ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ Svět kolem nás Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_07.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kraje České republiky.
Advertisements

LIBERECKÝ KRAJ.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Liberecký kraj.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Daniela Tutaková, Liliana Kuželková
Liberecký kraj. Liberecký kraj Mapa ČR Mapa kraje.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_12.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Autor: Mgr. Hana Řehůřková Školní rok: 2011/12 Určení: 8. ročník základní školy Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vyučovací předmět: Zeměpis Téma: Kraje.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ivana Vávrová
Základní škola Nový Jičín, Komenského 68, příspěvková organizace
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
40.1 Liberecký kraj – poznáš jeho dominanty?
Liberecký kraj Městská radnice.
Liberecký kraj Rozloha – km2 (nejmenší) Počet obyvatel –
Liberecký kraj L.
LIBERECKÝ KRAJ.
téměř nedotčená příroda i těžce postižená průmyslová krajina
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Základní škola Rosice, okres Chrudim
Liberecký kraj Ještěd = symbol kraje i města Liberec
LIBERECKÝ KRAJ.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Všeználek nás seznamuje s dalšími městy České republiky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_74_ČR – Karlovarský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK, DATUM:
Liberecký kraj - procvičování
Anotace: ČR – Liberecký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Zlínský kraj – opakování VY_32_Inovace_01KR-3 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Mgr. Irena Nešněrová Datum :duben 2012 Název :VY_52_INOVACE_5.2.1.
Česko – cestovní ruch VY_32_Inovace_18KR-7 Mgr.Lenka Krčmářová ZŠ a MŠ Nedašov.
Základní škola, Mateřská škola a Základní umělecká škola, Jablonec nad Jizerou VY_32_INOVACE_08 Severní Čechy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Liberecký kraj. Základní údaje Liberecký kraj je oblíbeným cílem turistů především díky krásám oblasti Českého ráje, Jizerských hor a Krkonoš. Známý je.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.7 Města Libereckého kraje Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Andrea Kolářová Název : VY_32_INOVACE_8C_13_Liberecký kraj - opakování.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Šárka Doležalová NÁZEV: VY_32_INOVACE_36_Liberecký kraj TEMA: Zeměpis.
ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ Svět kolem nás Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_06.
ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ Svět kolem nás Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_02.
Český ráj Královéhradecký kraj Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_38.
Litovelské Pomoraví Litovel CHKO Tato práce je šířena pod licencí CCBY-SA3,0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_08_38.
VY_12_INOVACE_Rů_II_07 Severní Čechy Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4.
Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá
KARLOVARSKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-31 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 09 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-Vlastivěda.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
LIBERECKÝ KRAJ VY_32_INOVACE_06-28 Ročník: 5. Vzdělávací oblast:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ, KRÁTKÁ 676 AUTOR: MGR
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
Autor: Andrea Kolářová
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_17_JIHOMORAVSKY_KRAJ.
Autor: Mgr. Věra Voborníková Datum: Název: VY_52_INOVACE_09_VLASTIVĚDA
VY_32_INOVACE_191 Tomáš Nový osmý kraje ČR
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Liberecký kraj Název školy: ZŠ Salvátor
Název školy: Základní škola Podbořany, Husova 276, okres Louny Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Název školy: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_32
STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem
Základní škola Rosice, okres Chrudim
ANOTACE NÁZEV: PRAHA AUTOR: Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE (OBSAH, DATUM PILOTÁŽE): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN):
Kraj Vysočina Název školy: ZŠ Salvátor
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Transkript prezentace:

ČESKÝ JAZYK – ČTENÍ Svět kolem nás Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_12_INOVACE 2_07

NÁZEV:Liberecký kraj AUTOR:Mgr. Marie Matoušová STRUČNÁ ANOTACE ( OBSAH, DATUM PILOTÁŽE ): Práce s textem VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT ( VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN ): Čtení OČEKÁVANÝ VÝSTUP ( INOVACE ):Porozumění textu, práce s textem, doplnění PL VĚKOVÁ SKUPINA:7. ročník praktická škola METODICKÝ POKYN:Společné čtení, vysvětlení, odpovídat na otázky, práce s PL ANOTACE

Liberecký kraj Liberecký kraj patří k nejmenším v České republice. Povrch: převažují vrchoviny a hory – zasahují sem Jizerské hory a Krkonoše, patří k nejnavštěvovanějším a turisticky oblíbeným místům v naší republice. Nad Libercem se vypíná vrchol Ještěd s nápadnou televizní věží. Tato stavba je zapsána do seznamu Národních kulturních památek. Řeky: Jizera – pramení v Jizerských horách Nisa – protéká Libercem, Jabloncem nad Nisou Podnebí zde je spíše chladnější. Jizerské hory jsou velmi deštivé. Krkonoše a Jizerské hory jsou rájem pro milovníky zimních sportů. Známý je běžecký závod Jizerská padesátka. Město Liberec ( obyvatel)je v kraji největší, sídlí zde Krajský úřad. Textilní průmysl je na ústupu. Město Jablonec nad Nisou je menší (45 000) obyvatel. Vyrábí se zde světoznámá bižuterie a razí mince, které všichni používáme. Města Nový Bor, Železný Brod a Kamenický Šenov se proslavila výrobou skla, křišťálových lustrů. Města Česká Lípa a Semily patří k menším. Bránu do Českého Ráje tvoří město Turnov. Je zde nejstarší šperkařská škola na světě. Jsou zde naleziště českého granátu. Český Ráj byl vyhlášen jako naše první chráněná krajinná oblast. Tvoří ji pískovcové skály a rozmanité přírodní útvary. Vrch Kozákov je nalezištěm drahých kamenů. V kraji najdeme mnoho hradů a zámků – např. Frýdlant, Hrubá skála, Valdštejn, Sychrov

Vyhledej v textu odpovědi na otázky: Jaký povrch v kraji převažuje? ………………………………………………….. Jak se jmenují hory v tomto kraji? ………………………………………………. Napiš 2 řeky, které najdeme v kraji. …………………………………………….. Kde pramení řeka Jizera? ………………………………………………………. Které hrady a zámky zde můžeme navštívit? …………………………………. ………………………………………………………………………………………. Jaký průmysl v kraji najdeme? ………………………………………………….. ………………………………………………………………………………………. Napiš denně používaný produkt vyráběný v Jablonci nad Nisou. …………… Napiš 5 dalších měst, která jsou významná. ……………………………………. ………………………………………………………………………………………… Jak se jmenuje chráněná krajinná oblast u Turnova? ………………………….. Co je v ní výjímečné? ………………………………………………………………. Byl jsi tam někdy na výletě? ……………………………………………………….

Poznáš tato města a památky?

CITACE Zeměpis Česká republika: učebnice. 1. vydání. Praha: Parta, 2006, 42,43. ISBN Ještěd. In: Wikipedia: the free encyclopedia [Lindi44]. San Francisco (CA): Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Liberec z Ještědu. In: Wikipedia: the free encyclopedia [Rawac]. Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: Bižuterie. In: Wikipedia: the free encyclopedia [Detlefthomas]. Wikimedia Foundation, [cit ]. Dostupné z: g/200px-Fr%C3%BDdlant%2C_Jizersk%C3%A1%2C_z%C3%A1mek_01.jpg Kozakov_pohled_z_klokocskeho_pruchodu.jpg