Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Změny v systému financování sociálních služeb od roku 2014 Sociální reforma soc. služby v bodech PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociálního.
Možnosti finanční podpory péče o doprovodnou zeleň komunikací Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
Realizace společných zařízení pozemkových úprav v Olomouckém kraji 1.
zelená linka: Možnosti financování krajinné architektury z programů v gesci MŽP Agentura ochrany přírody a krajiny.
Středoevropské centrum pro vytváření a realizaci inovovaných technicko-ekonomických studijních programů Registrační číslo CZ.1.07/2.2.00/ Tento.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Čerpání finančních prostředků z PRV PRV v období operace Pozemkové úpravy – 3,5 mld. Kč - kontinuální příjem žádostí 1 výzva příjem žádostí.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
PORADENSKÉ CENTRUM PRO VENKOV PRACOVIŠTĚ DUBÁ. NOSITEL PROJEKTU: Společnost pro Jizerské hory o.p.s. PARTNEŘI PROJEKTU: - Liberecký kraj - Správa ochrany.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj 12. září 2016 Ostrava 117D815 - Podpora obnovy a rozvoje venkova.
Jihočeský kraj realizované projekty 1. Opatření ke zpřístupnění pozemků Realizátor stavby: Pobočka Prachatice Název: „Společná zařízení v katastrálním.
Celostátní síť pro venkov. Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství ČR. Cílem je vytváření partnerství. Síť je „komunikačním mostem“ mezi Evropskou komisí.
Publikace klasifikace zdravotního stavu lesa na bázi TM Landsat pomocí webových služeb jako součást OPRL Ústav pro hospodářskou úpravu lesů Brandýs nad.
Východiska pro administraci ROP Střední Morava Semináře: Olomouc Zlín
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
Mikroregion ZÁHORAN. Dobrovolný svazek obcí mikroregionu ZÁHORAN vznik – 3. října 2001 proč vznik: společné řešení problémů nadobecního charakteru oblast.
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Prezentace pro jednání představenstva Krajské hospodářské komory Střední Čechy, konaného dne v Brandýse nad Labem – St. Boleslavi.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR STAV REALIZACE ENERGETICKY ÚSPORNÉHO.
Rozpočtové určení daní Národní konference VENKOV 2016 Litoměřice 20. – 21. října 2016.
Dotační příležitosti obcí AUTOR: Bc. Zdeněk Tarant.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
AOPK ČR - Regionální pracoviště Jižní Čechy
II. TÉMA Platné právní předpisy na ochranu dřevin rostoucích mimo les a povolování kácení (metodiky, ČSN, dohody)
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Ostatní dotační programy Olomouckého kraje pro rok 2017 a další možnosti čerpání dotací z národních a evropských zdrojů.
T I S K O V Á K O N F E R E N C E K O N F E R E N C E
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
ocenění Oranžová stuha
Místní rozpočtové jednotky
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Organizační zabezpečení práva životního prostředí
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
OPŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
19 NATURA 2000 Ochrana přírody a EU.
Další datové a informační zdroje AOPK ČR
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Programy MŽP a OPŽP na podporu výsadby a ošetřování stromů v krajině
SOUSTAVA CHRÁNĚNÝCH ÚZEMÍ EVROPSKÉHO VÝZNAMU
Základy pracovního práva a sociálního zabezpečení v ES
Vesnice roku jako nástroj pro rozvoj venkova
Pozemkové úpravy.
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Podpora rozvoje venkova v ČR
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Vyhlašovatelé: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
Výchova k občanství Státní správa a samospráva
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Porada KÚPK s ÚÚP a pořizovateli ÚPD
Možnosti financování obnov památek 2018 Ing. Alena Pospíšilová. 8. 1
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
III. etapa programu Podpora prevence před povodněmi Ministerstva zemědělství RNDr. Pavel Punčochář, CSc., vrchní ředitel sekce vodního hospodářství.
Moravské dopravní fórum
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Dotační programy odboru životního prostředí v roce 2019
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
Připravenost na nové plánovací období
OP ŽP PO 4 - Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Transkript prezentace:

Zelená stuha Možnosti financování projektů obcí MŽP

Soutěž Vesnice roku – Zelená stuha  Vesnice roku v Programu obnovy venkova (1995)  Ocenění Zelená stuha -soutěž Vesnice roku (1996)  Soutěž Zelená stuha České republiky (2001) celostátní vyhodnocení vesnic oceněných v krajských kolech soutěže Vesnice roku Zelenou stuhou (oceněním za péči o zeleň a životní prostředí) Spolupráce MŽP ČR  Dohoda o součinnosti SPOV ČR a MŽP ČR(2005)  Memorandum o spolupráci MMR ČR a MŽP ČR (2009)

Dotace -Zelená stuha, Zelená stuha ČR  Od roku 2005 Program péče o krajinu Program péče o krajinu Program revitalizace říčních systémů Program revitalizace říčních systémů Národní program SFŽP ČR  Rok 2009 (ocenění za rok 2008) Program péče o krajinu  Od roku 2010 (ocenění za rok 2009 a dále) Program péče o krajinu Národní program SFŽP ČR

Národní program SFŽP  v jednání  podpora zeleně v sídlech –Obnova a ošetření dřevin –Pořizování travních porostů

Možnosti financování projektů obcí z Programu péče o krajinu (PPK)  Poskytování finančních prostředků se řídí Směrnicí MŽP (směrnice pro rok 2009 bude v tomto týdnu k dispozici)  Program je nastaven jako doplňkový evropským programům OPŽP a PRV  Dotace pro Zelenou stuhu může být až do výše 600 tis. Kč, resp. 800 tis. Kč

 Podprogram pro zlepšování dochovaného přírodního a krajinného prostředí - opatření ve volné krajině (mimo intravilán obce)  Přes místně příslušné středisko AOPK ČR (předpokládaný termín pro podávání žádostí v 1. výzvě je , )  Posouzení + rozhodnutí o přidělení dotace  dotační tituly:  Vytváření a péče o přírodní a přírodě blízké biotopy a biotopy druhů uvedených v červených seznamech  výsadby nelesní zeleně plnící krajinotvornou funkci  vytváření drobných přírodních prvků v krajině  péče o památné stromy a aleje a další významné stromy a aleje  Pravidelná péče o reg. VKP a prvky ÚSES,  U některých titulů omezení do ,- Kč:

 Podprogram pro opatření vyplývajících z plánů péče o ZCHÚ a jejich ochranná pásma a opatření k podpoře předmětů ochrany soustavy Natura 2000 –opatření na území v ZCHÚ  obec kontaktuje místně příslušnou správu  správa uzavře s obcí smlouvu o dílo na realizaci záměru obce  příklady typů opatření:  kosení travních porostů, extenzivní pastva, výsadby nelesní zeleně plnící krajinotvornou funkci, péče o památné stromy a aleje a další významné stromy a aleje, péče o extenzivní sady krajových a tradičních odrůd