Projekty PANTu v oblasti česko-polských vztahů rok 2011 Z periferie impéria do svobodné Evropy aneb proměny českých a polských vztahů k Rusku v novodobých.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Active Citizens - komunitní vzdělávání pro střední školy Úvodní setkání učitelů Praha 18. března 2013.
Advertisements

Projekt Bolzanova kreativní škola • Vývoj školního vzdělávacího programu • Informační centrum (knihovna) • Zvýšení kvality výuky cizích jazyků • Elektronický.
ART Oborová brána umění a architektura České oborové brány - současný stav a výhled.
Textová média v DV AR 2013/2014.
MAPA ÚSPĚCHU. Neslavíme úspěchy jen těch největších a nejmocnějších Sdružení CZECH TOP let sleduje firmy a společnosti působící v České republice.
O GALERII CHODBA ● na Katolické gymnázium Třebíč působí od roku 2000 ● založena s cílem vzdělávat a kultivovat studenty školy ● výstavy českých i zahraničních.
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_18.
COMENIUS FIT FÜR EUROPA ZŠ Mendelova, Karviná, Česká republika ZŠ Hurbanova, Martin, Slovensko Lucas-Cranach-Schule, Gotha, Německo.
Válka Autor: Boris Zagora Prezentace: 2.světová válka Datum:
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu - rekapitulace dosavadní činnosti a úkoly.
Číslo v digitálním archivu školy
E-learningový kurz ÚK PdF bilance ročních zkušeností.
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
Jméno autora: Mgr. Vlasta Kollariková Datum vytvoření:
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
 Informační portál zaměřený na oblast výtvarného a užitého umění a architektury  Společný projekt 9 knihoven z celé ČR.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 9. sněm RVŠ, 20. listopadu 2014 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Daniel Thibaud.
Co jsme zač? skupina fajn lidí skupina lidí, kteří rádi mluví anglicky rádi objevujeme rozdíly mezi národy a mezi formami zemědělství rádi cestujeme rádi.
VY_32_INOVACE_3D Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 8. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Zpráva o činnosti předsednictva 9. zasedání předsednictva RVŠ, Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání Miroslav Jašurek.
SJEDNOCOVÁNÍ ZÁPADU a SJEDNOCOVÁNÍ VÝCHODU
Slovensko, Slovinsko, Maďarsko III2-Z7-III-16
21. – Uvítací představení Proslov u čerstvě zasazené lípy.
Moje vlast, moje bydliště Vlajky VY_32_INOVACE_04 Sada 9
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Historické prameny Základní škola Kutná Hora, Kremnická 98
Projektová výuka na Trojském gymnáziu. 1. Projektová výuka 2004– Projekt Edison 3. Třídní projekty.
Ivana Brabcová. ZŠ Ľudovíta Štúra, Modra (SK) Stanislava Bojkovská Šk.rok 2005/2006  Projekt probíhal v německém, českém, slovenském jazyce.  Naším.
Současný stav organizace sympozia BOBCATSSS 2007 Linda Skolková Ústav informačních studií a knihovnictví FF UK Kontakt:
Projekt ROSTISLAV - Routes and Stories of Slavs Slovácké muzeum v Uherském Hradišti.
„Je to hezký umět česky!“ Čeština v německých projektech
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
STŘEDNÍ EVROPA EO – OP VK – III/2 ICT DUM 5
EVVO aktivity pro školy
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc, cihalova.
DĚJEPIS. Základní informace předmět se vyučuje na nižším i vyšším stupni na vyšším gymnáziu možnost volby semináře Kapitoly z dějepisu - dvouletý - jednoletý.
Naše škola se do programu COMENIUS zařadila na podzim 2004, kdy jsme spolu s kolegy z Polska, Itálie a Španělska začali připravovat společný projekt pod.
Herzlich Willkommen bei uns oder was wir für Sie tun können? Setkání „Proč se učit (nejen) na Vysočině německy? Cílem setkání je prezentovat činnosti různých.
Využití ICT ve výuce jazyků. CílCíl Cílem školení je seznámit se s možností využití ICT ve výuce anglického jazyka. Důraz je kladen na osvojení a praktické.
Anotace: Prezentace pro 9. ročník. K výkladu
Popis projektu Termín realizace projektu: březen 2011 Cílová skupina: Žáci 4. a 5. tříd Použitý titul: Lindgren, Astrid: Pipi Dlouhá punčocha. 8. rozšíř.
Manuscriptorium Evropská digitální knihovna historických fondů.
Kreativní metody: teorie a praxe výuky ruského jazyka jako cizího
poslání národního pedagogického muzea a knihovny j. a. komenského
Název školy: Základní škola Městec Králové
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Karolína Hejduková GP3MP_MGP Metodika galerijní pedagogiky 2013
SITUACE V PROTEKTORÁTU
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Vídeňský kongres.
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Digitální učební materiál:
Sametová revoluce Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu: VY_32_INOVACE_07_18_Česká historie.
TŘETÍ FESTIVAL Setkání aktivních seniorů
Obnovení demokracie v Československu
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
VY_32_INOVACE_1/01_ČLOVĚK A SPOLEČNOST
Od totality k demokracii
Základní škola a mateřská škola Bohdalov
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
Střední Evropa- charakteristika
Science talent Ostrava
„Cyril a Metoděj, autentický příběh naší země“
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Vzdělávací aktivity ÚSTR
Grombířová Veronika Šimková Nikol Trnčáková Kristýna
Transkript prezentace:

Projekty PANTu v oblasti česko-polských vztahů rok 2011 Z periferie impéria do svobodné Evropy aneb proměny českých a polských vztahů k Rusku v novodobých dějinách. (ČPF roční) Dějiny sousedů aneb vlastní cestou společnými křižovatkami. (IVF roční) rok 2012 Z periférie impéria do svobodné Evropy aneb proměny vzájemných českých a polských vztahů v novodobých dějinách. (ČPF roční) rok 2013 Dějiny sousedů – Visegrádské země ve vzájemných pohledech a perspektivách. (IVF tříletý) Sousedé – známí / neznámí? Polsko-české vztahy v minulosti a současnosti. (ČPF roční – podaný)

Představení projektu PANTu Dějiny sousedů a polského vzdělávacího webu inspirovaného Moderními dějinami Prezentace knihy o Riszardu Siwcowi, Lukasz Kaminski a Petr Blažek Představení aktivit - Polský institut Praha

Výstava SPOLU – PROTI SOBĚ?  vytvořena ve spolupráci s varšavským Instytutem Pamięci Narodowej (IPN)  je určena žákům a studentům českých základních i středních škol  pro učitele katalog s kompletními texty panelů, pracovními listy pro studenty a DVD s výukovými materiály k roku 1968  deset panelů k událostem dramatického roku 1968 v ČSSR a PLR  pro žáky a studenty připraveny pracovní listy s otázkami a úkoly k textům, fotografiím, anekdotám a pramenům publikovaných na panelech

Výměnné třídenní studentské setkání Warszawa září 2012 Ostrava září 2012

 dvacet českých, dvacet polských studentů a osm učitelů z obou zemí  čeští studenti z Gymnázia Olgy Havlové a soukromého gymnázia EDUCAnet v Ostravě  pod záštitou českého velvyslance v Polsku Jana Sechtra

Národní weby v rámci Moderních dějin pod názvem MODERN HISTORY.EU polský web wspolczesna.pl/ maďarský web slovenský web