Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ANIMACE škol Šumperk, Slovníček pojmů „bruselština“ MAS – „místní akční skupina“ IROP – „integrovaný regionální operační program“ OP VVV –
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE VÝZEV č. 02_16_023 a 02_16_023 Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
PORTÁL MS2014+ URL Aplikace MS Nastavení informačního systému MS Získání přístupových kódů -
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
Animace škol (šablony). Termíny Schválení šablon – začátek dubna 2016 (vyjednávání s EK) Avízo výzvy – duben 2016 První výzva (vlna) – květen 2016 Právní.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Představení projektu „Zvyšování kvality základního vzdělávání na území ORP Otrokovice“ Reg. č. CZ.1.07/1.1.00/
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Proč je dobré požádat o prostředky ze šablon. Je to jednoduché Není to souboj o peníze – vyjdou na každou školu Žádost o podporu i zprávy o realizaci.
 OP VVV, MŠMT ČR  Průběžná výzva – 3 vlny (r. 2016, 2018, 2020)  Úroveň reflektující potřeby území = Prolnutí s výstupy z MAP (2. vlna)  Alokace –
Inkluzivní vzdělávání pro Olomoucký kraj
Problematika šablon pro MŠ.
Individuálně, ale společně a jinak
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Rozvoj kapacit pro výzkum a vývoj Praha, 23. listopadu 2016.
Výzva OP VVV 02_16_034 Implementace krajských akčních plánů I.
SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ V KONTEXTU OP VVV
Členská schůze MAS Nepomuk,
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Šablony pro SŠ a VOŠ 21. září 2017 Doksy Mgr. Lucie Ptáková
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Techniky práce s mentálně postiženými
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/

KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Průběh čerpání - Šablony pro SŠ/VOŠ I..
Návrhy možných inkluzivních opatření pro MAP ORP Litvínov
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Průběh tvorby Školních akčních plánů (ŠAP) v Libereckém kraji
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice
Animace škol (šablony)
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
v Základní škole Holčovice
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Místní akční plán rozvoje vzdělávání na Písecku II
Zkušenosti Gymnázia, Praha 5, Na Zatlance 11
Realizace projektu na 7. základní škole a mateřské škole Plzeň
Strategické řízení a plánování
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Akční plán - plánované společné aktivity
Šablony I a jejich realizace
Život bez střeva , Praha.
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
ZŠ Ostrava-Hrabůvka, Klegova 27 příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ

Základní informace Číslo výzvy: 02_16_022 Druh výzvy: průběžná Alokace: Kč Fond: ESF jednoduchost, malá administrativní náročnost a také možnost dobře reflektovat potřeby školy

Časové nastavení Zveřejnění avíza výzvy: duben 2016 Ukončení příjmu žádostí o podporu: Nejzazší datum pro ukončení fyzické realizace projektu: druhá polovina roku 2019 Délka trvání projektu: 24 měsíců Udržitelnost: nerelevantní

Výše podpory na 1 projekt Minimální Kč Maximální Kč + (počet dětí/žáků školy x 2200 Kč) Školy mohou volit projekty složené ze šablon až do této výše.

Výše podpory na 1 projekt Případ MŠ+ZŠ: Kč za MŠ Kč za ZŠ = Kč + (počet dětí/žáků školy x 2200 Kč)

Oprávnění žadatelé Mateřské školy Základní školy Mateřské a základní školy Zapsané v rejstříku škol a školských zařízení Ve školním roce, v němž žádost o podporu podávají, musí mít minimálně jedno dítě/žáka Partnerství není povoleno 1 subjekt (IČ) = jedna žádost

Cílové skupiny Děti v MŠ Pedagogičtí pracovníci MŠ včetně vedoucích pracovníků Rodiče dětí

Osobnostně profesní rozvoj pedagogů Podpora MŠ formou projektů zjednodušeného vykazování Personální podpora Usnadňování přechodu dětí z MŠ do ZŠ Cíl výzvy a podporované aktivity (pro MŠ)

Představení jednotlivých šablon Každá škola, která splňuje podmínky výzvy, může podat v této výzvě pouze jednu žádost = projekt

Šablony pro MŠ 1. Personální podpora 1.1. Školní asistent 1.2. Školní speciální pedagog 1.3. Školní psycholog 1.4. Sociální pedagog 1.5. Chůva 2. Osobnostně sociální a profesní rozvoj pedagogů MŠ 2.1. OSPRP MŠ v rozsahu 40 hodin 2.2. OSPRP MŠ v rozsahu 16 hodin 2.3. OSPRP MŠ – vzdělávání pedagogických pracovníků MŠ – DVPP v rozsahu 16 hodin 2.4. OSPRP MŠ - Specifika práce pedagoga s dvouletými dětmi 2.5. OSPRP MŠ – Profesní rozvoj předškolních pedagogů prostřednictvím supervize 2.6. OSPRP MŠ – Sdílení zkušeností pedagogů z různých škol prostřednictvím vzájemných návštěv 3. Usnadňování přechodu dětí z MŠ do ZŠ 3.1. Prevence logopedických vad a problémů komunikačních schopností u dětí v MŠ 3.2. Individualizace vzdělávání v MŠ 3.3. Odborně zaměřená tematická setkávání a spolupráce s rodiči dětí v MŠ

Děkujeme za pozornost.