Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 10) Lidé.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Bezpečnostní pravidla při práci s elektrickým proudem
Advertisements

Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Bezpečné zacházení s elektrickými zařízeními
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: září 2011,
Elektrický obvod IV..
Soustavné, pravidelné a příležitostné práce Pracovní vyučování 8. ročník.
VY_32_INOVACE_ 02_ Lidé a čas
Elektrické spotřebiče - bezpečnost
Pojistky. Zásady správného užívání elektrických spotřebičů
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Elektřina v domácnosti
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
VÝKON ELEKTRICKÉHO PROUDU
Elektrické spotřebiče
ČLOVĚK A JEHO SVĚT VY_32_INOVACE_ 20_Lidé kolem nás
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_B3 – 15 Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
Můj domov.
Moje domácí povinnosti
Elektrické a elektronické spotřebiče v domácnosti
BEZPEČNÉ ZACHÁZENÍ S ELEKTRICKÝMI ZAŘÍZENÍMI
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 31 ) Lidé.
Spotřebiče U každého spotřebiče vyber jednu správnou odpověď. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Renata Bachtíková. Dostupné.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a praktická škola Arkadie, o. p. s. AUTOR: Mgr. Ivana Hampejsová NÁZEV: VY_32_INOVACE_181_NÁŠ SVĚT_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE V.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 07) Rozmanitost.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 03 ) Rozmanitost.
Elektrický obvod.. ZÁKLADNÍ PRAVIDLA PŘI ZACHÁZENÍ S ELEKTRICKÝMI ZAŘÍZENÍMI. 1.NESAHÁME DO ZÁSUVEK VE ZDI A NEZASOUVÁME DO NICH JINÉ PŘEDMĚTY NEŽ ZÁSTRČKY.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 16) Člověk.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníleden 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 17) Člověk.
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenízáří 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 01 ) Místo,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníduben 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 30) Místo,
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníúnor 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 19) Lidé kolem.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníbřezen 2012 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 23 ) Člověk.
Aby nás tělo nebolelo: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníříjen 2011 Ročník1. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka ( DUM 07 ) Rozmanitost.
Elektřina v domácnosti
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Elektrické spotřebiče
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření listopad 2011
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Autor: Mgr. Eva Burdová
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Tomáš.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen 2011 Ročník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření říjen Ročník
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Elektrické spotřebiče v domácnosti
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření březen 2012
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření květen 2012
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Jméno autora Datum vytvoření Listopad 2011 DUM 03 Ročník Vzdělávací
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
FYZIKA 2.B 5. hodina.
Jméno autora Datum vytvoření Ročník Vzdělávací Téma – název Anotace
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 10) Lidé kolem nás, Člověk a jeho zdraví Téma – název učebního materiálu Práce v domácnosti Anotace  prezentace rozšiřuje učivo 1. třídy o vztazích v rodině s důrazem na povinnost podílet se na chodu domácnost podle možností jednotlivých členů  úvod „Jak by to nemělo doma vypadat a co s tím.“  hádanky-„pomocníci v domácnosti“  používání čisticích, pracích a dalších prostředků a bezpečnost při jejich používání  hádanka „elektřina“-důraz na zásady při práci s elektrickými spotřebiči v domácnosti  odkaz na animace zaměřené na šetření elektřinou

PRÁCE V DOMÁCNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Stanislava Junková.

Jak je to? Doma je nejlépe, když je všude nepořádek. V ložnici jsou neustlané postele. Špinavé prádlo je rozházené v obýváku na gauči. V kuchyni je plný dřez špinavého nádobí. Odpadky jsou rozházené kolem koše. Hračky jsou roztroušené po celém bytě. UKLIDÍME. CO S TÍM UDĚLÁME?

KDO BUDE UKLÍZET? VŠICHNI

NAŠTĚSTÍ MÁME POMOCNÍKY. UHODNETE JE? Vousáč vousatý- šlape smetí na paty. Po kobercích zvolna jede, očistí je, prachem šedé. Co kde najde, do něj vletí, už má bříško plné smetí.

Snad to dělá z lásky… Hladí prádlu vrásky. Tiše přede jako kočka… Dřív, než spolkne všechnu špínu, maminka mi ušije šaty pro panenku Mínu.

K ČEMU SE POUŽÍVAJÍ DALŠÍ POMOCNÍCI? JAR SAVO OKENAOKENA ARIEL

CO MUSÍME UDĚLAT PŘED POUŽITÍM? vždy si přečti návod k použití návodem se při práci řiď dbej na všechna upozornění výrobce

Žene, topí, vaří, svítí. Přichází k nám po drátu. Nehraj si s ní, koho chytí, nepustí už ze drápů. DALŠÍ VELKÝ POMOCNÍK, ALE NEBEZPEČNÝ! CO JE TO?

ZNÁTE ZÁSADY BEZPEČNOSTI PŘI PRÁCI S ELEKTRICKÝMI SPOTŘEBIČI? Nesahej na elektrická zařízení kromě bezpečných domácích spotřebičů, s kterými tě dospělí seznámili a s nimiž umíš zacházet. Vždy je ale používej pod dozorem dospělého.

Co dělá špatně chlapec na obrázku? Vysoušeč vlasů se u tebe doma používá možná denně. Všichni ho považují za něco samozřejmého a důvěrně známého. Ale varuj se používat jej ve vlhkém prostředí! Nebezpečné je i stát bos na mokrých dlaždičkách, když držíš v ruce elektrický přístroj.

Do elektrických zásuvek patří pouze vidlice elektrických spotřebičů. Nesmíme do nich strkat prsty ani žádné jiné předměty (například hřebíky, šroubováky).

Nikdy nesahej dovnitř televizních a rozhlasových přijímačů – napětí na některých jejich částech je i při vypnutém stavu.

Zapojené spotřebiče nenechávej bez dozoru – mnoho požárů mají na svědomí opuštěné žehličky, elektrické přímotopy, naprázdno zapnuté vařiče a varné konvice.

BEZ ELEKTŘINY BY NEFUNGOVAL ŽÁDNÝ Z TĚCHTO SPOTŘEBIČŮ. POZNÁTE JE? K ČEMU SLOUŽÍ? žehlička mixér varnákonvice opékač topinek sporák mikrovlnátrouba vysavač pračka

ELEKTŘINOU MUSÍME ŠETŘIT! podívejte se na zajímavé animace určitě vše pochopíte JAK? PROČ?

DANIHELKOVÁ, Hana. Prvouka pro 2. ročník. neuvedeno. vyd. Olomouc.: PRODOS, ISBN s od-jitky-novohradske-ii od-jitky-novohradske-iii hadanky-od-vaclava-fischera-x bezpecnost-s-elektrinou.pdf obrázky z Galerie Q-draw