Vítejte v Jičíně!!!.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Kraje ČR Karlovy Vary Ústí n. L. Jihlava Zlín Hradec Králové.
Advertisements

Jihočeský kraj Sídlo Jihočeského kraje je v Českých Budějovicích Počet obyvatel je asi Nejvyšší bod je Plechý 1378 m Tento kraj má 7 okresů Do.
JIHOČESKÝ KRAJ MĚSTO TÁBOR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
ZLÍNSKÝ KRAJ. MAPA Základní statistiky Krajské město: Zlín Hejtman: Libor Lukáš Rozloha: km² Počet obyvatel: Hustota zalidnění: 149 obyvatel/km².
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
VELKÁ BRITÁNIE WALES. WALES - velšsky Cymru – ve staré velštině to znamená „krajan“ - jméno Wales pochází z germánského slova Walha, které znamená „cizinec“,
Zpracovala Mgr. Andrea Žylová DUM/VYDMUCHOV/ŽYLOVÁ/ČLOVĚK A PŘÍRODA /006.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_16_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: ČESKO - SEVEROVÝCHOD Základní škola Libina, příspěvková.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_03_ZEMĚPIS Téma: Liberecký kraj Ročník: 9. Číslo.
KANADA 1. VYHLEDEJ V ATLASE, SE KTERÝMI STÁTY KANADA SOUSEDÍ : KANADA USA.
-Adriana Štosová 8.A ZÁKLADNÍ INFORMACE: Krajské město:České Budějovice Rozloha:10056 km 2 Počet obyvatel: – (r.2008) Hustota zalidnění:63.
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_14_Královéhradecký kraj Téma:
Královéhradecký kraj. Základní údaje Na severu kraje se vypínají Krkonoše a Orlické hory, směrem k jihozápadu se krajina svažuje do úrodné Polabské nížiny.
ČESKÁ AGENTURA NA PODPORU OBCHODU/CZECHTRADE Regionální exportní místa CT PhDr. Adriana Dohnalová.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Pardubický kraj Jméno autora: Mgr.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_15_ZEMĚPIS Téma: Zlínský kraj Ročník: 9. Číslo.
Londýn II.- oblasti cestovního ruchu Mgr. Simona Steinbauerová Zeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Jihočeský kraj Jméno autora: Mgr.
Královéhradecký kraj Rozloha:4759 km2 Počet obyvatel:
Zeměpis – 9.ročník Správní členění ČR VY_32_INOVACE_
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
LIBERECKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
STÁŘÍ A VÝVOJ STÁRNUTÍ POPULACE V ČESKÉ REPUBLICE A JEJÍCH KRAJÍCH
Českomoravská subprovincie
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ Kraj spisovatelů: Alois Jirásek (Hronov)
Celostátní síť pro venkov Severozápad
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Česká republika Obyvatelstvo
LIBERECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-28 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Středočeský kraj Název školy: ZŠ Salvátor
KRÁLOVÉHRADECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-33 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
OLOMOUCKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Alena Darebná
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Halže,
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-38 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Mikroregion Miroslavsko Číslo: EU DUM 5_15 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína.
TÉMA: Národní parky a chráněné krajinné oblasti
Vypracoval: Petr Sobek
Středočeský kraj Pravidla soutěže = poznávací soutěž = START!
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Základní údaje Název – Česká republika, Česko (spor)
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_18_VLASTIVĚDA
Autor: Mgr. Karolina Pátková
Krajina v okolí domova VY_32_INOVACE_17
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Světové strany
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
Zlínský kraj. Zlínský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
univerzitní výcvikové a rekreační středisko
Města České republiky kvíz 1.část spustit
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Sever Moravy Vyhledávejte ve své příruční mapě.
OP VK Využívání ICT Sada č. 3 - Z - 8. ročník
K jednotlivým písmenům uveďte kraj nebo stát:
SVĚTOVÉ STRANY Tereza Skálová.
SMĚROVÁ RŮŽICE S - sever J - jih V - východ Z - západ
Základní škola, Hradec Králové
Jihočeský kraj.
Ústecký kraj Marková Vendula.
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Liberecký Kraj Ondřej sedlák.
Karlovarský kraj Zárubová Eliška.
Základní škola, Hradec Králové
Transkript prezentace:

Vítejte v Jičíně!!!

Budovu Okresního ředitelství Policie ČR v Jičíně najdete v centru města, které leží 90 km od Prahy směrem na severovýchod a je rovněž nazýváno „vstupní branou do Českého ráje“. Okres Jičín se rozkládá na 886 km2 v severozápadní části Královehradeckého kraje. V rámci kraje pak sousedí na severu s okresem Semily, na východě s okresem Trutnov a na jihu s okresem Hradec Králové. Dále hraničí na jihozápadě s okresem Nymburk a na západě s okresem Mladá Boleslav. Kde nás najdete? hjj

Okres Jičín V okrese je 111 obcí, z toho jsou 3 s rozšířenou působností, ( Jičín, Hořice, Nová Paka ). K trvalému pobytu je na našem okrese hlášeno 77 306 obyvatel. V okresním městě Jičíně žije 16 300 obyvatel. Hustota zalidnění okresu je pak 87 obyvatel na 1 km2.

Čím jsme zajímaví? Jičínsko se řadí svými přírodními krásami mezi turisticky nejatraktivnější v republice. K těm nejnavštěvovanějším místům patří Prachovské skály, Jinolické rybníky, gotický hrad Kost, zámky Humprecht, Dětenice a Staré Hrady, zřícenina hradu Pecka a Podkrkonošské muzeum v Nové Pace. Většinu okresu vyplňuje Jičínská pahorkatina. Na severozápadě okresu se nacházejí pískovcová skalní města – Prachovské skály a část Českého ráje. Severovýchod okresu patří do hornatého Podkrkonoší.

Město Jičín Samotné město Jičín je jakýmsi průsečíkem dopravních tepen, neboť se zde sbíhají tři komunikace I. třídy, které město spojují jednak s oblastí středních a severních Čech a dále s oblastí severní Moravy.

Obvodní oddělení v rámci OŘP