 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Německo září – 4. října.
Advertisements

Odborná praxe v Belgii v rámci programu Leonardo da Vinci Mobility
Technika,tak jak ji vidím já…
Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina
Děti vyrůstají v podstatě online. Na síti se dokáží skvěle orientovat, často lépe než rodiče. Není divu, počítač mají doma, ve škole a někteří i v mobilu.
Problémy spojené se zaváděním CLIL do škol:
Strukturované učení PROJEKT EU
Londýn Lukáš Povišer (student tercie). Všechno je tam velice drahé. Skoro všechny městské autobusy jsou dvoupatrové a červené.
STÁŽ VE MĚSTĚ VIECHTACH – KAMILA KORIMOVÁ PROJEKT LEONARDO DA VINCI.
Rotary Exchange Columbus, Wisconsin Columbus, Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Město v jižní části státu Wisconsin Přibližně.
Postřehy ze studijního pobytu, aneb Fulda 2004 (Socrates Erasmus)
V roce 2005 jsme se na setkání, které organizoval TANDEM Plzeň, seznámili s kolegyní z Německa, která měla zájem o spolupráci a navíc se sama učila česky.
C V I K O V DĚTSKÁ LÉČEBNA – :46 10/04/2017
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Masarykovo gymnázium Vsetín
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
Tlumočník. Náplň práce překlad materiálů z cizího jazyka překlad materiálů do cizího jazyka vyhledávání odborných materiálů a konzultace s odborníky překlad.
Pracovní náplň českých stáží Petra Bernardová, Ivana Dočkalová, Barbora Haltofová, Kristýna Rusňaková.
Odborná praxe Anglie Portsmouth 2015
Portsmouth 2015 František Novotný. Výběrové řízení Výběrové řízení na naší škole probíhalo ve dvou kolech: Podání přihlášky a napsání motivačního dopisu.
Birmingham – ERIKA BOUCHARECHASOVÁ
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
ZAHRANIČNÍ PRAXE 2015 ERASMUS+. VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ RÁMEC ŠKOLY (ŠKOLA SI UDĚLALA SAMA SVOJE VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ) VYPLNĚNÍ PŘIHLÁŠEK – DOSTUPNÁ NA WEBU (KAŽDÝ.
Městský úřad Odolena Voda má následující odbory Odbor tajemníka ( administrativa a organizace činnosti úřadu, právní služba města, správa Základních.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Projektové kurzy a cílové skupiny 2 5 VZDĚLÁVACÍ SYSTÉM VE VENKOVSKÝCH PODMÍNKÁCH.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
Dotazníkové šetření. Cílem ankety je zjistit potřeby obyvatel města Toužim, zlepšit přehled městských zastupitelů o vnímání jejich potřeb z hlediska poskytování.
MA-G 21 Konference pro podnikatelský sektor Náměšť nad Oslavou 15. října 2012 Petr Holý.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Odborná praxe Anglie 2015 Portsmouth Samková Petra.
Praxe v Anglie- Portsmouth. Výběrové řízení Přihláška- (průměr známek z předešlých ročníků, známky z anglického jazyka obě pololetí za absolvované ročníky)
Rotenburg 2015 Zahraniční praxe “Na praxi do Německa”
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Praxe v Rotenburg Tomáš Petružálek. Před praxí Odevzdání životopisu Přijetí na praxi Ústní pohovor Motivační dopis Jazyková příprava 1.Týdně 60 minut.
Praxe Německo Rotenburg 2015 Hana Pšenicová, P3B.
Anglie Natálie Kováčiková Anna Valíčková. Proč jsme vůbec jeli do Anglie? Do Anglie jsme cestovali díky projektu Čtení a cizí jazyky zajímavě Potkali.
Číslo projektu: CZ01-KA Rotenburg (wümme) Barbora Černoušková – Číslo projektu: CZ01-KA
Odborná Praxe Portsmouth
Erasmus+/SOŠ pro Administrativu EU
Praxe v Německu – Rotenburg –
CZ01-KA dubna – 14. května 2016 Ilona Bartášková
Odborná praxe Dublin 2016 Kateřina Jehličková.
Veronika Hrubá Velká Británie, Birmingham-Solihull,
Praxe Rotenburg (wümme), Německo Diana Dorosh, A3C.
ROTENBURG (WÜMME) Lenka Bitarová –
Odborná praxe v Německu
Praxe Německo Rotenburg
PRAXE V ROTENBURGU Dominika Kefurtová.
Zahraniční praxe Rotenburg Wümme –
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Rotenburg Wümme – Karolína Hanková.
PRAXE V NĚMECKU květen 2013.
Praxe Rotenburg –
Praxe Rotenburg 2013.
Soňa Maruničová Říjen ročník
Odborná praxe v Německu 2014
Dublin, Irsko – CZ01-KA Dagmar Tyščenková.
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
MĚSTSKÝ ÚŘAD.
Transkript prezentace:

 Odborná praxe v Rottenburgu (Wümme)  Datum konání: –  Jak: Díky programu EU Leonardo da Vinci  Praxe se účastnilo 6 dívek ze 3. ročníků  Pracovní pozice:  2 místa na městské radnici  1 místo ve firmě Rotenburger Werke  3 místa v domově důchodců

Na praxi jsem se přihlásila z důvodů :  zájem o studium německého jazyka  zlepšení se v německém jazyce  poznání nových lidí, kultury, stylu práce  zvědavost, touha zkusit něco nového Obavy:  praxe v cizím prostředí, dlouhá doba  nedorozumění se s lidmi  špatné zapadnutí do kolektivu

Jazyková animace  Intenzivní 2denní kurz, který nás měl připravit na různé situace v Německu.  Učení se zábavnou formou!  Čas jsme trávili nejen ve škole ale i venku.  Kurz sloužil nejen k rozmluvení se, ale i k naučení se nové slovní zásoby. Témata, která jsme probírali: Těžká pracovní a životní situace Telefonování s klientem Kultura Rodina Domácí práce Škola Budoucnost Novou slovní zásobu jsme načerpali: z oblasti kanceláře z oblasti počítačů všeobecná slovíčka např. ohledně bydlení… Zažili jsme při tom mnoho legrace. Já osobně jsem za tento kurz velice ráda, neboť získané znalosti z tohoto kurzu se nám na praxi velice hodily.

Rotenburg  Město ležící v Dolním Sasku  obyvatel  40 km od města Brémy  protéká zde řeka Wümme

Rathaus Rotenburg  administrativní práce  každý pracovní den 4-6h  různá oddělení (např. oddělení ztrát a nálezů, dopravy, ochrana veřejného pořádku, Stadtkasse, Infobüro, oddělení daní, personální oddělení…..)  Náplní mé práce bylo např. : práce s počítačem, třídění a zakládání spisů, třídění pošty, kopírování, skartování, ale i práce v terénu např. měření anemometrem, kontrolování pořádku (např. jestli auta správně parkují), měření parkovacích míst pro nové parkoviště, udělování pokut,….

Dům byl prostorný, dostatečně vybavený. Nic nám tam nechybělo.. Dům se skládal ze 4 pokojů.

 Výlety po okolí  Oslavy narozenin  Nákupy  Sportovní aktivity

Brémy

Brémy

Hamburg

 Nejprve strach z neznáma  Ale poté poznání nových, milých lidí v práci  Skvělý kolektiv  Výborný způsob dopravy  Zlepšení německého jazyka  Poznání nových věcí, německé kultury, práce, památek  Spousta výletů Brunclíková Lenka, A3C