Vytvoření sestavy Access (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/34.0745 OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak na hromadnou korespondenci
Advertisements

F ORMULÁŘE V A CCESSU. K ČEMU JSOU FORMULÁŘE UŽITEČNÉ Formuláře slouží především k jednoduchému způsobu zobrazení a úpravě dat. Je možne zobrazovat hodnoty.
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/16
Základní škola a mateřská škola Bzenec
X EXEL.
Hromadná korespondence
Databáze Sestavy.
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Hromadná korespondence
Hromadná korespondence
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
VYPRACOVALA: MGR. HANA TOFLOVÁ DNE: ICT2/1/3/13 WORD - tabulky.
Jak vytvořit vlastní prezentaci ?
Hromadná korespondence, makro
postup tvorby prezentace
Hromadná korespondence
TEXTOVÝ EDITOR.
EXCEL ŘAZENÍ DAT ING. BOHUSLAVA VITEKEROVÁ IKT MS Office
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Databáze Tabulky. Vytvoření a návrh nové tabulky Tabulku lze vytvořit: na kartě Vytvořit klikněte ve skupině Tabulky na položku Tabulka. importem dat.
WORD - Tabulky 2. března 2013VY_32_INOVACE_080115_Word_Tabulky_DUM Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Satková.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
Univerzita třetího věku kurz Pokročilý Tabulkový procesor 3.
Databáze velké množství dat pevně dané struktury
Vytvoření tabulek a grafů na V této prezentaci krok za krokem ukážeme, jak exportovat data do Excelu či do jiného programu. A dále.
TISKOVÉ SESTAVY Michaela Žítková, 4. Y. Úkol: Vytvoření seznamu studentů pro hromadný výlet Úvod Program WinBase Postup při vytváření Závěr.
Šablona: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika Ročník:7. Datum vytvoření:Duben.
Tabulkový procesor MS EXCEL III. TVORBA GRAFŮ, SEZNAMY, FILTROVÁNÍ DAT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová.
Databáze Formuláře VY_32_INOVACE_7B18. Formuláře Umožňují zobrazit data z tabulek uživatelsky vhodným způsobem Mohou být zobrazena data z více tabulek.
IKT MS Office Access Formuláře Ing. Jana Horáková
ACCESS SESTAVY Ing. Jana Horáková IKT MS Office
Databáze MS ACCESS 2010.
Databáze MS ACCESS 2010.
Využití sestavy Zobrazení a typy Části sestavy Vytvoření sestavy Ovládací prvky.
EXCEL – tisk a tvorba grafů Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
Rozdělení softwaru Obecná informatika. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Funkce operačního systému (11). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Zoner Photo Studio – prakticky (10). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Základní práce s textem (19). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vytváření tabulek MS Access (4). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Jak fungují webové stránky Úvod do HTML (1). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
IrfanView (5). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
CorelDRAW – práce s textem (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Tvorba prezentace Vypracovala : Jana Šimková, ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Šance pro všechny č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Seznamy (databáze) v tabulkových kalkulátorech (Microsoft Office Excel, Open Office Calc, …)
Hromadná korespondence 2 Word Předmět: Informační a komunikační technologie Autor: Milan Franek.
CorelDRAW – prostředí programu (12). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
CorelDRAW – vizitka (20). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
EXIF a IPTC informace Grafika (7). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro.
Import dat Access (16). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Vytvoření jednoduchého databázového dotazu Access (7)
Vytvoření rozevíratelného pole Access (13). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Grafická úprava sestavy Access (15). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
Datové typy MS Access (3). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu: Střední zdravotnická škola ÚO – šablony Registračn í č í slo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Š ablona: III/2.
KIV/ZD cvičení 8 Tomáš Potužák.
CorelDRAW – vlastnosti objektů
Grafická úprava formuláře
KIV/ZD cvičení 5 Tomáš Potužák.
HTML (II) (3).
CorelDRAW – práce s rastrovou grafikou
Propojení tabulek Access (6).
Vytvoření databázového dotazu z více tabulek
CorelDRAW – tvarování křivek
Vytvoření formuláře Access (11).
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Vytvoření sestavy Access (14)

Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené, Janské Lázně, Obchodní 282 Tento projekt je financován Evropskou unií – Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Autor:Mgr. Josef Kulhavý Předmět:Informační technologie

Obsah K čemu je sestava1 Krok 1: Sestava pomocí průvodce2 Krok 2: Výběr polí3 Krok 3: Seskupování dat4 5 Krok 4: Řazení dat6 Krok 5: Podoba sestavy7 8 Krok 6: Pojmenování sestavy9 Vytvořená sestava10

Obsah Přechod mezi základním a návrhovým zobrazením11 O sestavě12

Data můžeme prohlížet v atraktivnější formě, než pouze ve strohých tabulkách Vhodný výstup dat z databáze Data lze seskupovat do logických skupin – Např. továrny podle státu nebo čtenáři podle roku narození Pomocí sestavy lze tvořit hromadnou korespondenci (známější v MS Wordu) – Štítky s adresami – Osobní dopisy K čemu je sestava 1

Krok 1: Sestava pomocí průvodce 2 Sestavu se doporučuje tvořit pomocí průvodce. Tento způsob je velmi efektivní a daleko snadnější.

Krok 2: Výběr polí 3 Tlačítkem je třeba dostat do pravé části ty sloupce, které chceme ve formuláři zobrazit Vybrat potřebnou tabulku (!) - Přesunout jediný sloupec - Přesunout všechny sloupce - Přesunout zpět jediný sloupec - Přesunout zpět všechny sloupce

Data je možné seskupovat podle vybraného kritéria Kritérií je možné zadávat více Jestliže data nechceme seskupovat, je nutné tyto dvě okna (kroky) přeskočit Krok 3: Seskupování dat 4 Chceme-li zobrazit výpis vyučovacích hodin po třídách, klikneme na příslušné pole. Výsledek bude vypadat tak, jak je vidět v náhledu vpravo.

Pokud vystačíme s jediným kritériem seskupení, je možné jej zadat v předchozím okně. V tomto okně lze přidat další kritéria. Krok 3: Seskupování dat 5

Data lze navíc ještě seřadit podle potřeby Vzestupně – Od nejnižšího k nejvyššímu číslu – Od „A“ do „Z“ Sestupně – Od nejvyššího k nejnižšímu číslu – Od „Z“ do „A“ Krok 4: Řazení dat 6 Z dat lze vytvořit souhrn: – Součet – Průměr – Nejvyšší a nejnižší číslo

Krok 5: Podoba sestavy 7 Vybereme rozvržení, které bude nejvíce vyhovovat našim potřebám. Zde volíme, zda sestava bude orientována na výšku nebo na šířku.

Krok 5: Podoba sestavy 8 Vybíráme styl sestavy (tzn. grafickou úpravu) Styl lze později libovolně měnit – např.: - barvami - fontem písma - tloušťkami čar - výškou polí s objekty

Krok 6: Pojmenování sestavy 9 Sestavu vhodně pojmenujeme Finální podoba sestavy Možnost změny sestavy

Vytvořená sestava 10

Přechod mezi základním zobrazením a návrhovým zobrazením 11 První ikona vlevo v panelu nástrojů Základní zobrazení = hotová sestava Náhledové zobrazení = pro definování vzhledu sestavy Přepínání mezi těmito zobrazeními lze stejným způsobem uskutečnit i pro tabulky (i dotazy a formuláře)

Sestava je po vytvoření a případné úpravě připravena k tisku Pokud se změní data v přidružených tabulkách, změní se i sestava Sestavu lze kliknutím na tlačítko v panelu nástrojů převést do MS Wordu (případně do MS Excelu) a v nich ji zcela libovolně upravovat V návrhovém zobrazení lze upravovat několik částí sestavy: začátek a konec celé sestavy, záhlaví a zápatí stránky, záhlaví každé seskupené části, tělo sestavy. – Zatímco u formuláře se vyplatí pracovat pouze s tělem formuláře, u sestavy je vhodné pracovat s více částmi O sestavě 12

--- Použité zdroje