Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.5 Opozita Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Subject and object pronouns Název sady: Project 2 Číslo.
Advertisements

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Fojtíková. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.2.3 K. J. Erben Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.7 Mnohovýznamová slova Název sady: Český jazyk a literatura 3.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.1.2 Slova jednozna č ná a mnohozna č ná Název sady: Č eský jazyk 4.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_1.1.3 Slova souzna č ná a protikladná Název sady: Č eský jazyk 4. ro.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice Název sady: Český jazyk a literatura.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Dagmar Škývarová. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Přísloví a rčení Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek. Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.1 Škola, třída Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Bajka Název sady: Český jazyk 4. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiřina Homolová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vypravování 3 Název sady: Český jazyk 6. ročník Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.4 Synonyma Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro – hospodářská zvířata Název sady: Člověk a jeho svět.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovní úlohy s přechodem přes 10 Název sady: Matematika 2.ročník.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Slovesa Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Zdeňka Horská Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_01_ Vzájemné působení těles Číslo projektu:
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_32_Inovace_ Části rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VY_32_Inovace_ Can, can´t Project 1
VY_32_Inovace_4.3.4 Násobení a dělení 4 Matematika 3. ročník
Číslo v digitálním archivu školy
VY_32_Inovace_ Písemné odčítání v oboru do 100
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Bc. Naďa Prejzová VY_32_Inovace_ Dělení 9
VY_32_Inovace_4.3.7 Násobení a dělení 7 Matematika 3. ročník
VY_32_Inovace_4.2.6 Naše vlast Člověk a jeho svět 3. ročník
VY_32_Inovace_ Základní skladební dvojice
Český jazyk 6. ročník ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Jiřina Homolová
VY_32_INOVACE_04_SLOVNÍ DRUHY_PŘÍDAVNÁ JMÉNA 1
VY_32_Inovace_ Sčítání a odčítání v oboru do 1000 bez přechodu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
Seznámení se slovy s protikladným významem.
VY_32_Inovace_2.3.6 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 4
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_3.1.2
Základní škola a Mateřská škola, Liberec, Barvířská 38/6, příspěvková organizace O PERNÍKOVÉ CHALOUPCE Název : VY_32_inovace_13 - ČJ – O perníkové.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Mgr. Aleš Čech Zeměpis 7. ročník
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Název školy:. Základní škola Netvořice. Autor:. Olga Marková. Název:
Název školy:. Základní škola Netvořice. Autor:. Olga Marková. Název:
Číslo v digitálním archivu školy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Člověk a jeho svět 3. ročník
CZ.1.07/1.4.00/ Autor Mgr. Zbyněk Jícha Škola
VY_32_Inovace_4.3.1 Opakování učiva 2.ročníku (1)
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
VY_32_Inovace_2.3.4 Sčítání do 20 s přechodem přes 10 s číslem 6
VY_32_Inovace_4.3.8 Násobení a dělení 8 Matematika 3. ročník
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
PaedDr. Milena Cempírková VY_32_Inovace_
VY_32_Inovace_ Písemné sčítání v oboru do 100
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.15_Popis Datum: 13.
Člověk a jeho svět 3. ročník
Člověk a jeho svět 3. ročník
Český jazyk a literatura 3. ročník
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie o. p. s.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Helena Petrůvová Název: : VY_32_INOVACE_10_PRVOUKA_RODINA.
Název : VY_32_INOVACE_01_Téma
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
VY_32_Inovace_ Test 1.pololetí
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
VY_32_Inovace_4.1.3 Věta jednoduchá a souvětí
Transkript prezentace:

Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.1.5 Opozita Název sady: Český jazyk a literatura 3. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Anotace: Materiál je určen k seznámení se slovy opačného významu, s opozity. Prezentace byla vytvořena pro práci s interaktivní tabulí nebo dataprojektorem a obsahuje animaci.

OPOZITA

Slova opačného významu - opozita Bohatý Veselý Lehký Vysoký Široký Nízký Smutný Chudý Těžký Úzký

Slova opačného významu - opozita Měkký Hezký Špinavý Hladový Sladký Tvrdý Ošklivý Čistý Sytý Slaný

Slova opačného významu - opozita Tmavý Stará Dlouhé Černá Zlý Nová Krátké Bílá Hodný Světlý

Slova opačného významu - opozita Nahoře Vlevo První Nad Ano Dole Vpravo Poslední Pod Ne

V tmavém lese bydlela zlá a ošklivá čarodějnice. Nad lesem létalo malé letadlo. Ten nový kabát ti sluší. Příkladů bylo hodně, ale všechny jsem vypočítala dobře. Ten provázek je příliš dlouhý. Pohádka se mi líbila, byla veselá a dobře to dopadlo. Moje maminka je moc hezká a mladá. Vlevo od domečku nakresli stromeček. Můžu si pohladit toho malého pejska? Jak se ti to líbilo? Při dosazení opozit do textu se význam věty změní!!!

TAJENKA DE TÝ DÁ VU ČÝ SÁ MÉ Nahoře Ostrý Krátká Vpředu Špinavý Veselá Velké

TAJENKA - řešení DOLE TUPÝ DLOUHÝ VZADU ČISTÝ SMUTNÁ MALÉ Nahoře Ostrý Krátká Vpředu Čistý Veselá Velké

např. hloupý x chytrý Hloupý čert neuměl vůbec počítat. Chytrý čert vyřešil všechny hádanky. např. nový x starý Vezmeš si ten nový kabát? Ten starý kabát už nenos! Vymýšlej slova opačného významu, utvoř s nimi věty a napiš je. Zkus použít různé druhy vět. Která věta se ti více líbí?

Teď je tady pro vás připravený těžký úkol! Vymýšlej slova opačného významu na následující obrázky. Trochu vám poradím? Ptej se. Jaký je strom?.... Jaký je dům? Jaká je princezna? Jaké jsou boty?

TAK JAK VÁM TO ŠLO? POVEDLO SE VÁM TO? TAK TO JE SUPER!!! PÍŠU VÁM JEDNIČKU. 1

Obrázky z galerie Klipart Vlastní archiv autora Použité zdroje a materiály: