Networking v podporovaném zaměstnávání skrze byznys snídaně Markéta Blahetková Pracovní konzultantka Rytmus, o. p. s. – od klienta k občanovi.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠÍŘÍME PRINCIPY CSR A UDRŽITELNÉHO PODNIKÁNÍ.
Advertisements

Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR
ECVET v Programu celoživotního učení
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Kvalitní péče o seniory Vítejte na mezinárodní konferenci v Praze, 9.března 2007.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1 Grantové schéma Vyrovnávání šancí žen a mužů Národní vzdělávací fond.
1 Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života – kraj Vysočina Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Vedlejší specializace MARKETING (3MK)
Sociální podnikání v ČR Prosinec Sociální podnikání Inovativní přístup k podnikání s pozitivním dopadem na společnost Společensky prospěšné podnikání.
Spolupráce s o.s.Rytmus a pracovní rehabilitace Karel Doležal.
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Budování kapacity NNO Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů.
Úspěšné strategie k integraci na volném trhu práce Wien Work Jobmanagement Wien Work Arbeitsassistenz.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
PERSONÁLNĚ VZDĚLÁVACÍ AGENTURA  10 LET NA TRHU  VÍCE JAK UMÍSTĚNÝCH KANDIDÁTŮ  OD ROKU 2009 ČLEN ČESKÉHO INSTITUTU PRO FRANCHISING.
Jak se pozná sociální podnik
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
Představení klubu manažerů
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
1 Modernizace veřejné správy (Praha ) Zkušenosti se zaváděním modelu CAF z pohledu regionálního manažera kvality Osnova prezentace:
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Aktivní a věcná komunikace je základem kvality každodenně poskytovaných služeb. V Sodexo ji rozdělujeme na několik stupňů, které umožní věnovat se různé.
KomunitníCentrum. ČESKÉHO ŠVÝCARSKA TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR  4 národní.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Řízení obchodu Pro IT, a.s. Ing. Zbyněk Sonnek … průzračnost, která je vidět.
Zavedení systému řízení pracovního výkonu provázaného do systému odměňování a vzdělávání zaměstnanců ministerstva, rozvoj manažerských dovedností Dodavatel:
KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ , PRUŠÁNKY
1 Možnosti podpory exportu ze strany státu v návaznosti na strategii mezinárodní konkurenceschopnosti ČR pro období PSP ČR, 29. června 2012.
©Rytmus 2007 DVD Společenská odpovědnost firem Výstup CIP EQUAL projektu „Podporované zaměstnávání pro sociálně odpovědné firmy“ o.s. RYTMUS Projekt je.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
81. zasedání Rady ředitelů (Valná hromada) AutoSAP Předkládá: Řídící tým Představenstva „Vnější a vnitřní komunikace AutoSAP“ ve složení: Ing. Jahn Martin,
Půl na půl – rovné příležitosti žen a mužů Vzdělávání zaměstnavatelů v oblasti rovných příležitostí žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ Z regionálních workshopů… Petr Konečný Praha, Celostátní konference.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Struktura podnikatelského plánu
Personální strategie mezinárodní firmy
Rytmus Liberec, o.p.s. Agentura pro podporované zaměstnávání Antónia Dechťarová Monika Pietroszová září 2008.
15 let akreditace v ČR Ing. Jiří Růžička, MBA Ing. Jiří Růžička, MBA Historie akreditace a Českého institutu pro akreditaci 1988 – 1991 Prapočátky.
Observatoř trhu práce a konkurenceschopnosti Propagace řemeslných a technických oborů Centrum mezinárodního obchodu (CMO) při RHK Brno Integrace.
MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC VÁŠ PARTNER PRO BYZNYS INOVACE.
Marketingová komunikace prostřednictvím umění Korporátní image.
Přechodné zaměstnávání příklad dobré praxe z Fokusu Vysočina Pavel Říčan s přispěním Aleny Prýmkové, Dany Javorské, Jany Horákové.
PSA klientů ročně 50 % záznam v RT 50 % základní vzdělání Minimální praxe, problematická minulost, nereálné představy o trhu práce, potíže.
Vzdělávání v laboratorní medicíně – prezenčně i virtuálně Marie Karlíková, Daniel Rajdl, Ondřej Topolčan Lékařská fakulta UK Plzeň.
Nové přístupy ke vzdělávání a mezinárodní zkušenosti Institutu pro veřejnou správu Praha PhDr. Zdenka Procházková, MPA Institut pro veřejnou správu Praha.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Role KOUS Vysočina v projektu
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Aktivita č. 7 – Pracovní workshop v průběhu zavádění standardů kvality
Inspirovat. Tvořit. Spojovat. Vzdělávat. Spolupracovat.
RÚT Frýdek-Místek sociální rehabilitace
Regionální centrum podpory sociálního podnikání
Vzorový projekt pro ZŠ.
Společné kroky a dobré náměty v projektech rozvoje vzdělávání v Královéhradeckém kraji Hradec Králové CZ /0.0/0.0/15_001/
Vzorový projekt pro ZŠ.
Rodičovské fórum kraj Vysočina
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

Networking v podporovaném zaměstnávání skrze byznys snídaně Markéta Blahetková Pracovní konzultantka Rytmus, o. p. s. – od klienta k občanovi

 Úvod do Workshopu (10 min.)  Projekt networking  Business for breakfast  Snídaně pro společenskou odpovědnost  Týmová práce (15 min.)  Prezentace týmové práce (8 min. každá skupina) Obsah workshopu

 2-letý projekt (Prosinec 2012 – Listopad 2014)  Networking je přirozená aktivita, při které se lidé poznávají za účelem získání práce.  Cílem je být doporučen nebo představen někomu, kdo hledá nebo potřebuje službu, kterou poskytujeme. Networking v podporovaném zaměstnávání

 Mezinárodní spolupráce:  Rytmus, Česká republika (hlavní partner)  SOLWAY, VIAS Scotland, Skotsko, UK  Wienwork, Rakousko  Co jsme v projektu mapovali:  Kruhy vztahů, plánovací schůzky, dostávání se do komunity, stínování v práci, networking v rámci organizace, neformální networking, neformální byznys networking, snídani pro společenskou odpovědnost, networkingové kluby, spolupráce se státní správou. Networking v podporovaném zaměstnávání

Business for breakfast  Marketingový nástroj  Každé odvětví zde má jen jedno zastoupení  Snídaně je jednou za 14 dní  Cílem je získat kontakty  Příležitost prezentovat PZ  Snídaně je placená ( asi 10 euro) + roční členství

 Řízený program  1,5 hodiny – vždy ráno  Krátké představení v jedné minutě (členové a hosté)  Zaměřeno na byznys (10 min)  Networkingová přestávka  Vzdělávací bod (5 min)  Sdílení kontaktů, domlouvání schůzek a spolupráce Business for breakfast

 Rytmus hledal levnější variantu pro setkávání se zaměstnavateli než je BfB.  A tak jsme se rozhodli vyzkoušet vlastní snídani, vymyslet vlastní scénář a pozvat firmy.  Je nutné pozvat minimálně 100 firem -> Aby přišlo lidí  Cíl: poznat a stát se partnery s novými potencionálními zaměstnavateli a získat nové práce, šířit myšlenku společenské odpovědnosti a prezentovat službu PZ. Snídaně pro společenskou odpovědnost

 Snídani pořádáme 3-krát do roka – snažíme se zvát firmy každé 4 měsíce  Spolupracovali jsme s MČ Praha 2, momentálně začínáme spolupracovat s MPSV  Co děláme:  Zveme firmy.  Prezentujeme PZ.  Nabízíme spolupráci.  Snažíme se inspirovat zaměstnavatele. Snídaně pro společenskou odpovědnost

Scénář snídaně  Uvítání místostarostkou  Představení Rytmusu  Představení zaměstnavatelů  Představení PZ a výhod spolupráce s Rytmusem  Video o PZ  Prezentace zkušeností zaměstnavatele a jeho zaměstnance  Diskuze  Sdílení kontaktů, domlouvání schůzek  Zpětná vazba

 3 skupiny  3 otázky  Každá skupina má jinou otázku  15 minut na práci  8 minut na prezentaci výsledků Práce v týmu

Děkuji za pozornost! Markéta Blahetková