TITANIC V PRAZE Na světové výstavě Titanic se žáci IX. A a B seznámili nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
©2008 Verze 1.3 Úkol: Zachraňte trosečníka, který ztroskotal na pustém ostrově. Ostrov je obklopen rozbouřeným mořem, ve kterém.
Advertisements

♠Firemní akce ♠ Teamspirit ♠ Incentiva ♠ Vzdělávání ♠ Teambuilding ♠Zážitek ♠Neformální atmosféra ♠Komunikace Plavby na tradi č ních 50-ti metrových plachetnicích.
Číslo a název šablony klíčové aktivity
LODNÍ DOPRAVA.
TITANIC SPLNĚNÝ SEN.
Automobily a co o nich víme
Letiště Václava Havla Praha
Zámořské kolonie - rozvoj světového obchodu.
Voda & Energie Vodní doprava.
Potopení Titaniku.
SEN,PÝCHA a PÁD.
Lidé a čas 1) DÁVNÁ MINULOST.
Titanic.
VODA & ENERGIE VODNÍ DOPRAVA.
P – Amsterdam a Viena – Fonte Old English tam
Rozmach vědy a techniky Kosmický výzkum
Etická výchova ve školách – projekt 2010 Začínáme u mladé generace.
Wilhelm Gustloff.
filosofický a umělecký směr vznikl po první světové válce v Německu
TITANIC středisko krále Jiřího , Poděbrady
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – atmosféra, větry autor VM:Ondřej.
Projeďme se spolu kanály v holandském Amsterdamu.
Moje cesta na Bajkal Radomír Bílý Několik fotografií a postřehů z mé cesty k nejhlubšímu jezeru světa.
JONÁŠ PETŘÍČEK VÝLETNÍ TRASA ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy.
GEOGRAFIE DOPRAVY II. Martin VRZALA.
Jakub Stojaník,Matouš Falout,Fabián Strecker
VY_32_INOVACE_3D.7.13 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 7. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – ledovce autor VM:Ondřej Vojáček.
Služby vodní dopravy a ostatní formy dopravy
Společenské a hospodářské prostředí
Vynález lodě na parní pohon a lodního šroubu
Royal Clipper.
Cesta do světa Je to jako celovečerní film, takový výlet do devatenáctého století, znásobený pohledem na krajinu podél trasy vlaku během cesty. Orient.
Vikingové Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová.
Úloha dopravy v hospodářství
VODÍK 1H.
GEOGRAFIE DOPRAVY III. Martin VRZALA.
LOKOMOTIVY A ŽELEZNICE
Největší výletní loď na světě
Vypracovala: Nikola Dudíková
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Opakování zámořských objevů Číslo vzdělávacího materiálu: ICT 1-9 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Bergen Kirkene Kirkenes Trajekt & dopravní služba „Richard With“ mezi Bergenem a Kirkenes. Před více než sto lety jsou počátky této námořní trasy.
Kloubové a speciální autobusy, přívěsy Prototyp kloubového autobusu Š 706 RTO-K z produkce Karosy Vysoké Mýto okolo roku Prototyp kloubového.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Medková Blanka Název: VY_32_INOVACE_11A_11_Objevné plavby Téma: 11A_Dě.
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
LETUŠKA Zpracovala: Stella Dvořáková Třída: IX. Školní rok: 2009/2010.
NÁRODNÍ TECHNICKÉ MUZEUM PRAHA Mgr. Martin Tichý Mgr. Vilibald Schlapák.
Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji Exkurze Praha 16. –
Projekt:OP VK Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Anna Csanádiová Číslo DUM:D Datum ověření ve výuce: Ročník:7.
Paříž Exposice Universal 1900 Klikej pro posun obrázků …
Ledovce Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PYTHAGORAS ŘECKÝ MATEMATIK PYTHAGORŮV ŽIVOT Pythagoras ze Samu, okolo 570 př. n. l. ostrov Samos – po 510 př. n. l. 570 př. n. l.Samos510 př. n. l. o.
Informace pro rodiče budoucích studentů I.A
Ledovce Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_15_19_Exxon Valdez
Název školy: Základní škola Městec Králové
Rezervační systémy Vznik a vývoj.
NEJVĚTŠÍ ZÁHADY LIDSTVA
Co znamená „Guards“ ? Guards je jednotka britské armády, odpovědná za správu 6 pluků, včetně prestižní skotské stráže a granátníků.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
ZÁMOŘSKÉ OBJEVY Anotace: Prezentace je určena
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Vítejte Bienvenu.
Sada 3 Člověk a společnost ZŠ Pačejov
Vítejte Bienvenu.
Výlet do ISTANBULU 2018.
Transkript prezentace:

TITANIC V PRAZE Na světové výstavě Titanic se žáci IX. A a B seznámili nejen s osudy legendárního Titaniku, ale také s bouřlivým obdobím technických objevů i společensko-politickou situací na počátku 20. století.

Každý návštěvník při vstupu na výstavu dostane boarding pass – palubní vstupenku. Díky této vstupence s konkrétním jménem reálného člověka, který na Titaniku v době jeho katastrofy byl, prožijete celou prohlídku výstavy jako jeden z cestujících na palubě. Uvidíte stovky originálních artefaktů vyproštěných ze slavného vraku na dně oceánu. Mezi exponáty jsou části vybavení lodi, kusy nábytku, porcelán a osobní předměty cestujících, jako jsou šperky, kabelky i části oblečení. Díky dokonalé rekonstrukci kajut, strojovny nebo jídelny nasajete atmosféru přepychu a technického pokroku počátku 20. století. Zažijete nádheru dobových interiérů i hluk strojoven a dotknete se ledovce!

Titanic byl ve své době největší osobní parník světa, který patřil společnosti White Star Line. Byl určen pro přepravu osob mezi Evropou a Severní Amerikou. Kapacitu měl přibližně 2500 cestujících. Ztroskotal ve vodách během své první plavby 15. dubna Zahynulo na něm přes 1500 lidí.

Každý návštěvník obdrží vlastní palubní lístek se jménem skutečného pasažéra z Titaniku. Na konci expozice se dozví, zda osoba s jeho jménem katastrofu přežila nebo ne.