Rybníky: -největší rybník-Nesyt -nejstarší dochované rybniční soustavy na Moravě - Lednické rybníky, pocházející už z 15. století. -rybníky, které původně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Advertisements

NATURA 2000 ochrana ptačích oblastí na Moravě
Jihomoravský kraj - procvičování
POVRCHOVÁ a PODPOVRCHOVÁ VODA
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika-1 poloha, rozloha…
Cíl Start Cíl Start.
Základní údaje Krajské město: Olomouc Rozloha: km²
VODSTVO ČR.
ŘEKY ČESKÉ REPUBLIKY.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
Vodstvo Řeky Vodní nádrže
Jihomoravský kraj.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ ČESKÁ REPUBLIKA.
Jihomoravský kraj Přírodní podmínky Cvb.
Jihomoravský kraj.
Jihomoravský kraj.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
území bývalé Velkomoravské říše
HYDROLOGIE ČESKÁ REPUBLIKA.
Vodní nádrže.
Vodstvo Česka.
Řeka Ostravice. Délka toku 65,1 km Plocha povodí 827,4 km² Řeka vzniká soutokem Černé a Bílé Ostravice u obce Staré Hamry v Moravskoslezských Beskydech.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Česká republika: Rybníky Hospodářský zeměpis
POVRCHOVÁ VODA Řeky, ledovce, jezera.
Vodní toky Jan Dušek.
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
Řeky, jezera, rybníky a přehradní nádrže
MORAVA.
ŘEKA DYJE JIŽNÍ MORAVA.
VODSTVO ČR Díky poloze můžeme ČR označit za „střechu Evropy“ – ČR prochází hlavní evropské rozvodí, které rozděluje řeku do tří úmoří (viz. obrázek)
VODSTVO ČESKÉ REPUBLIKY
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Kde všude najdeme na pevnině vodu?
Město Brno.
ČR – PŘÍRODNÍ PODMÍNKY K/41, M/01
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV:VY_32_INOVACE_277_ČR 1 AUTOR: Alena Hořavová ROČNÍK, DATUM: 9.,
Jihomoravský kraj.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK 1
Jihomoravský kraj.
POVRCHOVÁ VODA Řeky, ledovce, jezera.
Cesta po Dunaji Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Vodstvo České republiky
Lednické rybníky Rozloha 552,5 ha Skládá se z pěti rybníků Nesyt, Hlohovecký, Prostřední, Mlýnský a Zámecký Největší rybník na Moravě Nachází se u Sedlece.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_52_INOVACE_625.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
JIHOMORAVSKÝ KRAJ Agáta Uchytilová, Hana Doležalová.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_14_ZEMĚPIS Téma: Jihomoravský kraj Ročník: 9.
Jihomoravský kraj rozlohou a počtem obyvatel patří k
Vodstvo ČR -Prezentace s výkladem
Vodstvo České republiky
Nové mlýny Michal Valentík XI.B 2016/2017.
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
Baťův kanál.
Soustava tří přehradních vodních nádrží pod Pálavou
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Opakování - přehrady
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
Vypracoval: Petr Sobek
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Jihomoravský kraj Rozloha:7 195 km² Počet obyvatel: (2016)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Česká republika vodstvo.
Jezera, přehrady a rybníky. Jezera v ČR není mnoho přírodních jezer Jezera podle původu: 1. Ledovcová karová jezera  na Šumavě:  Černé jezero - největší.
Novomlýnské nádrže Lucie Korvasová IX.A 2017/18.
Transkript prezentace:

Rybníky: -největší rybník-Nesyt -nejstarší dochované rybniční soustavy na Moravě - Lednické rybníky, pocházející už z 15. století. -rybníky, které původně byly zakládány hlavně z ekonomických důvodů, dnes slouží k ochraně přírody. -Národní přírodní rezervace Lednické rybníky patří k nejvýznamnějším ptačím lokalitám u nás a byla zařazena na seznam mezinárodně významných mokřadů.

Přehrady: -největší přehrada-Nové Mlýny -Nové Mlýny je přehradní nádrž na řece Dyji pod Pavlovskými vrchy na jihu Moravy, na rozhraní okresů Břeclav a Brno. Nazývá se podle stejnojmenné osady pod poslední hrází. Tvoří ji tři přehradní nádrže: horní nádrž, dolní nádrž, střední nádrž -nádrž byla postavena v 70. až 80. letech 20.století, aby zamezili záplavám a zvýšili intenzitu zemědělské výroby. -žijí tam kormoráni

-největší řeka-Morava -k nejmenším tokům patří-Bečva, Senice, Olšava MORAVA:-délka toku 354km -protéká Českem, Rakouskem, Slovenskem - Povodí má rozlohu km². -Tato nejdůležitější moravská řeka, která protéká jejím územím od severu na jih, je levým přítokem Dunaje.

-délka toku- 52km -Baťův kanál je historická vodní cesta vybudovaná v letech a spojovala Otrokovice s Rohatcem. -Na trase je celkem 23 mostů. -Turisté mohou využívat 8 přístavů a 16 přístavišť.

%AFv_kan%C3%A1l_01.JPG PG _aristotelis_desmarestii.jpg ochrana-narodni-prirodni-rezervace &client=firefox- a&hs=xN6&rls=org.mozilla:cs:official&channel=fflb&source=lnms&tbm=i sch&sa=X&ei=jNnSUv7pPKqS7AbImoCQCA&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=128 0&bih=920#channel=fflb&q=nov%C3%A9+ml%C3%BDny&rls=org.mozilla:c s:official&tbm=isch&facrc=_&imgdii=_&imgrc=b7kOxr7BgLFeDM%253A% 3BHVryMFQSA4O5-M%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.pmo.cz%252Fwp- content%252Fuploads%252F2010%252F05%252F1_novemlyny2.jpg%3Bhtt p%253A%252F%252Fis.muni.cz%252Fth%252F223188%252Fprif_m%252FDP _Karolova.txt%3B1024%3B681

9.A