 V mateřských školkách měly děti vždy možnost rozvíjet umělecké nadání, výtvarné nebo hudební, ale zdálo se nám, že v nich není dost sportovních možností.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Cesta byla dlouhá…. První žádost již v roce 2008, ještě se ZŠ Zeleneč
Advertisements

Základní umělecká škola V. Petrželky, Edisonova 90, Ostrava – Hrabůvka
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KOPIDLNO
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Požadavky k získání známky
Zdravím ze školy v přírodě Nový Dvůr - Poustky
“English Time“ – Angličtina s rodilým mluvčím v MŠ U Plavecké haly
Bílé plemeno Člověk se mění
Tělesná výchova. Obsah Tělocvična Fitko Sportovní kurz Lyžařský kurz Sportovní den Gymnastické závody Ostatní soutěže.
UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE FAKULTA TĚLESNÉ VÝCHOVY A SPORTU KATEDRA ATLETIKY Název kreditní práce Název práce v angličtině Kondiční atletika Kreditní práce.
Teorie atletické přípravy dětí a mládeže
1 EICO - nevyšlapanou cestou. 2 Evropský sociální fond Operační program Rozvoj lidských zdrojů (OP RLZ) Opatření 2.3 Posílení kapacity poskytovatelů sociálních.
Revírní bratrská pokladna, zdravotní pojišťovna Michálkovická 108, Slezská Ostrava Projekt byl realizován ve spolupráci s Krajskou hygienickou stanicí.
ZŠ Dambořice příspěvková organizace
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Zš a Mš Ludgeřovice Naše logo 50 let školy.
Základní škola a Mateřská škola Brno, Bosonožské nám
Prezentaci vytvořili žáci 5. ročníku ZŠ Ostrava-Proskovice Říjen 2013.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA CO TO ZNAMENÁ? ZŠ EDEN = ZDRAVÁ SPORTOVNÍ ŠKOLA TO ZNAMENÁ: VYTVÁŘÍME PRO DĚTI ZDRAVÉ PROSTŘEDÍ.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Společně proti úrazům ve městě Chrudim. Zdravé město Chrudim  Zdravé město od roku 2001 – vstup do NSZM ČR  Podpora zdraví (soulad psychické, fyzické.
ATLETIKA.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
Logopedická třída MOTÝLCI
DĚTSKÝ REHABILITAČNÍ STACIONÁŘ nabízí komplexní zdravotní a sociální služby péči zajišťují erudovaní zdravotničtí a pedagogičtí pracovníci výchovný program.
Základní škola a Mateřská škola Koněšín, příspěvková organizace.
Praha 4, Tajovského1309 IČ:
KLUB POHÁDKA Dům dětí a mládeže Praha Stodůlky. Dopolední blok pro rodiče s dětmi Klub Pohádka je určen pro rodiče s dětmi od 1 – 3 let. Cíl klubu: zapojení.
Ředitel školy: PaedDr. Ivan Pospíchal
Sbor Církve bratrské v Ostravě-Porubě První shromáždění v sále Domova důchodců Slunečnice,
Projekt dětská skupina MOTÝL
Místní akční skupina Rakovnicko
OBSAH SEMINÁŘE Č.2 : Rozbor sledované pohybové jednotky
Přípravná cvičení předchází výuce správné výslovnosti
Vítejte na zápisu prvňáčků na 31.ZŠ. Gymnastika Házená Lední hokej Judo Běh na lyžích Basketbal Cvičení pro předškoláky Posilovna Aerobic Sportovní aktivity.
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s. PŘEDŠKOLNÍ KLUBY Člověk v tísni, o. p. s.
Dětský aerobik Pod pojmem dětský aerobik rozumíme rozmanitá cvičení za hudebního doprovodu, která vycházejí především z aerobiku pro dospělé, ale také.
TVOŘIVĚ DO SVĚTA - vzdělávací program, který je alternativou klasickému pojetí vyučovacího procesu - Základní škola a mateřská škola Třinec, Kaštanová.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
Motorické schopnosti.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Drobné hry na rozehřátí Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 27.
Základní škola a Mateřská škola při lázních, Klimkovice, p. o.
U6, U7 (2x týdně trénink cca min) PO - pohybová cvičení, technické dovednosti – HČJ PA - hry malých forem (1/1,2/2,1/2,2/1) U8,U9 (3x týdně trénink.
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
Vítejte v klubu HC Bobři Valašské Meziříčí
Mateřská škola, Náchod, Havlíčkova 1848
Posilovací cvičení - dolní končetiny
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
Popisuje: Vojtěch Zedek
Běh a chůze v základní etapě atletické přípravy
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VITICE, okres KOLÍN
Oddíl juda pořádá nábor
Aktuální informace o stavu
Tel:
Cvičení na stanovištích
Vývoj člověka Ontogeneze.
3 ROKY ZKUŠENOSTÍ NA ŠKOLÁCH
Posilovací cvičení - horní končetiny
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Projekt ERASMUS
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
VÁCLAVSKÁ MINIŠKOLIČKA
„Na zahradě naši školky, nenudí se kluci, holky“
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Julie Kadlecová ZŠ a MŠ Ludgeřovice
Specifika a požadavky těchto skupin
Transkript prezentace:

 V mateřských školkách měly děti vždy možnost rozvíjet umělecké nadání, výtvarné nebo hudební, ale zdálo se nám, že v nich není dost sportovních možností pro nejmenší. Proto jsme se rozhodli to změnit.

 Projekt Atletická školka vznikl v září roku 2011, začali jsme spolupracovat s 9 MŠ. Do projektu bylo na začátku přihlášeno 100 dětí.  Ve školním roce 2012/2013 jsme se rozšířili na 18 školek, naši školku již navštěvovalo cca 200 dětí.  V letošním školním roce 2013/2014 projekt probíhá již v 33 mateřských školkách, z toho 9 školek podporuje městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz. Přihlášeno máme letos přes 600 dětí. A příští rok se toto číslo určitě zvýší.

 Do Atletické školky se může přihlásit každé dítě, které se nebojí pohybu, má rádo děti (kolektiv) a chce se něčemu naučit.  Nevybíráme si jen ty nejlepší TALENTOVANÉ DĚTI! Cvičíme s každým a snažíme se, aby si z A tletické školky odnesl jen pozitivní dojmy.

 MŠ Hošťálkovice  ZŠ Hošťálkovice  MŠ Těšínská  MŠ Šilheřovice  MŠ DR. E. Beneše  MŠ Ukrajinská  MŠ Oty Synka  MŠ Podéště  MŠ Šeříkova  MŠ Mozartova  ZŠ Březinova  MŠ Šponarova  ZŠ Rovniny  MŠ Vrablovec  MŠ Žilinská  MŠ Radvanice  FEMM CLUB Ostrava - Poruba  MŠ Hlučín  MŠ Proskovice  KRMELÍN SOKOL  MŠ a ZŠ KOBĚŘICE  ZŠ KLIMKOVICE  MŠ Moravské Ostravy a Přívozu Křižíkova, Blahoslavova, Lechowiczova, Dvořákova, Poděbradova, Šafaříkova, Varenská, Na jízdárně, Repinova :

MŠ Křižíkova MŠ Poděbradova Naše školky

MŠ Poděbradova MŠ Křižíkova

 Atletická školka je vlastně taková hra na atletiku. Děti učíme základy atletiky, základy gymnastiky, klademe důraz také na rehabilitační gymnastiku (správné držení těla, zamezení vtočení noh při chůzi, běhu, koordinace pohybu…).  Jako pomůcky nám slouží dětská atletická sada KIDS ATHLETICS, která děti baví, upoutá jejich pozornost a hlavně vede ke správnému provedení daného pohybu.

Cvičení

 Vést děti k radosti z pohybové aktivity, aby necvičily jen z donucení.  Zlepšit u dětí kondici a obratnost a to formou her.  Rozvíjet cviky všeobecně, nikoliv úzkou specializaci.  Snažit se, aby děti nastoupily do školy pohybově vybavené a netrpěly kvůli své případné neobratnosti.  Otevřít dětem cestu do sportovního života.

Závody Součástí Atletické školky nejsou pouze tréninky, ale také závody. Letos jsme pro děti z mateřských škol připravili 5 závodů společně s Čokoládovou tretrou. 18:00), Prezentace:

 vybudovat u dětí radost z pohybu, motivovat děti k pohybu, zlepšit u dětí kondici, obratnost, upevnit svá dětská přátelství a další pozitiva

Děkujeme za pozornost !!!