K R U Ž N I C E Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konstrukce trojúhelníku 5. ročník
Advertisements

ÚLOHY Z GEOMETRIE č. 3 Učivo – Obdélník, čtverec
Vzájemná poloha přímky a kružnice (kruhu)
Vzdělávací oblast: Matematika Autor: Mgr. Robert Kecskés Jazyk: Český
Kružnice, konstrukce kružnice 4. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
13.1 Kružnice, kruh Co mají obrázky společného?
Tečna ke kružnici – vlastnosti, využití Thaletovy kružnice
ÚLOHY Z GEOMETRIE č. 7 Učivo – Konstrukční úloha
37.1 Vzájemná poloha dvou kružnic
9.1 Trojúhelník - konstrukce, druhy
Konstrukce čtverce 5. ročník
Konstrukce obdélníku 5. ročník
KRUŽNICE.
ÚLOHY Z GEOMETRIE Učivo – KRUŽNICE A KRUH
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Kružnice a kruh – vlastnosti, rozdíly
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Geometrie Ročník : 5.
Vzájemná poloha přímky a kružnice
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Geometrie Ročník :
19.1 Kružnice, kruh (průsečíky) - konstrukční úlohy
Jednoduché konstrukce (střed a osa úsečky, osa úhlu, tečna)
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Není –li uvedeno jinak, je tento.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: květen 2012 Ročník: 6. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
Vzdělávací obor: Matematika
61.1 Kružnice trojúhelníku vepsaná
33.1 Úhlopříčky čtverce a obdélníku, jejich vlastnosti
34.1 Souřadnice bodů, osy souřadnic x, y
ROVNOBĚŽKY 4. ročník Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická,
15.1 Osa a střed úsečky Popiš, co vidíš na obrázcích.
18.1 Pravý úhel, pravoúhlý trojúhelník
Vzájemná poloha dvou kružnic
Vzájemná poloha kružnice a přímky
* Kružnice a kruh Matematika – 8. ročník *
VZÁJEMNÁ POLOHA KRUŽNIC
Konstrukce trojúhelníku 4. ročník
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autor: Mgr. Jana Pavlůsková Datum: duben 2012 Ročník: 8. Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace Tematický.
10.1 Čtverec D C D C a D C Vrcholy čtverce A , B , C , D
38.1 Zásobník – Geometrické tvary
Hlují čísla na desetitisíce
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
11.1 Kružnice trojúhelníku opsaná
MNOŽINY VŠECH BODŮ DANÉ VLASTNOSTI
25.1 Rovnoběžníky Prohlédni si obrázky a pokus se říci, co je spojuje.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Konstrukce čtverce 4. ročník
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Matematika a její aplikace.
Kruh, kružnice Základní pojmy
Co mají společného tyto obrázky???
Kruh, kružnice Matematika 8.ročník ZŠ
VY_42_INOVACE_416_VZÁJEMNÁ POLOHA KRUŽNICE A PŘÍMKY Jméno autora VMMgr. Václav Hendrych Datum vytvoření VM prosinec 2012 Ročník použití VM 8. ročník Vzdělávací.
Autor: Mgr. Radek Martinák Kruh – popis, praktické využití Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová BRAINSTORMING VŠECHNY OBRÁZKY BY SE DALY SHRNOUT DO JEDNOHO TÉMATU KONSTRUKCE.
Obvod a obsah lichoběžníku Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: VY_32_INOVACE_29_M7_lichobeznik_obvod_obsah.
Kruh, kružnice Základní pojmy
Kruh, kružnice Základní pojmy
Množina bodů dané vlastnosti
OSA SOUMĚRNOSTI Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika
Rýsování kolmic Matematika 4. ročník Lenka Blažková 2012.
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
Kružnice – popis, praktické úlohy
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika
Základní konstrukce Kolmice.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 42 INOVACE 01 Matematika a její aplikace.
IV. část – Vzájemná poloha dvou
TÉMA: Rýsování čtverce
TÉMA: Úlohy na rýsování kolmic a rovnoběžek
Transkript prezentace:

K R U Ž N I C E Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika Autor: Mgr. Martina Durinová

VYMYSLI CHARAKTERISTIKUTVARŮ A TĚLES Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika CO UŽ UMÍME VYMYSLI NĚKOLIK PŘÍPADŮ, KDY NEBO KDE SE MŮŽEME SETKAT S DANÝMI TVARY, ČI TĚLESY KRUŽNICE KRUH KOULE _______________ _______________ _______________ _______________ _______________ _______________ _______________ _______________ _______________ VYMYSLI CHARAKTERISTIKUTVARŮ A TĚLES

r d S k k (S; r = 4 cm) KRUŽNICE NOVÁ LÁTKA Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika NOVÁ LÁTKA KRUŽNICE JE JEDNODUCHÁ UZAVŘENÁ KŘIVKA, OZNAČUJE SE k r d MÁ SVŮJ STŘED, OZNAČUJE SE S S OD STŘEDU, KE KTERÉMUKOLI BODU NA KRUŽNICI JE STEJNÁ VZDÁLENOST k ÚSEČKA OD STŘEDU K BODU NA KRUŽNICI SE JMENIJE POLOMĚR OZNAČUJE SE r k (S; r = 4 cm) NEJDELŠÍ ÚSEČKA, KTERÁ PROCHÁZÍ STŘEDEM SE NAZÝVÁ PRŮMĚR A OZNAČUJE SE d

VYTVOŘ SLOVNÍ ÚLOHU S DANÝM TÉMATEM A VYTVOŘENÝM MATERIÁLEM Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME NARÝSUJ TŘI SOUSTŘEDNÉ KRUŽNICE (KRUŽNICE SE STEJNÝM STŘEDEM, ALE RŮZNÝM PRŮMĚREM) VYNIKNE TI TERČ. VYTVOŘ TŘI STEJNÉ TERČE A VYZNAČ, JAK NA NĚ DĚTI STŘÍLELY. VYTVOŘ SLOVNÍ ÚLOHU S DANÝM TÉMATEM A VYTVOŘENÝM MATERIÁLEM

ZAPAMATUJ SI : „GEOMETRIE JE PŘESNÁ A ČISTÁ PRÁCE“ Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME RÝSUJ POSTUPNĚ, PO JEDNOTLIVÝCH KROCÍCH Sestroj kružnici k (S; r = 25 mm) V kružnici vyznač dva na sebe kolmé průměry AB, CD Dále narýsuj úsečku AC, sestroj její střed a označ ho P Pak narýsuj přímku PS a její průsečíky s kružnicí označ R a S Vyznač průměr TR a na něj kolmý průměr UV Při přesném rýsování máš kruh k rozdělený na stejné díly, vybarvi každý jinou barvou. Kruh je rozdělen na ___ dílů. Sousední body na kružnici spoj vždy úsečkou Pomocí vrcholů zapiš název vzniklého mnohoúhelníku: ______________________ ZAPAMATUJ SI : „GEOMETRIE JE PŘESNÁ A ČISTÁ PRÁCE“

Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME ČTYŘI KAMARÁDKY SI KOUPILY BUBLIFUKY A SNAŽILY SE VYTVOŘIT CO NEJVĚTŠÍ BUBLINY. KÁTĚ SE PODAŘILA BUBLINA O POLOMĚRU 35 mm, SIMONĚ O PRŮMĚRU 4 cm, KAROLÍNĚ O POLOMĚRU 3 cm A LINDĚ O PRŮMĚRU 68 mm. KTERÉ Z DÍVEK SE PODAŘILA NEJVĚTŠÍ BUBLINA? BUBLINY NARÝSUJ.

Draw a circle k with center S and radius of 56 mm. Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika circle center kružnice střed Draw a circle k with center S and radius of 56 mm. Narýsuj kružnici k se středem S a poloměrem 56 mm. Draw a circle l with center S and a diameter of 1 dm. Narýsuj kružnici l se středem S a průměrem 1 dm.

VYBER SI JEDEN Z OBRÁZKŮ A POKUS SE HO NARÝSOVAT Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika PROCVIČUJEME VYBER SI JEDEN Z OBRÁZKŮ A POKUS SE HO NARÝSOVAT

POUŽITÉ ZDROJE http://office.microsoft.com/cs-cz Elektronické učební materiály – I. stupeň Matematika POUŽITÉ ZDROJE http://office.microsoft.com/cs-cz J.Justová, M 5.ročník (Alter 2005) ISBN 80-7245-071-9