Říjen  Úvodní kolečko – kdo je z jaké školy?  ÚP Bc. Kateřina Járová (trh práce) Ing. Marcela Vychodilová (IPS, nabídka pro ZŠ)  Krajský úřad.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zapojení školy do projektu T.I.M.E
Advertisements

Kariérové poradenství
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Výsledky analýzy kvalifikační a věkové struktury v Pardubickém kraji Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice) Ing. Petr Urbanec (Univerzita Pardubice)
Úřad práce v Jihlavě Informační poradenské středisko
Informační poradenské středisko
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
TEST Kam po ZŠ?.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
IPS. Nová adresa ÚP pro Prahu-východ (IPS) od Dobrovského 1278/ Praha 7.
Kam po ZŠ?.  Splnil/a povinnou školní docházku v délce devíti let, nebo úspěšně ukončil/a základní vzdělávání před jejím splněním,  při přijímacím řízení.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI globální grant OP VK Ing. Monika Čermáková Bc. Michal Hnízdo Porada ředitelů škol a školských zařízení.
VOLBA POVOLÁNÍ VÁŠ PRŮVODCE.
„Sjednocení úřadů práce podpoří spolupráci zaměstnavatelů s kariérovými poradci – realizace Dohody o spolupráci MPSV se Sdružením automobilového průmyslu.
Vzdělávání a výcvik pro automobilový průmysl 2. ročník odborné konference Kroměříž, 10. března 2005.
Informační schůzka rodičů žáků 8. ročníků Vítám Vás!!! Mgr. Bc. Věra Václavíčková.
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
Pohled průmyslových firem na kvalitu českého technického vzdělávání Výsledky průzkumu Francouzsko-české obchodní komory v rámci Roku průmyslu a technického.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:
IPS a rodičovská veřejnost
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Výsledky přijímacího řízení ve školním roce 2011/2012 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Úvodní seminář 22. září.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Veletrhy studijních oborů v Moravskoslezském kraji - „Olympiáda technických profesí“ Ing. Roman Kusyn, ITP Velké Karlovice, 28./
Název projektu Tvorba a realizace kurzů v rámci celoživotního vzdělávání rozšiřujících kvalifikaci v oblasti speciální pedagogiky Tento projekt je spolufinancován.
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
Informační zdroje pro volbu povolání Technika a technické vzdělávání 2.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Vývoj na trhu práce, kritéria pro výběr povolání Krajská pobočka v Olomouci.
Úřad práce ČR – krajská pobočka v Brně Ing. Josef Bürger Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
IPS Schůzka výchovných poradců Praha – východ Mgr. Pavel Lehovec.
Informační a poradenské středisko Mgr. Jindřiška Dvorská Mgr. Markéta Severinová.
Logopedická prevence v Olomouckém kraji CZ.1.07/1.2.27/ SCHOLA SERVIS – zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a středisko služeb.
Potřeby trhu práce a vzdělávací programy škol z pohledu úřadu práce Jihlava
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Rokytná, o.p.s. Srázná Moravské Budějovice.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Představení výzvy Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony pro MŠ a ZŠ I MAS Oslavka, o.p.s. sídlo: Masarykovo náměstí
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství a kultury oddělení organizační a vzdělávání Vývoj počtu žáků středních škol, prospěchová stipendia ve školním.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠK. ROK 2014/
Vyučení. Duální odborné vzdělání Mag. Michael Gassner Hospodářská komora Dolního Rakouska, oddělení – vzdělávání.
Bc. Michaela Augustová MAS Znojemské vinařství, z.s. Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování – Šablony ZŠ a MŠ I.
Vývoj na trhu práce Krajská pobočka v Olomouci.
(pro nástup ve škol. roce 2017/2018). JAK ŽÁKŮM POMŮŽE NAŠE ŠKOLA v rámci předmětu PRACOVNÍ ČINNOSTI témata: volba profesní orientace, zaměstnání, trh.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Školy a školská zařízení v Pardubickém kraji
Situace na trhu práce Pardubický kraj.
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Prospěchová stipendia
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Pracovní skupina Vzdělávání
Pedie Co mají společné?.
Metodika a koordinace kariérového poradenství v JMK
Bc. Hana Martinková Místo konání stáže Úřad práce v Ústí nad Orlicí
Konference primární prevence PK
Setkání kariérových poradců
Implementace Krajských akčních plánů rozvoje vzdělávání
Kariérové poradenství a podnikavost
Kontaktní pracoviště v Mostě
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Transkript prezentace:

Říjen 2016

 Úvodní kolečko – kdo je z jaké školy?  ÚP Bc. Kateřina Járová (trh práce) Ing. Marcela Vychodilová (IPS, nabídka pro ZŠ)  Krajský úřad Pardubice, školský odbor Mgr. Petra Pospíšilová (Demografie, stipendia, nové obory a přijímací zkoušky v roce 2017)  Pedagogicko - psychologická poradna PhDr. Irena Köhlerová – (aktuální situace v péči o děti se speciálními vzdělávacími potřebami)

Průměrná délka evidence k dle vzdělání v Pardubickém kraji: celkem1,6 roku základní vzděl.2,3 roku vyučení1,7 roku s maturitou1 rok vyšší odborné0,6 roku vysokoškolské0,6 roku

 Kováři, nástrojaři a příbuzní pracovníci  Řidiči nákladních automobilů, autobusů, tramvají  Slévači, svářeči a příbuzní pracovníci  Řemeslníci a kvalifikovaní pracovníci hlavní stavební výroby  Číšníci, servírky a barmani  Pracovníci osobní péče ve zdravotní a sociální oblasti

 cizí jazyky  počítačová gramotnost  psaní všemi deseti  práce s kovem  zkoušky svařování  ŘP sk. B (C, E, profesní průkaz)  čtení a porozumění  pracovním instrukcím  chuť pracovat  komunikační schopnosti  schopnost pracovat v týmu pracovat  adaptabilita  flexibilita  loajalita

 Přednášky pro 9.tř– Volba povolání - Kdy? S kým? Kolik?  Individuální poradenství – pro děti a rodiče  Atlasy školství  Přehlídky škol  Chrudim – 25. října 2016, do 17 hodin – POZOR 1 DEN, hodina ukončení!!!  Pardubice – 4. a 5. listopadu 2016  Pardubice OU + Praktické školy –  Chci být vojákem – objednat!  IPS Pardubice  Chci být policistou – objednat!  IPS Pardubice

 Přehlídka strojírenských firem - středa 30. listopadu 2016 – MUZEUM ZRUŠENA!!!