Skanzeny v ČR Definice: Definice: Muzeum v přírodě, které se nachází pod širým nebem nebo soubor staveb technického zaměření.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Žďár nad Sázavou Město obklopené překrásnými lesy Město obklopené překrásnými lesy Připravil: Martin Šoulák informacezajímavostivýletyubytovánízávěr.
Advertisements

Vyhledávejte ve své příruční mapě.
CO VÍŠ O ČR Práce ve skupinách. 1. Otázky a úkoly 1. Napiš hlavní město ČR. 2. Vypiš všechny kraje ČR. 3. Kolik obyvatel má ČR? 4. Jak se nazývá nejrozsáhlejší.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, Chodov Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Zaandam je město v nizozemské provincii Noord- Holland. Leží na řece na Zaan, v blízkosti v blízkosti kanálu Noord sea a nedaleko hlavního města Amsterdamu.
ČR – PAMÁTKY UNESCO K/41, M/01
Pardubický kraj.
Gymnázium a obchodní akademie Chodov
území s léčivými prameny Západní Čechy Vyhledávejte v příruční mapě.
území s nejvyšším moravským pohořím
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Zeměpis Ročník : 9.
JIČÍNKA řeka našeho města.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM  Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Jméno autora:Mgr. Jitka Charvátová Třída/ročník:
ČR – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY K/41, M/01
Salzburg.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Zlínský kraj.
RISKUJ!.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.1.3 Města Jihočeského kraje Téma: Česká republika jako součást.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.Lenka.
TURISTICKÉ OBLASTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE C Z.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; C Z.1.07/1.4.00/
Zlínský kraj Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS14 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Města Zlínského kraje Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_09_ZEMĚPIS Téma: Pardubický kraj Ročník: 9.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
HLAVNÍ PAMÁTKY ČESKÉ REPUBLIKY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a jeho svět.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Památky.
Česká republika Zlínský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Zlínským krajem.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_25_18_Z8_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála TÉMA: STŘEDNÍ MORAVA Základní škola Libina, příspěvková.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Jiří.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Hádková Název školyPlavská škola AutorMgr. Marcela Hádková Název VY_32_INOVACE_15_Vl5_Evropa.
Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Vlastivěda Tematický okruh: Místo, kde žijeme Téma: Zlínský kraj Jméno autora: Mgr. Dana.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor:Mgr. Jana Strejčková Datum/období: Listopad 2013 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Moravskoslezský kraj.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Povodí řeky Moravy.
VY_32_INOVACE_25_Chráněná území v ČR
Kraj Vysočina. Kraj Vysočina Kde leží Česká republika v Evropě?
Města Středočeského kraje Česká republika jako součást Evropy
Metodický list / anotace:
Základní škola a mateřská škola Bohdalov CZ.1.07/1.4.00/ III/2
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
Frenštát pod radhoštěm
Anotace Prezentace obsahuje přehled míst regionu Zlínska. Je určena žákům 4. a 5. tříd, lze ji využít i v jiných předmětech, kde se probírá téma Můj region,
Název školy: ZŠ Pardubice - Spořilov
ČESKO - JIHOVÝCHOD AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Opakování I.- sousední státy ČR Česká republika jako součást Evropy
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Ochrana přírody a krajiny
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_25_ZEMĚPIS
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
STŘEDNÍ ČECHY AUTOR: Mgr. Aleš Skála
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Města České republiky kvíz 3.část Autor materiálu: Mgr. Martin Holý
zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Kroměříž VY_32_INOVACE_13_38
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
Transkript prezentace:

Skanzeny v ČR

Definice: Definice: Muzeum v přírodě, které se nachází pod širým nebem nebo soubor staveb technického zaměření

Skanzeny- stavby lidové architektury Stavby- originál Stavby- originál - rekonstrukce - rekonstrukce - kopie - kopie

Mapa skanzenů

Zbečno- Hamousův statek

Třebíz

Přerov nad Labem

Zubrnice

Zubrnice- škola

Doubrava- Chebsko

Rožnov pod Radhoštěm

Strážnice

Holašovice- UNESCO

Otázky: Co rozumíš pod pojmem skanzen? Co rozumíš pod pojmem skanzen? Z jakého jazyka je převzato toto slovo? Z jakého jazyka je převzato toto slovo? Jak, z jakých budov z pohledu původu, může vzniknout skanzen? Jak, z jakých budov z pohledu původu, může vzniknout skanzen? Který skanzen leží v bezprostřední blízkosti řeky Labe? Který skanzen leží v bezprostřední blízkosti řeky Labe? Nedaleko od Ústí nad Labem se nachází který skanzen? Nedaleko od Ústí nad Labem se nachází který skanzen? V podhůří Beskyd leží zřejmě nejznámější skanzen ČR. V podhůří Beskyd leží zřejmě nejznámější skanzen ČR. Slováckými slavnostmi je proslulý skanzen Jižní Moravy. Který? Slováckými slavnostmi je proslulý skanzen Jižní Moravy. Který? Jediným skanzenem ČR zapsaným na seznamu UNESCO je ………………. Jediným skanzenem ČR zapsaným na seznamu UNESCO je ………………. V oblasti nejzápadnějších Čech se nachází který skanzen? V oblasti nejzápadnějších Čech se nachází který skanzen? Nedaleko města Slaný se nachází který skanzen, je rovněž památkovou rezervací. Nedaleko města Slaný se nachází který skanzen, je rovněž památkovou rezervací. Který skanzen se nachází v oblasti Křivoklátska? Který skanzen se nachází v oblasti Křivoklátska?

Zdroje: NEUVEDEN, Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. NEUVEDEN, Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. NEUVEDEN, Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. NEUVEDEN, Neuveden. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:. DVOŘÁČEK, Petr. Skanzeny do kapsy. Praha: Levné knihy Kma, 2005, ISBN DVOŘÁČEK, Petr. Skanzeny do kapsy. Praha: Levné knihy Kma, 2005, ISBN