Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vazby OP Doprava a IROP pro období Vysoká škola mezinárodních a veřejných vztahů Praha Ing. Květoslava Kořínková, CSc. Seminář IDS Žďár nad Sáz.
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Konference Bezpečnost dodávek v energetice – Projekty úspor Prezentace pro účastníky konference: Bezpečnost dodávek v energetice Ing.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Ostrava Pilotní projekty v IOP „Integrovaný přístup k řešení romské problematiky v sociálně vyloučených lokalitách“
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Mgr. Zdeněk Semorád, náměstek ministryně MMR pro evropské programy
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
seminář pro žadatele k 2. výzvě IROP „Územní plány“
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Integrovaný regionální operační program Možnosti podpory sociálního začleňování v IROP.
Aktuální informace z programového období Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor regionální politiky RSK Jihomoravského kraje.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Ing. Viktor Kruml, pověřený vedením oddělení, Ústí nad Labem Ing. Marie Míšková, vedoucí.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Obsah prezentace 1.Co to ITI přesně je? Stručné přiblížení. 2.Jak jsme připravovali strategický plán? 3.Jakou má Ostravsko strategii? 4.Jaké investice.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Integrované nástroje v IROP Seminář k realizaci IPRM v IOP Praha.
Sekce energetiky Odbor energetické účinnosti a úspor Energetická účinnost – financování 11 Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a.
Dotační možnosti ve zdravotnictví v rámci ESIF programové období
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR OČEKÁVANÉ EFEKTY PODPORY BYTOVÝCH.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
Integrovaná strategie rozvoje Brněnské metropolitní oblasti pro uplatnění nástroje ITI – aktuality, harmonogramy Regionální stálá konference Jihomoravského.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Integrovaný plán rozvoje území Zlín pro období
Integrovaný regionální operační program
JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Operační program životní prostředí
Informace o výzvách SC 1.1 a SC 1.2. IROP
16., 21. a , 9:00 Krajský úřad Ústeckého kraje
Integrovaný plán rozvoje města Opava pro Integrovaný operační program
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Pracovní skupina Parkoviště P+R
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
Aktuální dotační příležitosti IROP
Petr Holub, ředitel Šance pro budovy
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ 13. jednání Řídicího výboru IPRÚ
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
Ing. Vladimír Sochor ředitel odboru energetické účinnosti a úspor
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ LIBEREC – JABLONEC NAD NISOU
Transkript prezentace:

Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM ING. KARLA ŠLECHTOVÁ MINISTRYNĚ PRO MÍSTNÍ ROZVOJ

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Globální cíl IROP Zajistit vyvážený rozvoj území, zlepšit veřejné služby a veřejnou správu pro zvýšení konkurenceschopnosti a zajištění udržitelného rozvoje v obcích, městech a regionech. 2

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM –celková alokace z EFRR: 127,6 mld. Kč –řídicí orgán: MMR ČR –zprostředkující subjekt: Centrum pro regionální rozvoj České republiky a 7 měst jako nositelé integrovaných strategií pro integrované teritoriální investice (ITI) 3

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Aktuální stav programu (k ): -vyhlášeno 54 výzev -celkem zaregistrováno 2051 žádostí s celkovou podporou 35,3 mld. Kč -právní akt byl vydán u 217 žádostí 4

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Příklady očekávaných výsledků podpory v IROP: podpořených bytových jednotek se sníženou spotřebou energie -86 modernizovaných objektů sloužících složkám Integrovaného záchranného systému -729 km rekonstruovaných, nebo modernizovaných silnic podpořených vzdělávacích zařízení -620 nově pořízených vozidel pro veřejnou dopravu 5

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Specifický cíl 2.5 IROP Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení: -alokace 17 mld. Kč (13,5 % celkové alokace IROP) -zaměření na snížení energetické náročnosti bytových domů nad 4 bytové jednotky mimo území hl. m. Prahy -podpora koordinována s ostatními programy: -Nová zelená úsporám (podpora rodinným domům po celé ČR a bytovým domům na území hl. m. Prahy) -Operační program Životní prostředí (podpora pro veřejné budovy mimo území hl. m. Prahy) -Panel (podpora oprav a modernizace bytových domů v celé ČR) 6

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Tematický cíl 4: Podpora posunu směrem k nízkouhlíkovému hospodářství ve všech odvětvích: -Alokace TC4 je rozdělena mezi následující operační programy: -Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost (1 017 mil. EUR) -Integrovaný regionální operační program (623 mil. EUR) -Operační program Životní prostředí (510 mil. EUR) -Operační program Praha pól růstu (60 mil. EUR) -Program rozvoje venkova (17 mil. EUR) 7

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Komplementární vazby v IROP: -IROP je v jednotlivých oblastech podpory komplementární s OP Z, OP PPR, OP ŽP, OP PIK, PRV, OP D a OP VVV -výzvy ve specifickém cíli 2.5 Snížení energetické náročnosti v sektoru bydlení jsou koordinovány s ostatními programy, zástupci jednotlivých řídicích orgánů jsou zastoupeni v pracovních skupinách, platformách a monitorovacích výborech -rozdělení na sektor budov pro bydlení (bytové domy) a sektor veřejných budov reaguje na kompetence MMR podle kompetenčního zákona a je v souladu s Národním akčním plánem energetických úspor 8

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Tematický cíl 4: Podpora posunu směrem k nízkouhlíkovému hospodářství ve všech odvětvích -podpora se vztahuje pouze na opatření, která mají za cíl zvýšení energetické účinnosti -nelze tedy podporovat celkové renovace bytových domů v podobném rozsahu, v jakém byly podporovány v minulém programovém období, nebo v jakém jsou poskytovány v jiných programech 9

INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Tematický cíl 4: Podpora posunu směrem k nízkouhlíkovému hospodářství ve všech odvětvích Identifikované problémy, ze kterých vyplývá potřeba podpory v TC4: -vysoká energetická náročnost budov (domácnosti se na celkové spotřebně energie v ČR podílejí z 25%) -rostoucí ceny energií (výdaje na energie představují zhruba 30% výdajů domácností na bydlení) -závislost na neobnovitelných zdrojích energie 10

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Karla Šlechtová ministryně pro místní rozvoj