Mobilní telefony a tablety

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Počítače v běžném životě kolem
Advertisements

Využití cloudových služeb ve školství
Nokia PC Suite, synchronizace mobilu s PC Martin Bambula MA3811.
Můj mobilní telefon Nokia 6303 classic.
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Martin Holý Mobilní zařízení.
* Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon, jehož uživatel však není.
Mobilní telefony Ondřej Prokop Jiří Larva Kamila Chytalová
MOBILNÍ TELEFONY.
Ing. Roman Danel, Ph.D. Institut ekonomiky a systémů řízení Hornicko – geologická fakulta.
je hardware, kterým počítač pořizuje data.
Představujeme službu Samepage
Systémové pojetí hospodářské organizace
Počítač a jeho příslušenství. Počítač a jeho příslušenství.
Vyučovací předmět Počítače Seznámit žáky s moderní informační a komunikační technologií a poznat její možnosti - PC, internet, mobilní telefon Umožnit.
Nejnovější technologie Nové tvary budov v Koreji.
Mobily dneška a zítřka aneb Dnes neprodejné, Zítra žádané… Patrick Zandl – Pipeline a.s. Premium SMS agregator.
Informační a komunikační technologie 8. ročník Multimédia – nastavení počítače Bohumil Bareš.
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Seznámení s internetem Autor:
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Svět techniky a já Marie Luptáková.
Telefonování přes Internet
Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa
Základní pojmy v informatice
Tablety (mobilní zařízení)
Mobilní Marketing. Co je Mobilní Marketing? Všechna řešení, která využívají nástrojů mobilní komunikace pro komunikaci s uživatelem a zákazníkem. SMS,
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Elektronické učebnice
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_132_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Počítač a příslušenství
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
GSM.
Eliška Běhounková Veronika Kalinová
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Windows 7 – nastavení spořiče.
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
 Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
Tablety střední třídy Michael Hřib
IMac 27“ Martin Čollák. Obsah Výrobce HW – procesor – grafická karta a display – disk – komunikace SW Pohled uživatele.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Prezentaci vytvořila : Veronika Jusková Nikola Chylková Alena Bujnochová Martin Kašpárek 1b.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
ÚVOD DO PŘEDMĚTU INFORMAČNÍ TECHNOLOGIE. OPERAČNÍ SYSTÉM Je v informatice základní programové vybavení počítače (tj. software), které je zavedeno do paměti.
Co je to skype ? je peer-to-peer program, umožňuje provozovat Instant messaging, internetovou telefonii(VoIP), videohovory a přenos souborů instalace.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_56_Inf8_9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Mobilní komunikace.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_8B_3B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:8. Tematický okruh,
NEPOČÍTAČE – DALŠÍ DIGITÁLNÍ PŘÍSTROJE. OBSAH 1) Počítače Počítače 2) Pojem „digitální“ Pojem „digitální“ 3) Využití dig. technologií ve spotřební elektronice.
Z čeho se skládá počítač. Opakujeme: Informatika Informatika se zabývá zpracováváním informací.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
iPhone je produkt společnosti Apple, který v sobě spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení.
Informační a komunikační technologie 5. Co je to počítač, jeho využití Autor : RNDr. Zdeněk Bláha.
Formy komunikace na internetu. 1. Elektronická pošta -  Jeden z nejstarších způsobů komunikace na internetu  - odděluje v ové adrese.
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
2OP484 Manažerská informatika 4 Google Suite
OPERAČNÍ SYSTÉMY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Asistivní technologie pro mobilní zařízení PV072 Seminář z asistivních technologií Vít Vaněk
Informační a komunikační technologie
Firmware počítače a jeho význam Tematická oblast: Úvod do předmětu
SOCIÁLNÍ SÍTĚ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Herní zařízení-tablety
Augmentovaná realita Michal Černý.
Počítače v běžném životě kolem
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Transkript prezentace:

Mobilní telefony a tablety Zuzka Dorňáková Já jsem si pro vás připravila prezentaci o mobilních telefonech a tabletech

Obsah Řeknu vám : Něco o mobilních telefonech Mobilní telefon Využití mobilních telefonů Historie mobilních telefonů Tablety Historie tabletů Tablety jako pomůcky ve škole Řeknu vám : Něco o mobilních telefonech Využití mobilních telefonů Historie mobilních telefonů Něco o tabletech Historie tabletů A Tablet jako pomůcka ve škole

Mobilní telefon Mobilní telefon (hovorově mobil) je elektronické zařízení, které umožňuje uskutečňovat telefonní hovory jako normální telefon. Mobilní telefon je elektronické zařízení které umožnuje telefonní hovory avšak nemusí být na místě s telefonní přípojkou. Mezi největší producenty mobilů patří:Apple,Huawei,Nokia,Samsung a pár dalších.

Využití mobilních telefonu telefonování posílání textových zpráv (SMS) vibrační zvonění hodiny, budík, kalendář, poznámky (záleží na aplikacích (app), které si stáhnete do mobilu) posílání multimediálních zpráv (MMS) hudební přehrávač, přehrávání hudebních souborů (např. mp3, wma, flac) A mnoho dalších Využití mobilních telefonů: Mobilní telefony vám umožní: Telefonování Posílání zpráv Hodiny a nastavení budíku Videohovory většinou přední kameru dotykový displej přehrávač videa Bluetooth A mnoho dalších

Historie mobilních telefonu První mobilní telefon představil Dr. Martin Cooper v roce 1973 2005- mobilních uživatelů je už 2,14 miliard. První mobilní telefon představil doktor Martin kupr v roce 1973 a jmenoval se Motorola DynaTak Rok 1992, byla poslána první esemeska na světě .Rok 2005, mobilních telefonu je něco přes 2 miliardy

Tablety . Tablet je označení pro přenosný počítač ve tvaru desky s integrova nou dotykovo u obrazovk ou. Tablety: Tablet je vlastně počítač ve tvaru desky . Místo fyzické klávesnice se často používá virtuální klávesnice na obrazovce. V dubnu 2010 uvolňuje společnost Apple svůj výrobek iPad,což je tablet zaměřený na konzumaci multimédií.

Historie tabletu Elektrická zařízení se vstupem a výstupem dat na plochém informačním displeji existovala již v roce 1988. Tablet a s ním související speciální provozní software úzce souvisí s technologií stylus, a proto má rozvoj tabletu hluboké historické kořeny. Elektrická zařízení se vstupem a výstupem dat na plochém informačním displeji existovala již v roce 1988

Tablet jako pomucka pri výuce Tablet začaly využívat školy při výuce. Tablet začaly využívat školy při výuce. Výhodou je, že díky tomu odpadá žákům nošení těžkých učebnic. Tablety také mohou být využity jako nástroj k ověřování znalostí žáků

Zdroje https://www.google.cz/search?q=mobiln%C3%AD+telefony+a+tablety&source=lnms&tbm=isch&sa=X& ved=0ahUKEwjfgu- WtbXTAhUEthoKHVdMDToQ_AUIBygC&biw=959&bih=957#tbm=isch&q=tablety&imgrc=uXAawwc1XBD 5lM: https://www.google.cz/search?q=mobiln%C3%AD+telefony+a+tablety&source=lnms&tbm=isch&sa=X& ved=0ahUKEwjfgu-WtbXTAhUEthoKHVdMDToQ_AUIBygC&biw=959&bih=957#tbm=isch&q=mobily https://www.google.cz/search?q=mobil+iphone&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjyl9Ow ubXTAhWBcBoKHYEIBzkQ_AUIBigB&biw=1920&bih=957#imgdii=owCdEslxFsvgqM:&imgrc=Fv7YkpVe vkPkcM:

Děkuji za Pozornost