních programů ales.pekarek@mmr.cz