Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Advertisements

Generální sekretáři Rada pro fondy SSR Úvodní slovo generálního sekretáře PhDr. M. Kopicové Jednání Rady pro inovace Ostrava
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
 SROP 3.3 = příprava na čerpání fin.zdrojů EU v programovém období – absorpční a administrativní kapacita Budování rozvojového partnerství za.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Potřeby obcí a jejich financování v období Ing. Dan Jiránek XV. Celostátní finanční konference Praha, 29. listopadu 2012.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Příprava programového období Ministerstvo pro místní rozvoj.
Integrovaná rozvojová strategie cestovního ruchu Rožnovska JVM-RPIC, spol. s r.o. Ing. Jiří Kučera, Ing. Jakub Křižka
ITI – SPOLUPRÁCE OBCÍ V AGLOMERACI Dr. Ing. Marie Zezůlková, vedoucí Kanceláře strategie města Brna.
Krajské akční plány Základní východiska
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Podpora venkova po roce 2013 z pohledu Olomouckého kraje Seminář MAS 10. května 2013, Olomouc.
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Regionální akční plán Jihočeského kraje Ing. Jaromír Slíva, MBA.
Nové programové období, rozvojové strategie území Regionální rozvoj ve vazbě na podporu EU David Koppitz ředitel Odboru regionální politiky Ministerstvo.
Setkání s NNO – představení KPSVL 23. duben 2015, Jakub Švec.
PRAHA INTEGROVANÉ NÁSTROJE. INTEGROVANÉ NÁSTROJE V OBDOBÍ 2007 – 2013 Integrované nástroje
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Regionální akční plán Olomouckého kraje 1. jednání Pracovní skupiny Vzdělávání
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Strategie a bariéry při využívání prostředků OPD2 a CEF k realizaci infrastrukturních projektů Mgr. Milan Feranec Ministerstvo dopravy ČR Fond soudržnosti.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
AKTUÁLNÍ VÝZVY V OPERAČNÍM PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Místní akční plány rozvoje vzdělávání. Přínosy akčních plánů rozvoje vzdělávání  Vytvoření dlouhodobého plánu rozvoje vzdělávání s ohledem na vzdělávací.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Podpora strategické práce ve veřejné správě
ROP JV – informace o novém programovém období
Integrovaný regionální operační program
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Místní plán inkluze + OP VVV
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Regionální stálá konference Středočeského kraje
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Strategie ITI plzeňské metropolitní oblasti
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Akční plánování v Ústeckém kraji z pohledu projektu P-KAP
„Program RE:START a Platforma Uhelné regiony“
Transkript prezentace:

Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+

ISRR => RIR Regionální intervenční rámec Regionální intervenční rámec je koordinační dokument zpracovaný pro území kraje (NUTS III) zahrnující potřeby a z nich vycházející priority regionálních partnerů z území kraje, které budou financovány prostřednictvím fondů SSR (tj. operačních programů). Cílem je zajistit integrovaný přístup ke všem relevantním intervencím z jednotlivých OP a docílit toho, že na území kraje budou investice do projektů v maximální míře provázané a koordinované.

RIR Regionální intervenční rámec RIR budou zpracovány, koordinovány a slaďovány na půdě regionálního partnerství – komunikační platformy. Cílem je sladit přístupy shora dolů a zdola nahoru při programování a realizaci všech typů integrovaných nástrojů na území krajů. Regionální partnerství budou tvořit zástupci: –kraje, –měst a obcí, –MAS, –dalších sociálních a ekonomických partnerů, příp. partnerů v oblasti vzdělávání, vědy, výzkumu Partnerství bude vytvořeno dle principů efektivního partnerství dle OECD a pravidel EK.

Koordinaci v území bude zajišťovat Rada regionu na bázi partnerství. Tato Rada bude průběžně vyhodnocovat a koordinovat a monitorovat aktivity RIR, podporovat absorpční kapacitu v regionu, komunikovat s řídícími orgány o plánovaných výzvách, sledovat naplňování indikátorů, sledovat naplňování územní dimenze a integrovaných nástrojů. RIR Regionální intervenční rámec koordinace v území

Regionální dohoda o partnerství poskytne partnerům v regionu možnost skutečného plánování – budou mít jasnou představu, s jakými prostředky na jaká témata mohou v následujících 9 letech počítat. Na bázi integrovaných přístupů budou moci regionální partneři ovlivnit, kam budou evropské prostředky v regionu směřovány a využít tak znalosti svého území, potřeb i potenciálu. Zároveň díky implementačnímu subjektu mohou plánovat harmonogram čerpání a přípravu výzev. RIR Regionální intervenční rámec

RIR přispěje ke splnění požadavků EK na územní dimenzi a integrované řešení intervencí, a to na úrovni kraje (NUTS III), které bude reflektovat specifické místní potřeby, problémy i potenciál rozvoje. Výsledkem tak bude komplexní řešení pro každý kraj. Díky znalosti místních potřeb, problémů a potenciálu ze strany regionálních partnerů RIR napomůže efektivnímu řízení absorpční kapacity jednotlivých OP a tím rychlejšímu čerpání těchto TOP, než tomu je v současném období 2007 – RIR Regionální intervenční rámec výhody

Nositelům integrovaných nástrojů naopak přinese jistotu alokace na jejich realizaci. RIR naváže na některá již existující partnerství v krajích a zároveň naváže na struktury vytvořené díky současným ROP - zajistí kontinuitu využití pozitivních zkušeností z období 2007 – RIR Regionální intervenční rámec výhody

RIR Regionální intervenční rámec schéma

Promítnutí návrhu do dokumentu IROP a Metodiky IP a UD – vymezit IROP jako územně zaměřený program v souladu s uvedeným návrhem. Vydání metodiky NOK MMR k ustavení místních a regionálních partnerství a sladění strategií v návaznosti na cíle využití fondů SSR v letech 2014 – Zajištění promítnutí RIR jako klíčového koordinačního dokumentu pro uplatnění územního a integrovaného přístupu do DoP, jeho závazné zapracování do příslušných metodik, včetně operačních programů, se specifickým významem pro IROP. RIR Regionální intervenční rámec další kroky

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST!