Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Advertisements

Aktualizace Rozvojového konceptu CR na Šumavě Regionální marketing Vimperk
Vstupní informační seminář k přípravě dokumentu Strategie rozvoje města Ústí nad Labem do roku 2015 a posuzování vlivu tohoto dokumentu na životní prostředí.
Obce sobě Podpora meziobecní spolupráce Projekt Svazu měst a obcí ČR.
Podpora inovací v Olomouckém kraji. Ekonomická situace kraje  Průměrná mzda : Kč (1.-2. čtvrtletí 2012)  Míra registrované nezaměstnanosti: 10,38.
Tvorba integrované strategie území MAS Ekoregion Úhlava.
Nástroj pro realizaci IS rozvoje území. Umožňuje koordinaci navzájem provázaných a územně zacílených intervencí z různých prioritních os jednoho či více.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Benchmarking Benchmarking je metoda řízení kvality, která zapojené
KULATÝ STŮL S OBČANY – DISKUZE O BUDOUCNOSTI. Místní akční skupina (dále MAS) je na politickém rozhodování nezávislým společenstvím občanů, neziskových.
VZOR PREZENTACE – ÚVODNÍ JEDNÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY
. PODPORA MEZIOBECNÍ SPOLUPRÁCE PROJEKT SVAZU MĚST A OBCÍ ZBRASLAVICE 4. PROSINCE 2014.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
Místní partnerství zaměstnanosti Projekt Místních partnerství zaměstnanosti Ing.Tomáš Müller MAS Uničovsko,o.p.s. Informační seminář 19.2.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Odpadového hospodářství na území ORP Pacov Ivana Eva Razimová.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Strategie spolupráce obcí (SSO) na platformě Místní akční skupiny Opavsko z.s MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů Kulaté.
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Co chceme (dělat) v letech Rožmberk jako součást území Místní akční skupiny Sdružení Růže Jiří Guth, Martina Langová a Magdalena Chytrová.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
2. oficiální setkání představitelů obcí v územním obvodu ORP Cheb Místo: KC Svoboda Cheb Dne:
Strategie spolupráce obcí MAS Královská stezka Výstup projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ Mgr. Lucie Růžičková, Královská.
Projekt Podpora meziobecní spolupráce (reg. č. CZ.1.04/4.1.00/B ) 2. oficiální setkání představitelů obcí ve správním obvodu ORP Třebíč Třebíč, 22.
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů CZ.1.04/4.1.00/B
S DRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV Nevládní a politická organizace s celostátní působností, která sdružuje a hájí zájmy obcí a měst v ČR Vznik na počátku 2008.
„MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B
Datum: Zpracovala: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Program „Yes, I do“ Strategie pro jazykové vzdělávání v MSK do roku
II. kolo kulatých stolů – SMS ČR MAS Hustopečsko – MěÚ Hustopeče 26. srpna 2015.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
2. SETKÁNÍ STAROSTŮ OBCÍ z území MAS Otevřené zahrady Jičínska z. s. v rámci projektu „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ ,
Zájmové sdružení právnických osob OK4Inovace Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Strategický plán rozvoje statutárního města Jihlavy „JIHLAVA – MĚSTO PRO ŽIVOT“ 17. prosince 2013.
Greenway Jizera Seminář Greenway Jizera Mladá Boleslav,
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Setkání starostů u kulatého stolu Hoštejn Projekt „MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů“ CZ.1.04/4.1.00/B Tento.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Jihomoravského kraje Základní informace o spolupráci KAP a MAP Martin Majcík 1.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
MAP – Místní akční plán ORP RK
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Řízené rozhovory se starosty obcí s rozšířenou působností
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
PAKT ZAMĚSTNANOSTI LIBERECKÉHO KRAJE
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
LIBERECKÝ PAKT ZAMĚSTNANOSTI
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Regionální stálá konference pro území Jihomoravského kraje
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
XIV. KONFERENCE SAMOSPRÁV
Setkání starostů – zakladatelů MAS Království – Jestřebí hory, o. p. s
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Kariérové poradenství a podnikavost
I. Setkání se starosty obcí
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Transkript prezentace:

Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR Termín realizace: – Cíl projektu: prohloubit spolupráci mezi samosprávou a místními akčními skupinami. Ideálním výstupem má být nabídka portfolia služeb, které mohou starostům usnadňovat výkon jejich povolání.

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR CO UŽ PROBĚHLO 1. kulatý stůl – představení projektu SMS výběr témat - Protipovodňová opatření jako součást krizového řízení - Zaměstnanost - Odpadové hospodářství Zpracování „Strategie spolupráce obcí v Místní akční skupině Jemnicko“. Zapracování oponentského posudku

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ V MAS JEMNICKO Část 1 – Karta MAS Část 2 – Definice potenciálu spolupráce obcí na platformě MAS Část 3 – Potřeby spolupráce obcí na platformě MAS Část 4 – Návrhová část strategie spolupráce obcí Část 5 – Akční plán spolupráce obcí na platformě MAS Část 6 – Implementace spolupráce obcí na platformě MAS

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR 1 část KARTA MAS Základní informace a údaje o MAS – kontakty, seznam obcí, priority integrované strategie, mapa regionu…

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR Popis dosavadní spolupráce a konkrétních příkladů 2 část – DEFINICE POTENCIÁLU SPOLUPRÁCE OBCÍ NA PLATFORMĚ MAS

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR je třeba nastavit dlouhodobě fungující systém setkávání a výměny zkušeností mezi představiteli a zaměstnanci obcí byly stanoveny potřeby v oblasti protipovodňových opatření, odpadového hospodářství, zaměstnanosti, veřejné správy a cestovního ruchu Část 3 – DEFINICE POTŘEB V OBLASTI SPOLUPRÁCE OBCÍ NA PLATFORMĚ MAS

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR Základní strategický cíl: Spolupráce obcí Strategického cíle bude dosahováno prostřednictvím plnění pěti specifických cílů: Zlepšit situaci v oblasti odpadového hospodářství Zlepšit situaci v oblasti zaměstnanosti a zaměstnatelnosti obyvatel Zlepšit situaci v oblasti protipovodňových opatření Snížit administrativní zátěž obecních úřadů Rozvíjet cestovní ruch na území MAS Část 4 – NÁVRHOVÁ ČÁST

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR SPECIFICKÝ CÍL 1: ZLEPŠIT SITUACI V OBLASTI ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ 1.1. Využívání sběrného dvora obcemi 1.2. Sběr BRKO v obcích 1.3.Vzdělávání a osvěta SPECIFICKÝ CÍL 2: ZLEPŠIT SITUACI V OBLASTI ZAMĚSTNANOSTI A ZAMĚSTNATELNOSTI OBYVATELSTVA 2.1. Koordinace setkávání zástupců obcí a místních podnikatelů 2.2. Poskytování servisu místním podnikatelům 2.3.Realizace aktivit pro nezaměstnané a znevýhodněné osoby

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR SPECIFICKÝ CÍL 3: ZLEPŠIT SITUACI V OBLASTI PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ 3.1. Zmapování současného stavu 3.2. Zajištění výměny zkušeností 3.3.Poskytnutí dotačního poradenství SPECIFICKÝ CÍL 4: SNÍŽIT ADMINISTRATIVNÍ ZÁTĚŽ OBECNÍCH ÚŘADŮ 4.1. Zajištění výměny zkušeností 4.2.Poskytování účetních služeb

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR SPECIFICKÝ CÍL 5: ROZVÍJET CESTOVNÍ RUCH NA ÚZEMÍ MAS 5.1. Zajištění výměny zkušeností 5.2.Propagace

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR SPECIFICKÝ CÍL 5: ROZVÍJET CESTOVNÍ RUCH NA ÚZEMÍ MAS 5.1. Zajištění výměny zkušeností 5.2.Propagace

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR Část 5 – AKČNÍ PLÁN SPOLUPRÁCE OBCÍ NA PLATFORMĚ MAS – NÁVRH a Část 6 – IMPLEMENTACE SPOLUPRÁCE OBCÍ NA PLATFORMĚ MAS plán aktivit je navrhnut ke každému tématu na roky

MAS jako nástroj spolupráce obcí, projekt Sdružení místních samospráv ČR Děkuji za pozornost