Šachy do škol 2016/17.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce Co nabízíme ve šk. roce MATEMATIKA Kroužek matematických.
Advertisements

Praktické informace k programu Škola pro udržitelný život.
V PŘEDŠKOLNÍM VZDĚLÁVÁNÍ
Program Mládež v akci. Program MLÁDEŽ V AKCI  Největší grantový program na podporu volnočasových aktivit  Podpora a rozvoj neformálního vzdělávání 
PT – obecná charakteristika
ÚRAZOVÉ POJIŠTĚNÍ administrace.
CHCI BÝT JAKO VY ZŠ VELTRUSY Projekt schválený Zastupitelstvem Středočeského kraje v rámci 2. výzvy 2. globálního grantu v oblasti podpory 1.2 Rovné příležitosti.
METODICKÁ DOPORUČENÍ K ZAČLEŇOVÁNÍ ŽÁKŮ-CIZINCŮ DO VÝUKY
Přijímací řízení pro školní rok 2015/16 Čtyřleté studium.
Realizované projekty ESF Další vzdělávání učitelů přírodovědných předmětů Nové přístupy k využití ICT ve výuce přírodovědných předmětů na ZŠ Nové přístupy.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
WEBOVÝ PORTÁL ŽIVOT ONLINE.CZ. OBSAH Komu je portál určen Spolupráce Obsah portálu Návrh grafické podoby Účel.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Připravil: Sebastian Schupke předseda StRGK 2011/2012.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Čtyřleté studium.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Přijímací řízení pro školní rok 2009/10 Osmileté studium.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Projekt Centra sportu AŠSK ČR
ÚVODNÍ WORKSHOP Brno.  Cílem projektu je podpora profesního rozvoje pedagogických pracovníků základních škol s využíváním ICT ve výuce,
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
WOSA – výchovou a vzděláváním k občanské společnosti, reg. čís. CZ.1.07/1.1.32/ Žadatel: Sdružení obcí Sedlčanska Projektový manažer:Štěpánka Barešová.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Služby pro členy Regionu Pošembeří Plénum 15. října 2009 Český Brod.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Přijímací řízení 2016 základní informace.
BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE. BÝT ČLENEM PROFESNÍ ORGANIZACE Být členem asociace znamená: nestát "mimo" profesní dění, mít možnost se potkávat a vyměňovat.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
MUZEOEDU.CZ jako společná platforma edukačních pracovníků muzeí a galerií Mgr. Pavla Vykoupilová PERSPEKTIVY ČESKÉ MUZEJNÍ EDUKACE 10. – 11. května 2016.
Michala Krejčí MONITOROVACÍ INDIKÁTORY ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
Učitelé pro učitele UPROU ( ). UPROU  Tento projekt je spolufinancován Evropským sociální fondem (75%) a státním rozpočtem ČR (25%).  OP RLZ.
Šachy do škol Projekt Šachového svazu ČR. O projektu: Šachy jsou součástí školních osnov ve více než 30 zemích světa Na základě řady studií přijal v roce.
Škola pro všechny Setkání koordinátorů inkluze ZŠ Jeseník, Fučíkova
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
„Okna technickým oborům dokořán“
NEPROFESIONÁLNÍCH KLUBŮ
Přijímací řízení pro školní rok 2017/18
Přijímací řízení ve školním roce 2016/2017
Přijímací řízení pro školní rok 2017/18
Šachy do škol 2016/2017 Pavla Tryhubová.
Tisková konference zahájení školního roku 2009/2010
1. kolo přijímacího řízení
Moderní metodické materiály a metody výuky angličtiny pro 1. a 2
Hrozby a příležitosti pro vzdělávání v pražském prstenci
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Malotřídní základní škola optikou současné právní úpravy
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Nové přístupy k využití ict ve výuce přírodovědných předmětů na základních, středních školách CZ.1.07/1.1.07/ CZ.1.07/1.1.07/
4. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Český Těšín, reg. č. CZ /0.0./0.0/15_005/ prosinec.
Setkání kariérových poradců
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Vítejte na třetí místní konferenci
Informace o projektu IKAP
Projekt Šachového svazu ČR
Model intenzivní podpory
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Pracovní setkání středních škol
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Školní vzdělávací program
V. Setkání se starosty obcí
Transkript prezentace:

Šachy do škol 2016/17

Obsah: Zapojení škol Výhody pro školy Co musí školy splnit Úvod Zapojení škol Výhody pro školy Co musí školy splnit Školení a semináře Personální struktura Závěr

Motto Cílem výuky šachu ve školách je rozvoj intelektu dětí za pomocí šachové hry. DOBRÁ ZPRÁVA NA ÚVOD Polská ministryně školství vyhlásila, že šachy se budou od školního roku 2017/18 vyučovat na všech základních školách. Účastníci mezinárodních konferencí Šachy do škol se jednomyslně shodli na tom, že ve škole mají učit šachy učitelé.

2. Zapojení Škol: Základní školy Střední školy DDM – některé školy pod nimi provozují kroužky. Kroužek je v prostorách školy a školy jsou informované o účasti v projektu. Poslat přihlášku nejpozději do 30. 9., možnost vstoupit bude i v pololetí- přihláška do 31. 1. . Škola vyplňuje přihlášku jen při vstoupení do projektu, v dalších letech posílá pouze mailem informace o formě výuky, počtu dětí a objednávce metodických materiálů. Pokud tyto informace škola nepošle, neznamená to, že bude z projektu vyřazena. Úkolem krajského manažera bude školu kontaktovat a údaje zjistit.

3. Výhody pro školy 2016/17 Výukový program Learningchess.net – zdarma. Možnost připojení na interaktivní tabule, v češtině, přístup pro všechny žáky v kroužku formou podlicence- mohou se kdekoliv připojit (tablet, chytrý telefon). Metodické materiály Každý rok min. 10 ks cvičebnic zdarma dle vlastního výběru. Bude možné dle zájmu a možností zásob získat až 30 ks na jednu školu, v případě, že jiné školy cvičebnice nevyčerpají. Pro nové školy navíc 1ks metodiky pro učitele a 1ks sbírky úloh. Pomoc garanta při rozjezdu výuky Bude nabíhat postupně dle toho jak se v krajích podaří garanty najít. Úkolem garanta bude pomáhat učitelům s rozběhnutím kroužku a metodikou. Bude placen převážně z rozpočtu Šdš. Příspěvek 3000,- Kč pro NP a PP (pro 1.stupeň ZŠ) Výjimka pro již zapojené školy, které příspěvek čerpaly a nebudou splňovat podmínku NP na 1.stupni. Vstupní školení a následné semináře Do podpory vzdělávání patří také konzultace s garantem, možnost účastnit se šachového soustředění mládeže či vytvoření vzorových lekcí.

4. Co musí školy splnit -Doporučený počet je 10 dětí- může být i méně -Přihlásit se do projektu nejpozději do 30. 9. (31. 1.) -U škol, kde bude NP nebo PP uzavřít smlouvu do 15.10. (15. 2.) -Do 20. 6. odeslat manažerovi projektu zprávu o činnosti Odpadá skenování třídní knihy a výkaz o docházce dětí (u NP a PP), zaslat pouze stručnou zprávu o průběhu kroužku s připomínkami či náměty, co do budoucna změnit. -Propagace projektu ve škole Prezentace projektu ve škole- když už tam budeme, mělo by to být vidět. U škol čerpajících příspěvek to budeme vyžadovat. Škola poskytne prostor – nástěnku či www stránky a trenér nebo manažer zajistí obsah.

G A R N T 5. Školení a semináře min. trenéři 3. třídy Financování: rozpočet Šdš nebo jiné zdroje- obec, škola Zpětná vazba přímo v hodině- 1x za měsíc, konzultace Účast na školeních a seminářích pro garanty vzdělávání učitel trenér garant

6. Personální struktura Republikový manažer garanti Krajští manažeři Zástupci regionů ambasador ODMĚŇOVÁNÍ: První část do 31.12.- zohledňuje činnost při náboru nových škol a činnosti při rozjezdu nového školního roku. Druhá část do 30. 6.- splnění povinností během školního roku. Soutěž o manažera roku- hlavním kritériem je počet nově zapojených škol.

7. ZÁVĚREM Hlavní úkoly pro školní rok 2016/17: Seznámit s novou koncepcí stávající školy Dále školy, kde probíhají kroužky mimo Šdš Postupně prezentovat na školách, kde šachy nejsou K tomu by měl hodně pomoci nový výukový portál learningchess.net, který získají zapojené školy ZDARMA. Tento program podporuje nové formy učení- interaktivní tabule, počítače. Mým hlavním úkolem kromě pomoci vám, krajským manažerům s rozjezdem nové koncepce Šdš bude hlavně: Propagace projektu na MŠMT, krajích a v médiích Zařazení Přeboru škol do věstníku MŠMT a navázání užší spolupráce s AŠSK Získání dalších financí (dotace, sponzoří)