Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentace (hodnocení dle zadaných podmínek hodnocení prezentace učitelem) 40´ Práce ve skupinách 30´ Seznámení s tématem 10´
Advertisements

Francouzské potravinářství
Matěj Školný. Je demokratický stát, jehož většina území se nachází v západní Evropě. Francouzskou republiku tvoří i Zámořská Francie, která zahrnuje území.
Projektový den prima sekunda tercie kvarta.
Španělsko ZÁŘÍ ŠPANĚLSKO ZÁŘÍ 2014 V termínu od – jsme uskutečnili výlet do španělského městečka Oropesa del Mar, které leží naproti.
Persie a muslimský svět
Francie.
Francie 9.A.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Francie.
Kulturní bohatství a vzdělávání.  Systém francouzského vzdělání je vysoce centralizovaný, organizovaný a rozvětvený. Dělí se na tři části:  primární.
Francie – atomová velmoc s přívlastkem země vína
Škola1. ZŠ T.G. Masaryka Milevsko, Jeřábkova 690,Milevsko AutorMgr. Ilona Šindelářová, ČísloVY_52_INOVACE_160 NázevPaříž Téma hodinyFrancie.
Kamerun.
Francie Maturitní předmět: zeměpis Daniel Krčál, 6.A.
FRANCIE Geografické údaje.
Doškové střechy Domky jako z pohádky
Francie 19. října Francie země vyhlášené kuchyně, módy, kosmetiky země vyhlášené kuchyně, módy, kosmetiky hospodářsky jedna hospodářsky jedna z.
Jižní Evropa.
SLOVENSKO Martin Schwarz.
Korsika.
FRANCIE Jan Dušek.
Hlavní město Francie. O P AŘÍŽI je jednoznačně Evropským městem umění. V muzeu Louvre, najdete největší historickou sbírku umění na světě. má svoji čtvrť.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
ŠPANĚLSKO.
AUTOREM MATERIÁLU A VŠECH JEHO ČÁSTÍ, NENÍ-LI UVEDENO JINAK, JE ZUZANA ŠTĚPÁNKOVÁ Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Francie Z_125_Evropa_Francie
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Zeměpis cestovního ruchu.
FRANCOUZSKÁ REPUBLIKA République française Kateřina Hájková
Kateřina Brychtová VII.A 2010/2011
Itálie. Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí.
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:III/2.
Monaco Monacké knížectví
Město Brno.
Život v regionech Petr Machala.
FRANCIE Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Čína Jan Dušek.
Francie Miroslav Chmelka.
Nejmocnější státy Evropy
Island Marie Vůjtková
ŠVÝCARSKO ŠVÝCARSKÁ KONFEDERACE. MAPA ŠVÝCARSKA VELIKOST OBYVATELSTVO Ve Švýcarsku žije kolem 8, 40 milionu obyvatel. 96. Stát na světě podle počtu obyvatel.
SLOVENSKO SLOVENSKO Krásná země Geografická poloha Slovenská republika je vnitrozemský stát nacházející se ve střední Evropě Slovenská republika je vnitrozemský.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_ Francouzská republika Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Jméno autora: Marie Roglová Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období): Říjen 2012 Ročník: 7. Tematická oblast: Zajímavá místa na Zemi Téma: Francie Metodický.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Název : VY_32_INOVACE_08_Francie Téma: Evropa – Francie 7.ročník Číslo.
 Hlavní město je Vídeň  V Rakousku je obyvatel  Rozloha km².
Hlavní město – Lisabon Počet obyvatel (80. na světě) Jazyk – portugalština Náboženství - katolické 93 % - protestantské 3 % Rozloha - 92.
FRANCIE Jíchová Aneta Faltusová Zdeňka SEPTIMA. Francie Rozloha: km² Počet obyvatel: 60 milionů Hustota zalidnění: 111 ob. / km² Hl. město: Paříž.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
{ Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_013_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
FRANCIE Země galského kohouta Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Nejkrásnější města světa
Vítězný oblouk Francouzský název : Arc de Triomphe de l'Étoile
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346, příspěvková org.
ZEMĚPIS - SVĚT Regiony Asie 1
Název školy: ZŠ a MŠ Březno
Autor prezentace: Mgr. Iva Roubalíková
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
LISABON ZUZANA JELÍNKOVÁ 2.C.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Andorra Vatikán San Marino
Časová osa, periodizace dějin
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
VY_32_INOVACE_268_Státy Laplatské nížiny a tropické JA
Transkript prezentace:

Hlavní město je Paříž Prezidentem Francie je François Hollande

Ve francii je asi obyvatel Celková rozloha Francie je km²

Kultura Francie hrála po celá staletí velmi důležitou roli jako kulturní centrum celé Evropy v čele s Paříží. Mnoho architektonických stylů západní civilizace vzniklo ve Francii; většina výtvarných stylů novověku se zrodila v pařížské umělecké komunitě.

Sport Nejpopulárnějším sportem ve Francii je fotbal. Dalšími populárními sporty ve Francii jsou ragby a cyklistika, ve Francii se každoročně pořádá světoznámá Tour de France.

Kuchyn ě Francouzská kuchyně je charakteristická svou velikou rozmanitostí. Šneci – jsou ve Francii tradiční pochoutkou, podávanou nejčastěji jako předkrm. Žabí stehýnka – dobře známá specialita francouzské kuchyně

Historie Nejvýznamnější stopy v dějinách Francie zanechaly vlivy Galů (což byla ta část Keltů, která se usadila ve Francii), Římanů a Franků, přičemž první dva na přelomu tisíciletí splynuly dohromady a třetí dal Francii jméno.

zajímavosti Oblast Francie byla osídlena již před 4500 lety. Už od té doby byla jednou z nejvýznamějších oblastí tehdejšího světa. Jak to mu bylo v minulosti je i teď. Francie je kolébkou turistického ruchu a módy. Můžeme zde najít mnoho pamětihodností. V roce 2008 byla Francie nejnaštěvovanějším místem Evropy a v roce 2009 se stala dokonce nejnaštěvovanějším místem celého světa.

D Ě kuji za pozornost Vypracovala : Natálie K ř enová Informace Č erpány z :