1 1 Energetika v Mexiku Základní statistika Oligopolní trh – CFE (obdoba ČEZ), IPs (=nazávislí výrobci), výrobci pro vlastní spotřebu  Instalovaná kapacita:50.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečná integrace OZE do ES ČR
Advertisements

Investiční program ČEPS, a.s., do roku 2023
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR
Bezpečnost a spolehlivost provozu přenosové soustavy v kontextu MSK
Výroba a distribuce elektrické energie
Rozvodná elektrická síť
Přenosová soustava ČR - provozovatel ČEPS,a.s.
PRAŽSKÁ ENERGETIKA, a.s. PRE v nové situaci 11. září 2003 Ing. Drahomír Ruta.
ROZVOD ELEKTRICKÉ ENERGIE
Rozvodná elektrická síť
& KDO? PROČ? Studium Co po škole? PRÁCE VŠICHNI CHTĚJÍ PRAXI.
Nové technologie při správě a řízení soustavy ČR
Výroba elektrické energie - obecná část
Užitečnost BPS Ing. Jiří Zima, obchodní manažer
Rozvod elektrické energie
Řízení toků výkonů v PS Použití technických prostředků pro řízení propustnosti sítě Praha,
Strategický investiční plán ČEPS
Chytré sítě Smart grids.
Energetika. Snímek č. 2 Snímek č. 3 Snímek č. 4.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
DOPADY NEKOORDINOVANÉHO ROZVOJE FOTOVOLTAIKY 2. listopadu 2009 Praha, Centrum energetického poradenství PRE Tisková beseda ČSRES.
Kritické situace v PS ČR
 Větrná energie jakou součást obnovitelných zdrojů energie nabízí jedno z možných východisek při řešení globálních klimatických změn a mizejících ložisek.
Aktualizace Státní energetické koncepce
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Brno -
Lokální distribuční soustavy ( LDS)
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Modernizace a rozvoj přenosové soustavy ČR Ing. Vladimír Tošovský předseda představenstva a generální ředitel.
Problémy provozovatelů přenosových soustav v Evropě 10. září 2003 Ing. Ludmila Petráňová.
Distribuce a její politika. každá firma zvažuje, komu a kde bude své výrobky prodávat a jakým způsobem se jejich výrobek dostane ke konečnému spotřebiteli.
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Energetická společnost ČEZ, a. s. Petr Vobořil výkonný ředitel pro strategický rozvoj Tisková konference k výsledkům hospodaření za I. – III. čtvrtletí.
1 Zabezpečení dlouhodobé spolehlivosti přenosu v podmínkách mezinárodního trhu s energií Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Stav otevření trhu a energetické legislativy v ČR z pohledu spotřebitelů a nezávislých výrobců Ing. Bohuslav Bernátek - ENERGETIKA TŘINEC, a. s. Ostrava.
Odvětví průmyslu Česka
PRŮMYSLOVÁ ZÓNA nad OEZ Letohrad
1 Cenová úroveň roku 2003, vývoj cen pro OZ 1. a 2. etapy otevírání trhu, problematika LDS – stručné shrnutí a úvod dalšího bloku Asociace Energetických.
Názor průmyslového spotřebitele na Státní energetickou politiku K.Šimeček - SVSE Seminář AEM,Poděbrady 3/2003.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Výroba elektrické energie - obecná část
Hospodaření s DM Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
1 Předpokládaný vývoj české energetiky Co mohou spotřebitelé očekávat Jak si lze navzájem vyjít vstříc květen 2007.
Pozice provozovatele LDS a obchodníka s energií při uplatnění na tuzemském a na evropském trhu Ing. Bohuslav Bernátek Praha
Vývoj trhu s pevnou biomasou Ing. Jan Habart, Ph. D. CZ Biom, předseda.
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Aplikace IT pro energetiku Divize řídících systémů OSC, a. s. Staňkova 18a Brno.
Výroba a přenos elektrické energie. Struktura prezentace otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
Zajištění dodávky elektřiny pro hlavní město Prahu při mimořádných stavech v elektrizační soustavě pro konferenci: BEZPEČNOSTNÍ FÓRUM 2015 PRAHA
Dlouhodobá koncepce lokality JE Dukovany Petr Štulc 25.listopadu 2014 Seminář na téma: „MOŽNÉ SOCIOEKONOMICKÉ DOPADY V PŘÍPADĚ UKONČENÍ PROVOZU JE DUKOVANY,
ENERGO-PRO GROUP Working in compliance with nature.
Pražská energetika, a. s. Fungování energetických trhů Ohrožení a příležitosti z pohledu PRE Žofín
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_192_Elektřina-výroba a rozvod AUTOR: Ing. Gavlas Miroslav.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování veřejné dopravy Význam a charakteristika dopravy: Propojuje všechna odvětví hospodářství Propojuje všechna.
Pražská energetika, a. s. FUNGOVÁNÍ ENERGETICKÝCH TRHŮ Žofín
Energetický průmysl. Co to je? Energetika je průmyslové odvětví, které se zabývá získáváním, přeměnou a distribucí(rozdělování) všech forem energie Jedná.
VINCI Energies VINCI Energies: Zkušenosti dodavatele elektromontážních prací 4. Ročník konference Fungování energetických trhů v ČR a EU 22. října 2008.
Problematika přenosových linek, cesty dalšího rozvoje
Státní energetická koncepce, energetická bezpečnost ČR, energetický systém EU: Jaká budoucnost čeká jádro? Dana Drábová Efektivitu již nelze měřit především.
Dopady energetické politiky na provozovatele přenosové soustavy
Cesta elektrické energie k zákazníkovi SKUPINA ČEZ
Fyzika – Přenosová soustava ČR
Přenosová soustava © Petr Špína 2011
Obnova dvou bloků Garantovaný parametr DISPONIBILITA
Poradenství pro řízení marketingu a odbytu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Ing. Renata Kremlicová NÁZEV: Rozvodná el. síť TÉMATICKÝ CELEK: Elektromagnetické.
Elektroenergetika úvod do předmětu.
Problematika přenosových linek, cesty dalšího rozvoje
Výroba elektrické energie - obecná část
Transkript prezentace:

1 1 Energetika v Mexiku Základní statistika Oligopolní trh – CFE (obdoba ČEZ), IPs (=nazávislí výrobci), výrobci pro vlastní spotřebu  Instalovaná kapacita: MW (z toho IPs 23%)  Celková výroba:212,56 TWh (z toho IPs 33%)  Typy:73 % - tepelná 22 %– hydro 3% – jaderná; 2% - geotermální  Přenosová sst (400 – 150kV):49 tis. km  Transformace:192 GVA  „Subpřenos“ (138 – 69kV):46 tis.km  Distribuce (34, 23, 13.8kV):296 tis. km

2 2 Energetika v Mexiku Plánované investice Národní plán investic do energetiky (POISE)  Celkem investice: 636 mld. pesos = 49 mld. USD 45% - výroba, 20% – přenos, 22% – distribuce, 13% údržba výrobních bloků; 43% – finance ze státního rozpočtu, 57% – IPs  Dostavba 2 bloků jaderné el. Laguna Verde:2 x 98MW Převzetí fy Luz y Fuerza del Centro -> ojedinělé investice rozsah společnosti: (39 tis. sítí kV), transf. stanice, 1 hydroel., 1 tepelná el.  nové výrobní bloky – 761MW instalované kapacity  38 mld pesos = 2.9 mld USD – investice do distribuční sítě

3 3 Energetika v Mexiku Tendry Mezinárodní tendry CFE  přes nadnárodní firmu (IPs) – Ibedrola, Mitsubishi, Grupo Fenosa, AES  přes mexického partnera  standardně 80 dní od zahájení do ukončení tendru ( )  seznam tendrů: příklady tendrů: 11 rozvoden s napětím 115kV a 292,5 Mvar kompenzace 3 přenosové linky s napětím 400kV a celkové délce 127,2km a 2 rozvodny 400/230kV s kapacitou 500Mva a 175 Mvar a 7 napaječů