Identifikátor materiálu: ICT- 7-26 Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba kornspitzů Autor Hana Nykodymová Anotace Student se naučí zhotovit těsto na cereální pečivo, vytvarovat kornspitz , nechat vykynout a upéct Druh učebního materiálu prezentace Typ vzdělávání střední Ročník 1. – 4. Datum vytvoření Leden 2013
Pečivo cereální Výrobky zdravé výživy
Kornspitz
Receptura Mouka pšeničná hladká 100 kg Kornmix super 36 kg Droždí tekuté 6, 5 kg Sůl 3 kg Voda 80 kg
Způsob vedení těsta Těsto vedeme na záparu : Zápara : cereální směs voda 65 °C doba zrání 30-90 minut
Příprava těsta Zápara Ostatní suroviny dle receptury Vše mícháme v díži. Pomalý chod :7 minut Rychlý chod : 8 minut Vymísené těsto necháme 5 minut zrát .
Tvarování výrobků Vyzrálé těsto vydělíme a klonky stáčíme v rohlíkovém stroji. Obr.1. – stočený řez Obr.2. – vydělený řez
Dohotovení výrobků . Rohlíky obalujeme v žitné mouce a odsazujeme přímo na plechy, které dáme do kynárny. Režim kynutí : Teplota : 35 °C Vlhkost : 80% Doba kynutí : 45 minut
Kynutí a pečení Dobře nakynuté výrobky sázíme do pece. Pečící režim: teplota pece : 230°C doba pečení : 15 minut pára : ano, po celou dobu
Zpětná vazba Popiš přípravu zápary Udej pečící režim kornspitzů
Použitý materiál Receptura technologický postup : firma Backaldrin Foto : autor