C# konzole – Objem kvádru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘÍKAZ for úkol 1_47.
Advertisements

Úroky ve slovních úlohách Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Hustota látky Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkŠestý - prima Stručný.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Pravopis ů, ú Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření RočníkNižší.
Zobrazení kulovým zrcadlem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník4.
Vypařování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření RočníkOsmý - tercie Stručný.
Jednoduchá HTML stránka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013.
Práce se spojnicovým diagramem Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
Závislost odporu kovového vodiče na teplotě Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastFYZIKA - Kmitání, vlnění a.
Užití složeného úrokování Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika.
C# konzole – Program prodej a zisk Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování.
CSS styly Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastTvorba WWW stránky v HTML Datum vytvoření2013 Ročník2 Stručný.
Pravopisná hlídka Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastPravopis vesele i vážně Datum vytvoření
Aritmetický průměr Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastMATEMATIKA - Finanční matematika a statistika Datum.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaMatematika 6 NázevDesetinná čísla_8.
Mnohočleny Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Matematika – výrazy s proměnnými Datum vytvoření
Věty o shodnosti trojúhelníků
Průměrná rychlost Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Úrok Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
PRENDRE LE TRAIN Tematická oblast Život ve Francii Datum vytvoření
Pravopis tvarů zájmena já
C# konzole – TEST Program spotřeba vody
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o., Orlová-Lutyně
Složené úrokování Tematická oblast
C# konzole – TEST – Program nákup
Reliéf podle Arcimbolda
Název vzdělávacího materiálu
Sčítání a odčítání mnohočlenů
C# konzole – Vstup a výstup
Jednoduché úrokování Tematická oblast
C# konzole – Podíl dvou čísel, podmínka IF
Batové dávky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Vojtěch Mrózek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Práce se sloupkovými diagramy
Pravopisné veršování Tematická oblast Pravopis vesele i vážně
Název vzdělávacího materiálu
Velká písmena / velké osobnosti
Název vzdělávacího materiálu
Sloupkový diagram Tematická oblast
Elektrická energie Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Dělení mnohočlenů mnohočlenem
Rovnoměrný pohyb Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Název vzdělávacího materiálu
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Rychlost a zrychlení kmitavého pohybu
Příčné zvětšení zrcadla
Ohyb světla na optické mřížce
C# konzole – Program emoce
C# konzole – Součet dvou čísel
Konstrukce trojúhelníku podle věty sus
Konstrukce trojúhelníku podle věty Ssu
VĚC - POMNÍK Tematická oblast
Násobení lomených výrazů
C# konzole – Program pro výpočet výrazu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Coulombův zákon Tematická oblast FYZIKA - Kmitání, vlnění a elektřina
Dělení mnohočlenů jednočlenem
Dělení lomených výrazů
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Interference na tenké vrstvě
Obvod a obsah rovnoběžníku
Konstrukce lichoběžníku
Zobrazení tenkou čočkou
Kontrolní práce – složené lomené výrazy
C# konzole – Textový výstup
MATEMATIKA – ARITMETIKA 6
Pythagorova věta Tematická oblast Planimetrie Datum vytvoření Ročník
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

C# konzole – Objem kvádru Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013 Ročník3 Stručný obsahVýpočet objemu kvádru v konzolové aplikaci v jazyce C#. Způsob využitíStudenti realizují algoritmus pro zadání tří čísel a, b, c a výpisu počítačem vypočteného objemu kvádru o těchto stranách. AutorMgr. Michal Mikláš KódVY_32_INOVACE_35_IMIK14

Zadání Napište program který si zapamatuje zadané strany kvádru (celá čísla) z klávesnice, do proměnné objemkvadru vypočte objem kvádru o zadaných stranách a vypíše jej do příkazového řádku. Vyřešte nejprve následující otázky: Pokud si nejste jisti vzorcem pro objem kvádru, tak se jej pokuste nalézt na internetu. Kolik proměnných budeme v našem programu na objem kvádru potřebovat? V jakých krocích bude náš program probíhat?

Řešení úvodních otázek

int a, b, c, objemkvadru; Console.WriteLine("Ahoj, ja jsem program na scitani dvou cisel."); Console.WriteLine("Zadej prvni cislo:"); a = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Zadej druhe cislo:"); b = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Zadej treti cislo:"); c = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Vysledek je:"); objemkvadru = a * b * c; Console.WriteLine(objemkvadru); Console.ReadKey(); Výsledný algoritmus

namespace ConsoleApplication7 { class Program { static void Main(string[] args) { int a, b, c, objemkvadru; Console.WriteLine("Ahoj, ja jsem program na scitani dvou cisel."); Console.WriteLine("Zadej prvni cislo:"); a = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Zadej druhe cislo:"); b = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Zadej treti cislo:"); c = int.Parse(Console.ReadLine()); Console.WriteLine("Vysledek je:"); objemkvadru = a * b * c; Console.WriteLine(objemkvadru); Console.ReadKey(); } Výpis kompletního zdrojového kódu konzolové aplikace