1. Den Dopolední sezení Cvičení. Známky a příznaky Cvičení 1 3leté děvčátko přijato do regionální nemocnice s vysokými teplotami po předchozím záchvatu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Průzkum v azylových domech
Advertisements

Vliv počasí na urologická onemocnění prim. MUDr
Borrélie – úskalí laboratorní diagnostiky
Infekce močových cest Definice: přítomnost bakterií v uropoetickém traktu. Signifikantní bakteriurie (+klinické potíže, pyurie)
PNEUMOCYSTOVÁ PNEUMONIE
Vlastimil Jindrák Subkomise pro antibiotickou politiku ČLS JEP
Triplicitní nádorové onemocnění (kazuistika)
Nemoci vylučovací soustavy
Krev ve stolici Hanka Tesková.
 je to akutní onemocnění - dojde k zánětlivým změnám v plicní tkáni - má různé příčiny: infekce bakteriemi, viry, plísněmi, parazity nejčastěji šířením.
Příznaky a a diferenciální diagnostika nádorů u dětí
Mikrobiologické vyšetření
PARATYFUS A KLÍŠŤOVÁ ENCEFALITIDA
- její předmět, význam, metody a úkoly v léčebně preventivní péči
POHLAVNĚ PŘENOSNÉ CHOROBY 8. ROČNÍK
DOMÁCÍ ZDRAVOTNÍ PÉČE.
A.Kunčarová, P. Kubalová, D. Školoudík,P. Kaňovský
Ošetřovatelská péče u pacienta s pneumonií
ANTIBIOTICKÁ LÉČBA INFEKCÍ MOČOVÉHO TRAKTU
Antibiotika a Rezistence
Odlišení recidivy cévní mozkové příhody od epileptického záchvatu
Vylučovací soustava Je tvořena ledvinami a močovými cestami.
Odběr a transport biologického materiálu do mikrobiologické laboratoře
Vředová choroba žaludku a dvanáctníku, nádory žaludku
Rezistence na antibiotika
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Vaskulitidy v terénní praxi
Klinická propedeutika
20. září 2006 Vyšetření dítěte s hypertenzí. 20. září krok – zjištění hypertenze  Pravidelné preventivní prohlídky zdravých dětí.  Pravidelné.
Příznaky a choroby ledvin a močového systému.
Nervová, vylučovací, dýchací soustava a hormony
Grafická příloha s výsledky
Nozokomiální nákazy.
RESPIRAČNÍ INFEKCE Milan Kolář Ústav mikrobiologie
MUDr. Miroslava Zavřelová ÚPL LF MU
Ledviny Nefron Odvodné cesty močové Tvorba moči Onemocnění
Ošetřovatelská péče o nemocné na ORL - otorinolaryngologie
Název: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Kurz léčebné výživy a její praktické aplikace
Urolitiáza, záněty.
Anamnéza III. ročník Chirurgická propededeutika. První kontakt s nemocným (pohled ze strany pacienta) Strach z nemoci Strach z lékaře Strach ze snížení.
Mikrobiologický ústav LF MU, Brno
Klinické projevy respiračních infekcí Zdeněk Susa II. interní klinika 1. LF a VFN.
Prokaryotní organismy Bakterie III. Grampozitivní bakterie grampozitivní buněčná stěna celkem 13 skupin obvykle chemoheterotrofní aerobní, anaerobní,
Pohlavně přenosné choroby. cílová skupina: střední školy anotace : charakteristické znaky kapavky klíčová slova : hnisavý výtok, močová trubice autor:
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E Péče o nemocné dítě.
VY_32_INOVACE_24_ONEMOCNĚNÍ DÝCHACÍCH CEST_P_HORKÁ.
Výsledky pilotní části projektu hospitalizovaných případů chřipky (GIHSN) v ČR v sezoně 2014 – 2015 J.Kynčl, Z.Manďáková, M.Havlíčková, L.Jurzykowská,
Karcinom prostaty MUDr. Marek Krolupper Primář Urologického oddělení Nemocnice Na Bulovce.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
ANOTACE Prezentace navazuje na probranou látku z kapitoly Trávicí soustava Seznamuje žáky s uvedenými pojmy V poslední části u onemocnění trávicí soustavy.
Stillova choroba MUDr. Andrea Janoušková Dětské oddělení, Nemocnice Pelhřimov p.o.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Kapavka Onemocnění přenášené pohlavním stykem Bakteriální onemocnění Charakteristické hnisavé záněty pohlavních a vylučovacích cest (někdy i hrtanu a.
Periampulární gangliocytický paraganliom Nemocnice Vsetín, chirurgické oddělení Jaroslav Sankot.
MVDr. Miroslav Novák Milkprogres – poradenství s.r.o. Řešení mastitid s pomocí faremní kultivace.
Fulín P., Pokorný D., Štefan J., Sosna A. 1.Ortopedická klinika 1.LF UK a FN Motol ORTOPEDIE PRO REVMATOLOGY A REVMATOLOGIE PRO ORTOPEDY Velké Bílovice.
Karotická endarterektomie
Purulentní meningitida -kasuistika
KLINICKÁ MIKROBIOLOGIE II
Lékařská mikrobiologie I Průběh infekce
Glomerulonefritis.
Mikrobiologický ústav LF MU, Brno
Alimentární intoxikace
Dopady kouření v ČR: epidemiologický pohled
Možnosti a úskalí zobrazovacích metod u vybraných NPB
Lékařská orální mikrobiologie I VLLM0421p
Kolitida nejasné etiologie
Mgr. Martina Dohnalová Hepatitis.
Transkript prezentace:

1. Den Dopolední sezení Cvičení

Známky a příznaky Cvičení 1 3leté děvčátko přijato do regionální nemocnice s vysokými teplotami po předchozím záchvatu doma. Provedena ihned lumbální punkce a nasazena nitrožilní antibiotika. Diagnostikována meningokoková meningitida.

Známky a příznaky Cvičení 1 3leté děvčátko přijato do regionální nemocnice s vysokými teplotami po předchozím záchvatu doma. Provedena ihned lumbální punkce a nasazena nitrožilní antibiotika. Diagnostikována meningokoková meningitida. Hlavní diagnóza:A39.0† Meningokoková meningitida Vedlejší diagnóza:G01* Meningitida při bakteriálních nemocech zařazených jinde

Z kódy Cvičení 4 38letá žena přijata k provedení screeningové gastroskopie s ohledem na karcinom žaludku v rodinné anamnéze. Nebyly zjištěny žádné abnormality.

Z kódy Cvičení 4 38letá žena přijata k provedení screeningové gastroskopie s ohledem na karcinom žaludku v rodinné anamnéze. Nebyly zjištěny žádné abnormality. Hlavní diagnóza:Z12.0Screeningové vyšetření specializované na novotvar žaludku Vedlejší diagnóza:Z80.0Zhoubný novotvar trávicích orgánů v rodinné anamnéze

Infekční a parazitární onemocnění Cvičení 15 16letá dívka přijata pohotovostním oddělením s dysurií a bolestmi v podbřišku. Diagnostikována infekce močových cest a nasazena nitrožilní antibiotika.Ve vzorku moči odebrané ze středního proudu vykultivována Pseudomonas aeruginosa, kterou klinický pracovník potvrdil jako původce infekce močových cest.

Infekční a parazitární onemocnění Cvičení 15 16letá dívka přijata s dysurií a bolestmi v podbřišku pohotovostním oddělením. Diagnostikována infekce močových cest a nasazena nitrožilní antibiotika.Ve vzorku moči odebrané ze středního proudu vykultivována Pseudomonas aeruginosa, kterou klinický pracovník potvrdil jako původce infekce močových cest. Hlavní diagnóza:N39.0Infekce močového ústrojí neurčené lokalizace Vedlejší diagnóza:B96.5Pseudomonas (aeruginosa)(mallei)(pseudomallei) jako příčina nemocí zařazených do jiných kapitol

Cvičení 16 86letá pacientka léčebny přijata s hlavní diagnózou přechodné ischemické ataky. Ve stěrech z dekubitů potvrzen zlatý stafylokokus rezistentní na meticilin. Propuštění do léčebny pozdrženo o 4 dny, kdy již byl nález ve stěru negativní. Infekční a parazitární onemocnění

Cvičení 16 86letá pacientka léčebny přijata s hlavní diagnózou přechodné ischemické ataky. Ve stěrech z dekubitů potvrzen zlatý stafylokokus rezistentní na meticilin. Propuštění do léčebny pozdrženo o 4 dny, kdy již byl nález ve stěru negativní. Hlavní diagnóza:G45.9Přechodný mozkový ischemický záchvat, NS Vedlejší diagnóza:L89Dekubitální vřed B95.6Staphylococcus aureus jako příčina nemocí zařazených do jiných kapitol Infekční a parazitární onemocnění