Na přání Témata na přání, časté dotazy. Kačena I. Jak udělat (kačenu) výškovou kótu tak, aby odečítala výšku z výkresu? Nijak.  Blok (multiodkaz) + staniční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Formátování diplomové práce
Advertisements

Pit – CAD 2014.
Spolupráce mezi výkresy
BU51 Systémy CAD RNDr. Helena Novotná.
Co může být všechno v šabloně?
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
Ukázková data grafická jsou majetkem IMIP. Popisná data jsou fiktivní.
Pit – CAD
Program na výpočet parametrů vlhkého vzduchu
Kreslení, kliparty, obrázky OLE, video
HyperText Markup Language
Ovládání a přizpůsobení prostředí AutoCADu
Grafika Rastrová X Vektorová.
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
Modelování v AUTOCADU Křivky v prostoru, modelování z těles a povrchů,
XII/2007 Gepro, spol. s r.o. Ing. Stanislav Tomeš Struktura výkresu - titulní strana Struktura výkresu WKOKEŠ.
PowerPoint II. Miroslav Lorenc.
Miloslav Mazanec © 2013 Počítačová grafika.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Grafické formáty.
Modelování v prostoru.
Dynamické bloky AutoCAD® 2006 Projektování v elektroenergetice
Skladba HTML dokumentu
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová II. Vzorce v Excelu Tipy pro práci s Wordem.
ZIHB – MS Word dodatek 1 Petr Kratochvíl, KIV ZČU, © 2008.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Použití Tvorba Příklady
Výkresové soubory Přednáška č.6. Témata přednášky Typy výkresových souborů –*.dwt, *.dwc, *.dwg, *.dxf DXF formát Ochrana souborů před poškozením Export.
CorelDraw – čárové objekty
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Šrafování a odkazy Modul 6.
Modul 5 AutoCAD. Příkaz Rozlož rozloží složený objekt, jehož komponenty chceme modifikovat samostatně RozložEnter napíšeme příkaz Rozlož a stiskneme Enter.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
AutoCAD Modul 3.
Bloky – tvorba a vkládání ProgeCAD. Opakování Př. Nakreslete součást dle zadání (využijte hladin – obrys, osa, kóty): 1. Okótujte součást lineární kótou,
Standardy v týmové práci Přednáška č.6. Standardy Definují množiny společných vlastností pro pojmenované objekty –Hladiny, Styly textu, Typy čar, Kótovací.
Word – Tabulky a Grafika ve Wordu
Upozornění (systémová) Menu Vyhledávací kritéria pro úkoly Záhlaví tabulky –možnost řazení podle sloupců Stránkování Stav úkolu| Atributy.
ProgeCAD Hladiny a kóty.
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
TECHNICKÉ KRESLENÍ Autor: Luboš Šlechta Datum: Třída: 8 - 9
ProgeCAD Základy kreslení.
filtrování a řazení dat, podmíněné formátování,
Technická grafika 3.ročník
ProgeCAD Základy kreslení.
Tisky parametry tisku tisk z modelu tisk z rozvržení.
BU51 CAD systémy RNDr. Helena Novotná. Obsah přednášek  Co potřebujeme z teorie  Ovládání a přizpůsobení AutoCADu (profily, šablony, pracovní prostory,
Pit – CAD Podporované platformy  AutoCAD  AutoCAD Architecture  AutoCAD MEP  Pro verze 2015 & /64bit  BricsCAD V15 32/64bit.
T EXTOVÝ EDITOR ( VKLÁDÁNÍ DALŠÍCH OBJEKTŮ DO TEXTU A JEJICH VLASTNOSTI, TEXTOVÉ TABULKY, ŠABLONY, JEJICH VYUŽITÍ A TVORBA )
Spolupráce mezi výkresy bloky (s atributy) Design center externí reference.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Autor: Mgr. Radek Martinák FUNKCE – lineární Co znamená lineární? Jak souvisí lineární funkce s přímou.
Ovládání a přizpůsobení prostředí AutoCADu uživatelské rozhraní možnosti nastavení profily.
 Program pro tvorbu tabulek.  Síť buněk, do kterých můžeme vkládat libovolné údaje  Podstatou jsou vzorce, pomocí kterých provádíme v buňce operace.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Textový editor Lada Juráňová.
Digitální učební materiál
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Úvod do aplikace Autodesk AutoCAD
ProgeCAD Základy kreslení.
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Vytvoření formuláře Access (11).
ProgeCAD Hladiny a kóty.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J
Bloky – tvorba a vkládání
Lineární funkce a její vlastnosti
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Na přání Témata na přání, časté dotazy

Kačena I. Jak udělat (kačenu) výškovou kótu tak, aby odečítala výšku z výkresu? Nijak.  Blok (multiodkaz) + staniční kóta  kresbu jako poznámkový blok  text jako staniční kótu  Blok s atributem + odměřit výšku a přepsat  poznámkový blok včetně atributu (± 0,000)  výšku odečíst z výkresu (souř. bodu, z kalkulačky) a zkopírovat do vlastností bloku Systémy CAD, Helena Novotná, jaro

Kačena II. Jak udělat (kačenu) výškovou kótu tak, aby odečítala výšku z výkresu? Nijak.  Multiodkaz + pole v jeho textu  struktura s úhlem 1. čáry 90  zarovnání textu na podtržení spodního řádku  při vkládání dát do textu multiodkazu pole  objekt bod (úsečka) – spojit s kresbou  z vlastností vypsat umístění (koncový bod) – souř. y Po nakopírování kačeny na další místa je třeba předefinovat pole. Při změně zdrojového objektu pro pole je třeba aktualizovat pole. (Systémová proměnná fieldeval ovlivňuje možnost aktualizace. 0 – bez aktualizace, 16 – aktualizace při regeneraci výkresu) Systémy CAD, Helena Novotná, jaro

Graf funkce  Lze vykreslit funkční graf, když mám předpis funkce. Ne.  Potřebuji předem funkční hodnoty.  Spočítám v Excelu  export do textového souboru  upravit na x,y.  V AutoCADu příkaz (křivka, spline) a Ctrl+C, Ctrl+V vložit souřadnice.  Soubor se souřadnicemi může být i výsledkem výpočetního programu. Systémy CAD, Helena Novotná, jaro